DELEN
Zuiveren-van-energie

De energieën van juli 2016

Als ik denk aan de energieën van juli word ik herinnerd aan wat er gebeurt als een projectontwikkelaar probeert een parkeergarage te bouwen en dan per ongeluk een oude stad blootlegt. Het hele bouwproject stopt, terwijl archeologen worden ingevlogen om voorzichtig de voorwerpen van een lang vergeten cultuur te verwijderen. Het proces van opgraving, die we deze maand zullen tegenkomen, zal veel verschillende facetten van onze emotionele geschiedenis blootleggen, als we een maand binnengaan waarvan het thema van emotionele schoonmaak ons naar diepten brengt die we nog nooit eerder hebben ervaren, zodat we vervolgens kunnen stijgen tot hoogten waarvan we nooit hadden gedacht dat ze mogelijk zouden zijn. Het zal een energetisch zeer drukke maand worden. We zullen dit zien aan de hoeveelheid aan emotionele energie die we verwerken. Het is niets dan goeds, want we zijn nu in de tweede helft van 2016 en bereiden ons voor op een nieuw begin in 2017. We kunnen geen hogere dimensies binnentreden met bagage uit ons verleden en onze grootste bagage zit geworteld in onze emoties. Laat het schoonmaken beginnen!

Op de eerste dag van juli was de maan (onze emotionele barometer) afhoudend, wat betekent dat het geen aspect maakte met welke planeet ook. Dit was de ruimte van het niets, wat niet niks is. Het is de ruimte van ongelimiteerd potentieel, pure creatieve energie die wacht om zich te vormen. Het is een belangrijke opmerking over de algemene energie van juli, hoe gebruik te maken van de creatieve kracht van onze emoties om energieën te verwerken. Dan, op de 4e, hebben we een nieuwe maan, die een grote driehoek in watertekens bevat, wat aangeeft dat het gaat om een maand waarin het helemaal draait om emoties en emotionele energie. En dat is zeker weten het geval wanneer de focus in z’n geheel zal liggen op emotionele bewustwording, reiniging, en het vooruit bewegen naar nieuwe paradigma’s, dimensies, frequenties en vibraties.

We zullen deze maand vele kansen hebben om te ontdekken hoe we emotie kunnen gebruiken om onze realiteit te creëren, door eerst het voertuig te onderzoeken waardoor we onze emoties en onze wonden doorgaans tot uitdrukking brengen. Er zijn drie kernwonden die deze maand zullen worden benadrukt, namelijk onze karmische geschiedenis, de “gewonde moeder” en de pijn die we ervaren in ons huidige leven, welke over het algemeen een manifestatie is van de andere twee wonden. De energie van juli is een uitnodiging om voorbij de heling en in heelheid en congruentie te bewegen, waar we onze emotionele geschiedenis gebruiken om afsluiting te verkrijgen, zodat we actie kunnen ondernemen in nieuwe, meer vervullende, positieve en uitgebreidere richtingen.Zondag 7 februari start Online Magazine Nieuwetijdskind samen met Kees Schenk de zeven delige verdiepingscursus, HSP: De Kracht van Hoog gevoeligheid in Amsterdam

Onze wonden houden ons in cycli van heling, terwijl we antwoorden zoeken op onze meest wanhopige vraag – waarom zou iemand zo gemeen, onaardig, kritisch, wreed of onbezonnen kunnen zijn? Er is geen antwoord op die vraag, tenzij we de helingscycli en het geven en nemen van onze karmische geschiedenis begrijpen. Afsluiting is ons grootste kado, maar het is een kado dat we onszelf geven als we geloven dat we het verdienen om vreugde, liefde, vrede en overvloed te hebben. En we creëren die dingen vanuit de as van onze wonden, als we de energie van die wonden niet langer nodig hebben om onze realiteit mee te creëren. Dit is het kado van juli, als we in staat zijn weg te gaan van ons verleden en een heldere en stoutmoedige toekomst, vrij van wonden, te creëren.

In de numerologie is juli een maand met een dubbele 7 – het is de 7e maand van het jaar en 7 + 2016 = 7. Behalve dat het een mystiek nummer is, is de 7 de brug tussen de materiële wereld van de 6 en (de) oneindigheid, die wordt gerepresenteerd door de 8. Als we in de 7 vibratie zitten, zitten we tussen werelden, en zijn in staat om zowel de materialistische als de spirituele rijken te bereiken. Maar terwijl we het bewustzijn van beiden hebben, degene in welke we werkelijk staan hangt af van onze emoties, omdat zij de deur zijn waardoor we universele energieën ontvangen en verwerken. In het dek van Tarotkaarten is de 7 de strijdwagen, die zeer goed de energie van deze maand omschrijft, terwijl het ons uitnodigt naar binnen te keren en te kijken of we de bestuurder van de strijdwagen zijn, die voorwaarts beweegt met opzettelijke aandacht, of de wagen zélf die wordt bereden door emotionele krachten waar we zelf de controle niet over hebben.

