DELEN
De energieën van juni 2016

We zijn bijna op de helft van 2016 en als je je voelt alsof je géén vooruitgang hebt geboekt dit jaar, dan heb je waarschijnlijk op meer dan één manier gelijk. Tot dusver heeft 2016 aangevoeld als één grote retrograde, waarin iedere kleine stap vooruit werd vergezeld door meerdere gigantische stappen achteruit. Maar deze maand klaart de energie op en hebben we een dubbele 6 trilling (juni is de 6e maand, 2016 is een 9 en 9 + 6 = 15, wat opgeteld ook een 6 is), dus we zien beweging, aarding van hogere energietrilling en concrete vooruitgang – we moeten eerst aan de binnenkant uitlijnen, voor we aan de buitenkant kunnen handelen. De energieën van juni zijn als een roos, de buitenste blaadjes openen zich pas als de binnenste blaadjes daar klaar voor zijn – en het is ook de maand waarin rozen van nature beginnen te bloeien. De vijf retrogrades van de maand mei hebben ons geholpen ons in de juiste positie te brengen en nu gaan we een nieuwe maand binnen met nieuwe opties, kansen en een groot verlangen ons vooruit te bewegen, iets waar we al lange tijd op hebben gewacht.

Juni springt uit de startblokken met een nieuwe maan op de 4e, die de energie van bijna alle planeten in een grand cross configuratie brengt met te muteren (transformeren) signalen, waarbij de nadruk op de “buitenste” langzamer bewegende planeten ligt, dus iedereen zal dit gaan ervaren. Het is een energetische activatie die ons naar de rand van de transformatieklif zal brengen. De spanning van een Grand Cross betekent dat al deze planeten naar elkaar toe kijken over de “lijnen in het zand” heen. Durven we over die lijn(en) te gaan om te kijken wat er aan de andere kant is? Deze nieuwe maan raakt ook de punten van de eclips van 10 maart 2016, ze opnieuw activerend voor een nieuwe ronde met (nieuwe) ervaringen. Was er toen voor jou iets gaande dat nu opnieuw voor je langskomt?

We hebben alles te zien gekregen in onze realiteit dat onze vreugde beperkt, dankzij de vijf maanden van onophoudelijke reiniging. Nu moeten we beslissen of we klaar zijn om die sprong in onze verbrede, ongelimiteerde potentie te willen maken. Uiteindelijk zijn we klaar met het in de draaimolen van transformatie ronddraaien en zijn er klaar voor om er uit te springen. Dit is één van die momenten.

Terwijl het lijkt dat er zoveel opties beschikbaar zijn en we niet weten welke we moeten nemen, wordt de keuze makkelijker als we het vanuit het standpunt bekijken van wat ons gelukkig maakt en wat onze intentie dient. Met de intense zuivering van de laatste 5 maanden zou je door een grote mentale, emotionele en spirituele schoonmaak kunnen gaan, maar dat is o.k., omdat in juni onze energetische families zullen beginnen te verschijnen en we een heel nieuw niveau van omgang (met) en relaties gaan leren. We zijn uit de cycli van zielsverwanten en in de geestverwanten verbindingen, mensen met wie we geen karma hebben en die onze energetische frequentie en trilling delen. Zijn we klaar voor karma- en dramavrije relaties? Laten we dat eens onderzoeken.

Bloei is het sleutelwoord voor juni maar het moet opzettelijke bloei zijn en we moeten weten welke soort bloem we zullen gaan worden. Shakespeare zei “dat wat we een roos ook als andere naam zouden geven, ze zou net zo zoet ruiken”, maar we zullen teleurgesteld worden als we een mooie, lekker ruikende roos verwachten maar eindigen met een stinkende goudsbloem (die ook prachtig zijn, maar ze stinken heel erg). Intentie is nu verweven in al onze energetische kanalen. Om krachtig te manifesteren moeten we ook krachtige intenties neerzetten. Geen wensen of verlangens, maar intenties die helder, direct en gefocust zijn op wat we willen in onze nieuwe blije, vreugdevolle relaties.relatie

En als je leven gezuiverd is van energetisch puin in de afgelopen paar maanden, heb je een schone lei om opnieuw mee te kunnen beginnen. Je kunt deze maand geen tijd besteden aan het spijt hebben over het verleden, of jezelf veroordelen voor de in het verleden door jou gemaakte keuzes. We maken keuzes in ieder moment, gebaseerd op wat op dat moment voor ons werkt. Onze keuzes kunnen veranderen in het volgende moment, maar dat maakt de daarvoor gemaakte keuze niet verkeerd; het betekent alleen maar dat het niet langer voor ons en onze nieuwe realiteit werkt. En onthoud dat we niemand achterlaten, we moeten de energetische soevereiniteit van ieder mens herkennen – ze hebben zelf de volledige controle over hun energie en keuzes en zij moeten ook op hun weg zonder energie komen vóór ze de noodzaak van het kiezen van iets anders zullen zien.

