act

door Jennifer Hoffman  www.enlightninglife.com

actGelukkig nieuwjaar! Ik geloof dat het een prachtig jaar zal zijn en we zullen eindelijk de resultaten zien van het werk dat we al decaden lang gedaan hebben. Verwacht toch niet teveel verandering in januari, want deze maand zetten we de fundering voor wat er komt. Dit is een tijd voor intentie, balans, overschouwing, aflijning en integratie. We creëren de grenzen voor onze weg. De actie en beweging komen later. Ook al willen we al starten wanneer de wielen beginnen te draaien, om weg te gaan van wat ons in beperkingen gehouden heeft, maar dat zou dan zijn als op reis gaan zonder te weten waarheen, of hoe je er geraakt, en of er genoeg brandstof in de wagen is om zelfs maar te vertrekken.

De energie van januari zal relatief kalm aanvoelen na alle activiteit van de voorbije drie maanden. Met het vierkant van Uranus/Pluto, de eclips in november en de activiteit in december hebben we nu wat tijd nodig om te hergroeperen en dat is wat we zullen doen in januari. In plaats van te voelen alsof er niets gebeurt, is het meer als kijken hoe eenden door het water glijden. Aan de oppervlakte lijkt het alsof ze gewoon voorbij drijven, maar onder de oppervlakte trappelen hun poten snel. De oppervlakte ziet er kalm uit en kan ook kalm aanvoelen nu, maar er gebeurt heel veel onder de oppervlakte, bij ieder van ons.

Het is tijd om ernstig na te denken over wat we nu willen doen, en beginnen te kijken waar we nu eigenlijk aanwezig zijn in ons leven. Waar zijn we op gefocust – waar zijn we geweest of waar gaan we naartoe? Waar stroomt onze energie, in het verleden of in het nu? Hoe bewegen we de energie, door intentie, of door wishful thinking? Intentie is een bewuste, gerichte en krachtige focus op wat we in ons leven willen manifesteren. Met wishful thinking hopen we dat dingen oké zullen worden, maar voelen we ons niet in controle, machteloos en uit balans. We zijn machtige, goddelijke wezens, wiens menselijke ervaring een spiegel is van ons vermogen om onszelf te kennen als meesters van energie. We kunnen energie bewegen, maar we moeten intenties zetten om ze in de richting te bewegen die we willen. En we moeten ons energie- budget in het oog houden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

We hebben een energie-budget dat bepaalt hoeveel energie we hebben om onze werkelijkheid te creëren. De hoeveelheid energie die we kunnen gebruiken, ook al is de toevoer onbeperkt, hangt af van waar we aanwezig zijn, of waar onze focus ligt. Wat dat ook is, of het nu is bij de problemen van de week, de engagementen van volgende week, spijt over het verleden of angst voor de toekomst, dat is waar we aanwezig zijn, en dat is waar onze energie naartoe gaat. En wanneer onze energie in veel verschillende richtingen gaat, zonder focus of intentie, zal ons energie-budget snel leeg zijn.vrouw-in-avond-zon

We hebben de neiging om veel energie te besteden aan onze problemen en heel weinig energie aan de oplossing ervan. We multi- tasken als gekken (en ik doe dat ook), en focussen zelden op één ding tegelijk, zelfs niet bij die dingen die we graag doen. Intentie is het antwoord omdat het een breder gefocust doel voor onze energie creëert. Wanneer we krachtige intenties plaatsen voor wat we willen – dingen als vreugde, vrede, overvloed, liefde – dan breidt ons energie-budget zich uit, om die dingen in ons leven te creëren, omdat dat is waar we op gefocust zijn, het is waar we aanwezig zijn. Maar als onze focus ligt op ons zorgen maken, en op angst, twijfel en beperking, dan slinkt ons energie-budget omdat we niet aanwezig zijn in het moment, we zijn bezorgd over het verleden. Energie werkt krachtig in het nu; het verleden heeft geen energie.

Het geeft niet wat er vorige maand of vorig jaar gebeurde, dit is het moment waarmee we aan de slag moeten, en alle veranderingen beginnen in het nu. Gebruik deze maand om intenties te plaatsen, om de bakens te zetten voor waar je je energie heen wil sturen, om de zorgen van het verleden los te laten (je kan je geen zorgen maken over iets in het nu, het is immers nog niet gebeurd) en bevrijd jezelf van de twijfel en angst die je energie-budget beperken. Zie je energie-budget zich uitbreiden tot zijn ware staat van onbeperktheid. Je hebt alle energie die je nodig hebt om elk probleem op te lossen, om elk aspect van je leven te transformeren, om zo krachtig te zijn als de intentie die je daartoe hebt, wanneer je je leven vanuit het nu leeft, en eraan denkt dat energie altijd naar je toe stroomt en weg van je stroomt.

Hoe ga je de energie die je ontvangt gebruiken, en wat ga je sterker maken met je energie? Als je van moment naar moment gaat, besteed dan eens aandacht aan waar je aanwezig bent, waar denk je aan? Dat is waar je aanwezig bent. Gebruik je energie, en niet je bezorgde gedachten, om je leven te transformeren en te evolueren naar de liefde, vreugde, overvloed en wonderlijke werkelijkheid die je wil creëren voor jezelf.

 

Heb een prachtige maand.

 

Jennifer Hoffman

 

Vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in