De nieuwe maan van 7 juli heeft een driehoek in zich (een behulpzaam aspect) tussen de zon, maan, Venus, Mercurius, Mars en Chiron (de gewonde heler). Al deze persoonlijke planeten, zij die onze betrokken “persoon-lijkheid” regelen, ieder van hen representeert een gebied waar we incompleet in zijn vanwege enige soort van verwonding die ons er van weerhoudt ons heel, helder, vrij van angst en zelfverzekerd te voelen. Dit is waar we ons onwaardig voelen liefde te voelen en acceptatie en waar we heelheid door anderen zoeken. Maar de nadruk van Chiron vraagt om zelfheling en het naar binnen toe keren om die te vinden. In juli moeten we beslissen of we nog een ronde in de draaimolen van heling zullen blijven, of dat we eraf zullen springen.

Deze energetische handtekening opent een nieuw portaal voor ons in juli, welke ook vele oude wonden naar voren kan brengen, teruggaand in vele levens met karma en zielscycli. Dit keer echter, komen ze omhoog op een manier die is uitgelijnd met de basis van de sluiting en afwerking die we al sinds januari maken. Deze gaat terug naar de Saturnuscyclus van 1985, die we nu afsluiten met het einde van deze Mars retrogradecyclus. Iedere keer hebben we een sterk aspect met Chiron en kunnen vele oude wonden terug aan de oppervlakte komen. En in combinatie met de sterke Mars in Schorpioen retrograde, van kracht sinds 19 april, kunnen deze wonden pijnlijke herinneringen zijn van situaties waarvan we nooit in staat zijn geweest ze op te lossen. Afsluiting is onze oplossing, maar dat is iets dat we onszelf moeten geven – we moeten op een plaats van sereniteit en vrede komen, we moeten er klaar mee zijn en niet wachten op anderen om ons te geven dat we nodig hebben om ons beter te voelen over onze pijn.

Deze nieuwe maan verbindt zich ook met de energie van de Uranus/Pluto vierkant cyclus, die begon in 2012 en eindigde in 2015, en die de transformatierevolutie die deze cyclus initieerde, startte. Maar dit gaat niet over het creëren van verandering omdat we moe zijn van de status quo, met Pluto gaat het om uitgraven van onze pijn tot in de kern en het verwijderen van alle energie die dat ondersteunt. Dit zal onze meest pijnlijke emoties onthullen, maar dat is enkel omdat we nu een frisse start nodig hebben, een schone emotionele lei, zodat we de wagen kunnen gaan besturen in plaats van te worden rondgereden door krachten die we niet kunnen identificeren.

En we moeten het Satunus/Neptunus vierkant overwegen, nu exact, die ons vraagt te kijken naar de realiteit die we voor ons zelf creëren. De hele wereld is een illusie, maar dat is óf een bedoelde manifestatie van onze creatieve kracht, óf een wensgedachte, gebruik makend van bedrog en zelfmanipulatie. Neptunus houdt de kracht van onze dromen, terwijl Saturnus de vereiste discipline, focus en uitlijning heeft om deze dromen in onze werkelijkheid te laten gronden. Dit is een tijd waarin teveel spiritualiteit ons reden zal geven onze wielen eens flink rond te laten draaien, terwijl een teveel aan materialisme frustratie en angst zal creëren. We moeten de juiste balans vinden voor onszelf, zodat we onze creatieve kracht kunnen gebruiken als kanalen en portalen van universele energie, om onze dromen te realiseren en ervoor te zorgen dat ze gegrond, echt en relevant zijn.

Mars is eindelijk direct gegaan, na maanden van retrograde in Schorpioen. Het traditionele teken van de heerschappij van Mars is in het bijzonder sterk. De planeet van actie heeft een duik genomen in de bodemloze put van heling en dat is niet grappig. Saturnus was hier ook gedurende de laatste maanden van 2015, tijdens z’n lange retro in Schorpioen. Hij was er ook in 1985, toen hij op hetzelfde punt gestationeerd was. Is er iets van 1985 dat nu voor een laatste review naar de oppervlakte komt voor je? Zijn er dingen uit 2015 die nu opnieuw verschijnen, en je herinneren aan zaken die nog niet helemaal zijn afgerond en waar je je pad nog in moet kiezen? Ben je klaar om je denken van 1985 om te zetten in de actie van 2016? Juli is daar de maand voor.comfort-zone

Ik moet ook de Uranis/Eris conjunctie noemen, die nog steeds erg actief is, en zijn grote effect op de hele wereld. Engeland besloot de EU in juni te verlaten, toen z’n aspect exact was, en anderen zouden kunnen volgen in de komende maanden. Terwijl sommigen dit een slechte zet zullen noemen, is het een teken van het instorten van het 3D paradigma van dominantie en controle. Lid zijn van de EU vereist het offer van nationale soevereiniteit, een uitstekend voorbeeld van de 3D machtsstructuren, die naleving eisen van de status quo, terwijl zij individuele kracht en controle opgeven. Dergelijke machtsstructuren hebben geen ruimte voor zelfbewustzijn, zelfbeschikking of eigen soevereiniteit.

