Februari heeft een paar bijzondere geschenken, zoals de palindroomdatum op 02-02-2020 jl., wat al 909 jaar niet meer is voorgekomen. En de volgende keer is pas weer op 12-12-2121. Ook is er deze maand een zeer krachtige Mercurius retrograde, wat een aantal nieuwe lessen met zich meebrengt, en komt er een 30-jarige cyclus ten einde.

Het thema voor februari is ‘hernieuwing’, Tijd om die oude lessen opnieuw toe te passen en om nieuwe opties te gaan overwegen. We zitten nu in de uitbreidingsfase van onze ontwaking, dus niks stoppen of afremmen, we kunnen niet anders dan vaart blijven maken en onze koers gaandeweg aan te passen. Er zijn geen fouten, alleen energetische aanpassingen en heroverwegingen.

Februari begint met wat verlichting van de ongenadige energieën die we al sinds december 2019 hebben ontvangen. We verdienen het dus wel om even te ontspannen en wat tijd te nemen om te kijken naar wat er is gebeurd sinds we deze reis zijn gestart. Kun jij je januari 1991 nog herinneren? We naderen het einde van een cyclus die toen begon. Wat deed je toen en wat is er nu anders? Dit is belangrijk, omdat het een Saturnus-cyclus is en hij is dit jaar een grote speler, dankzij de conjunctie van Saturnus en Pluto. Oh en die is trouwens nog niet voorbij, die neemt alleen maar een kleine pauze van een maand of twee, daarna staat de conjunctie weer pal op de agenda.

De retro van Mercurius in februari gaat zijn schaduwperiode in op de 2e en komt volledig op gang op de 16e. En het is een sterke, want hij zit in Vissen, het tegenovergestelde teken van Maagd, het tweede planetaire heerserschap van Mercurius (hoewel ik zelf geloof dat Cheiron over Maagd zou moeten heersen). In deze retrogradecyclus van Mercurius zullen we moeten kijken naar onze Healer slachtoffer-issues en nadenken over of we onze zielencontracten, verantwoordelijkheid, verplichtingen en beloften wel willen aanhouden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoewel het een nobel gebaar is om een healer te zijn, zijn we op het punt aangekomen waarop we niet langer dat niveau van energetische verbinding kunnen volhouden in het leven van anderen en op hun paden. We hebben onze deelname verschoven: van een bron van inspirerend licht naar iemand die blindelings in hun helende reis duikt. Met deze Mercurius-retro wordt ons de kans gegeven om dat te veranderen, en om beter te kijken naar hoe ons eigen energietrauma ons ertoe zet ons zo sterk over te geven aan het helen van anderen.

Proberen we hen te helen of eigenlijk onszelf?

De Energieën van februari 2020

Voelen we ons erkend als we ze helen en maakt dat ons persoonlijke lijden minder intens?

Hebben we zoveel van onze energie, tijd en moeite gestopt in het helen van anderen dat we vergeten zijn hoe ons eigen pad der vreugde eruitziet?

Dat is onderdeel van ons persoonlijke hernieuwingsthema en het herbestemmen van onze energie. Wat kun je bereiken in je eigen leven met al die energie die je stort in het helen van anderen?

Met betrekking tot februari’s thema van hernieuwing en herbestemming, mogen we de energie van Saturnus/Pluto niet vergeten, want die zal het hele jaar aanwezig zijn op de achtergrond. Het zal ons blijven aansporen om de portalen van potentie te openen die onze ziel voor ons herbergt, en te kijken naar hoe we onze energie gebruiken, naar onze energiegrenzen, en naar of we wel werken met ons grootste potentieel, die volledig is afgestemd op de energieprioriteiten van onze ziel.

Een ander aspect dat niet zoveel wordt besproken, maar dat ook erg krachtig en het hele jaar actief is, is het vierkant tussen Pluto en Eris, de energiekrijgster voor sociale gerechtigheid. Om de energie van Eris te begrijpen, kun je denken aan Xena the Warrior Princess, van de TV-serie. Als krijgster voor waarheid en gerechtigheid komt ze op voor de underdog, de slachtoffers, de gemarginaliseerden en zij die maatschappelijk geen stem hebben.

Het is dan ook geen verrassing dat de grootste slachtoffers van de maatschappij, die van de mensen- en kinderhandel, nu zoveel aandacht krijgen, en natuurlijk de enorme corruptie in de politiek en bij overheden. Dankzij Eris zal er daar dit jaar veel van boven water komen.

Hoewel we in februari in actie moeten komen, moeten we ook wat tijd doorbrengen in reflectie, kijken naar onze opties, open staan voor nieuwe energieën, onszelf de tijd geven om onze rouw te verwerken over onvervulde verwachtingen, verliezen en teleurstellingen. Zo richten we ons weer op het doel en de potentie van onze ziel om ons opnieuw toe te leggen op ons 3D/5D-ontwakingspad en richting vreugde, vrede, liefde en overvloed.

We zijn het effectiefst als we zijn geheeld, als we compleet zijn en congruent zijn met ons eigen energetische pad. Neem deze maan de tijd om je opnieuw af te stemmen op de missie van je ziel, want met maart ontstaat er een geheel nieuw portaal van potentie. Dan beweegt Saturnus naar Waterman voor het eerst sinds januari 1991. Dus maak je klaar en blijf stralen. Ik wens je een fantastische maand.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in