DELEN
energieen-van-januari-2016

Ik ben heel erg blij dat 2015 voorbij is. In veel opzichten was het een erg zwaar jaar, hoewel ik niet veel van de gezondheids- en andere uitdagingen heb gehad die ik wel had in voorgaande jaren. Maar wat ik denk dat 2015 zo’n zwaar jaar maakte was het wachten, de valse starts, het geloof dat “dit” het zou gaan zijn en dan was dat “het” niet. Het was alsof je valse weeën had en naar het ziekenhuis ging, enkel en alleen om dan weer thuis te komen omdat het nog geen tijd was. Nu is het tijd en voor we in een neerwaartse spiraal van opgekropte energie terecht komen is Mercurius retrograde deze maand, net als Jupiter, dus we kunnen een aantal maatregelen nemen, maar dat zou wel eens meer aan de binnenkant dan aan de buitenkant kunnen zijn. En dat is goed, want het is makkelijker om maatregelen te nemen met de juiste voorbereidingen gedaan, dan om te proberen maatregelen te nemen als je er niet klaar voor bent.

De gebruikelijke waarschuwingen voor Mercurius retrograde zijn op hun plaats, controleer je communicatie twee keer, calculeer wat extra tijd voor vertragingen in, denk vóór je spreekt, kijk goed vóór je actie onderneemt. Begin geen nieuwe projecten en wees je bewust van je bewegingen. Mercurius retro staat bekend om het doen van dingen, zoals je sleutels ergens neerleggen, en er dan een uur aan kwijt te zijn ze weer te zoeken, omdat je aan de telefoon was of nadacht over morgen of gewoon niet oplette toen je ze neerlegde. De volgende woorden zijn van toepassing met Mercurius retro: heroverwegen, loslaten, ontspannen, herhalen, terugspoelen, beoordelen, afstand doen van, herstellen, verfrissen en herhalen. In onze gehaaste levens doen we vaak dingen vanuit gewoonte, in plaats van vanuit bewuste intentie en Mercurius retro zal deze dingen onder onze aandacht brengen.de-energieen-van-januari-2016

Jupiter is in retrograde op 7 januari en dat is de grote speler voor de komende paar maanden, tot en met Juni. Dit is direct karma op een presenteerblaadje voor degene die denken dat de wet van spiritualiteit niet op hen van toepassing is. Met Jupiter in Maagd, een zeer spirituele plaatsing, het naderen van het noordelijke knooppunt Maagd, vierkant Saturnus in Boogschutter (het teken van Jupiter) en tegengesteld van Neptunus, is dit niet een oorlog tussen het materiële en het spirituele, maar is het het opleggen van een geestelijke wet op de wereld, ingeluid door de “zachtmoedigen”, zij die zelfbewust zijn. Onze reddende genade is dat zij allen in een meestal behulpzame, weliswaar goedaardige hoek t.o.v. Pluto staan, hoewel Uranus/Pluto vierkant nog steeds van kracht is. Zij die hun karmische boomerangs zien naderen zouden kunnen overwegen de komende paar maanden dagelijks naar de kerk te gaan. Maar we hoeven niet tot in dat extreme te gaan, het is genoeg ons onze energetische gelijkheid te herinneren, in onze hoogste frequenties te blijven en onze intenties sterk te houden.

Na jaren van wachten en vele teleurstellingen, in het bijzonder in het geval van het “dit is het niet” jaar dat 2012 bleek te zijn, zijn we nu een beetje versleten – maar is dat waar? Er is veel gebeurd op de achtergrond en dat heeft de voorwaarden geschapen voor 2016 om een spectaculair jaar te worden. Hoeveel heb je geleerd sinds 2012 en hoe anders is je leven nu? Welke gereedschappen heb je geleerd te gebruiken om je rijke, blije en succesvolle leven van nu te creëren? Dit gaat niet over het hebben van geld, meer spullen en een goede baan of titel. Het gaat over goddelijke rijkdom, grenzeloze vreugde en spannende prestaties . Het thema voor 2016 is energetische gelijkheid en om op die plek te komen zullen we moeten leren één geheel te worden voor we kunnen opstijgen in de belofte van multidimensionaal leven.de-energieen-van-januari 2016

Januari is een 1 maand, in een 9 jaar (2+0+1+6 = 9) en z’n trilling is een 10, nieuwe beginnen die worden gebouwd op de einden en afsluitingen van het verleden. Het getal 9 wordt gevormd door een cirkel en een lijn, de 0 en de 1, 0 is niets dat ‘alles’ representeert, 1 staat voor actie en beweging. Enen en nullen zijn de basiselementen van de computerprogrammering, de twee kleine commando’s die onze technologische wereld mogelijk maken; alle technologie is gebouwd op enen en nullen. We moeten gelijkheid, gerepresenteerd bij de compleetheid van de nul, hebben voor we de enen kunnen uitnodigen tot actie over te gaan. Soms worden we verleid om de 1, actie, te gebruiken, als een stok om de 0 mee tot onderdanigheid te slaan maar dat doet ons geen enkel goed, zoals we al hebben geleerd.

Terwijl de Mercurius retro mag suggereren dat je het rustig aan kunt doen in januari, negeer de kleine tekenen niet die je voorbereiden op actie. Ik voelde dat ik efficiënter moest zijn en dat de energie in mijn kantoor niet stroomde. En toen moest ik mijn telefoon maken, die gestopt was met werken. Terwijl ik mijn bureau verplaatste om te bedenken wat er mis was met de telefoon, die zichzelf op mysterieuze wijze had losgemaakt van de muur, besloot ik om mijn kantoormeubilair wat te verplaatsen en het is nu een veel betere indeling met een meer uitgelijnde energiestroom. Je kunt dit soort inzichten verwachten in januari, dus doe er je voordeel mee. We hebben een vol jaar voor ons om onze dromen en ambities die we nu in beweging zetten te vervullen. En we moeten leren lopen vóór we kunnen vliegen, dus laten we uitzoeken hoe groot onze vleugels zijn, want ik denk dat we ze zeer binnenkort nodig zullen hebben.

Heb een prachtige maand.

2 REACTIES

  1. Wauw wat een voorspelling.
    Dan mag ik wel snel vliegen leren. Hi hi hi . ✨✨

    ❤️ Prachtige januari Maand toegewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in