We kunnen zelf soeverein zijn en verbonden en leven in een wereld die niet wordt gerund door zakelijke hebzucht, politieke ambitie of interesses vanuit eigenbelang. Dat is de 5D wereld, waarvan de geboorte nu plaatsvindt. Onze eerste stap is niet om verandering(en) in de wereld te vragen, de eerste stap is om onze levens te leven vanuit het punt van energetische en emotionele soevereiniteit. We kunnen geen niveau van transformatie in de wereld verlangen die we niet in onze eigen levens kunnen creëren.

De pret gaat door gedurende de maand met een volle maan op de 19e in 27 Steenbok, die opnieuw de Uranus/Eris conjunctie aanprikt. Deze energie blijft van kracht tot 2020 en zal gedurende dit jaar zéér actief zijn. Het zal ongemakkelijke herinneringen omhoog halen van de veranderingen die we willen zien in onszelf. Niet om ons te ergeren en frustreren, maar om ons te laten zien waar we naar onderweg waren met deze ongemakkelijke flow, en het vinden van de innerlijke kracht en de wens om transformatie mogelijk te maken. We zullen veranderingen toestaan als de pijn van het blijven waar we zijn groter wordt dan onze angst voor verandering. Soms zijn we bereid veel pijn te doorstaan om verandering te vermijden. Juli kan ons brengen bij het punt dat het “genoeg” is en waar we dan besluiten dat we niet langer met pijn willen leven en we klaar zijn om voorbij onze angsten te gaan om verandering toe te staan te gebeuren.

We hebben veel activiteit in het teken van Kreeft deze maand, welke de heerser van de maan is en ook de “moederlijke” energie. Dit brengt de “verwonde moeder” naar boven, die plek waar we niet genoeg bemoederd worden, of naar het niveau waarvan we denken dat we hadden moeten zijn. Dit is één van onze belangrijkste wonden en het is vaak de bron van onze twijfel, onzekerheid, angst, eenzaamheid en gebrek aan zelfliefde. De verbinding tussen onze karmische geschiedenis en onze verwonde moeder is een sterke en het is één van onze energetische ankers, die we die we zullen moeten lichten als we de enorme zeeën van ons potentieel willen verkennen.

Er zullen deze maand vele mogelijkheden zijn voor een groter zelfbewustzijn en soms zou die reis angstig en erg pijnlijk kunnen zijn. Maar het zal door het uitgraven van ons verleden en het zien van wat niet in lijn is met onze intentie voor het heden en de toekomst, dat ons zal toestaan te zien waar een nieuw begin mogelijk is. Enkele zeer uitdagende herinneringen, overtuigingen en situaties zouden deze maand omhoog kunnen komen en we zullen voorzichtig moeten navigeren, zodat we niet vastlopen in de emotie(s) en vergeten dat het doel daarvan is emotionele afsluiting te krijgen en geen herinnering aan iets wat we liever vergeten. Hoe we ons willen “voelen” in onze nieuwe relaties zal ons naar de emotionele energie leiden die we nu moeten creëren. En als kanalen en portalen voor energie zijn we containers voor energie. Als we duidelijk zijn over het soort energie waarvoor we een container willen zijn, hebben we meer controle over de energie die we ontvangen en daardoor over de realiteit die we creëren.

We zijn nu in de tweede helft van 2016 en al onze focus voor de rest van het jaar zal liggen op het creëren van de energetische fundering voor een nieuw begin in 2017. De kern van die fundering zijn onze emoties, dus laat het schoonmaken beginnen en we zullen het eind van de maand met hogere energetische frequenties en vibraties bereiken, zodat we energetische containers en portalen voor de hoogst mogelijke frequenties kunnen worden.

Heb een prachtige maand.

Jennifer Hoffman

4 REACTIES

  1. ik heb 3 weken geleden gordelroos gekregen met heel veel emoties. Was depressief. Heb zelfs de gedachten gehad om mijn relatie te verbreken omdat ik niet de aandacht en zorg kreeg die ik dacht te krijgen. Maar toen ik na ging denken kwam ik tot de conclusie dat ik mijzelf meer aandacht en zorg moest geven en daarvoor niet afhankelijk moest zijn van een ander. Ik moet nog veel leren, maar nu ik dit artikel gelezen heb snap ik veel meer, bedankt Jennifer liefs van mij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in