De volle maan van deze maand is op 29 Boogschutter, een gesloten cyclus van de volle maan van 21 mei op 1 Boogschutter, wiens zeldzame conjunctie met retrograde Mars en krachtige aspecten van buitenste planeten het decor neerzetten voor “onbevangen” transformatie die was gecombineerd met het einde van wat een nogal uitdagende Mercurius retrograde was. Dat gaf ons óf nog meer reden om te overwegen op het transformatiepad te blijven, óf om ons er van af te keren omdat het te moeilijk, teveel, te uitdagend was, of we er te moe voor waren. En wat toen begonnen is, kan nu afgemaakt worden als we er klaar voor zijn. Timing en er klaar voor zijn gaan nu hand in hand en we kunnen geen van beiden forceren.

Het grote evenement in juni is de exacte conjunctie Uranus/Eris op 23 juni, net na de zonnewende, de eerste van 3 verbindingen tussen 2016 en 2017. Dit is sinds 1927 niet meer voorgekomen en die periode bracht “De Grote Depressie”, grote veranderingen in de sociale agenda én het begin van de periode waarin vrouwen een sterkere plek in de maatschappij kregen. Eris is de godin van de onenigheid, Uranis is de planeet van revolutie. Eris werd in 2005 voor het eerst ontdekt, toen onze grote duw in de ascentiecyclus begon. Nu, 11 jaar later, beginnen we de kracht te begrijpen die deze dwergplaneet belichaamt. Als onenigheid en revolutie samenkomen, kun je verwachten dat er één en ander in de rondte zal vliegen. Deze configuratie is al meerdere maanden aan het broeien geweest, en hij wordt exact in juni. We kunnen veranderingen in de sociale structuur verwachten, meer sociale revolutie en meer protesten van mensen die échte veranderingen willen zien in hoe de wereld wordt gerund. Het zal deze maand tot een erg opwindende maken.revolutie

Kinderen die tijdens de Uranus/Eris conjunctie geboren zullen worden zullen een sterke revolutionaire aard hebben. Ze zullen een generatie van wereldleiders worden die niet akkoord zullen gaan met de status quo, die een wereld, geleid door despoten, hebberigheid en machtswellustelingen niet zullen accepteren. Dus als je een kind hebt dat rond deze tijd geboren is en je ontdekt dat ze er niet van houden dat ze wordt verteld wat ze moeten doen en vrije denkers blijken te zijn, dan kun je “hun” Uranus/Eris conjunctie daarvan de schuld geven.

Tweeling-sterrenbeeldJuni is traditioneel de maand waarin stelletjes trouwen, dus er ligt deze maand een sterke focus op relaties, maar terwijl je (een) nieuwe liefde zou kunnen vinden (en dat zul je als je er klaar voor bent), zijn er twee krachtige aspecten van een relatie die we moeten overwegen. De eerste is onze relatie met onszelf en de tweede is onze relatie met ons Zelf, oftewel de partnerschap tussen ons menselijke en ”onze bron”. Kijk naar het Tweelingteken hier, onafhankelijk, maar toch verbonden. Dat is de perfecte balans van menselijk en Goddelijk, waar we niet leunen op de Bron voor hulp en instructies, en vol vertrouwen in onze kracht staan, gebruik makend van Goddelijke begeleiding als een gereedschap, niet als een “kruk” om op te leunen. De verbinding is boven en onder ons, in balans en gelijkwaardig. We zijn het meest krachtig als we dit niveau van congruentie, harmonieuze verbinding kunnen omarmen. Het past bij het thema “congruente harmonie” van 2016, waar energie op de meest uitgebalanceerde manier past en stroomt.

Het is makkelijk om ook onze kracht aan de Goddelijke verbinding weg te geven, gelovend dat deze meer weet dan wij. Maar het is een co-creatieve partnerschap en beide partners, menselijk en Goddelijk, moeten in balans en congruente harmonie handelen, zodat de energiestromen gelijkwaardig zijn. We zetten intenties en creëren energetische ruimte voor manifestatie en ontvangen en het Universum antwoordt op een manier die perfect op één lijn ligt met onze intentie.

Als je zover bent dat je klaar bent met de lessen, genezing en reiniging en het “van je af te schudden” en andere levenspaden onderzoekt, dan is juni daar perfect voor. Maar verwacht geen “makkelijke” oplossing, in plaats daarvan verwacht de oplossing die precies past bij jouw intentie. We ontvangen exact dat wat we als intentie zetten, waar we om vragen, en zijn daarmee uitgelijnd. Het Universum maakt het verschil niet goed en ruimt de rommel niet voor je op. Zekere, duidelijke en gefocuste intenties creëren de beste uitkomsten. Waar ga jij om vragen? Begin met wat de grootste zorg in je leven is geweest. In deze krachtige tijden hebben we veel energie tot onze beschikking, dus door voor het meest krachtige ding in je leven te kiezen, kun je een grote ruimte creëren in je energie container, die kan worden gevuld met nieuwe energie.

Dit is ook een maand waarin de vragen die je hebben beziggehouden, de situaties waar je geen duidelijkheid over had, de beslissingen die je nog niet kon maken, nu heel duidelijk voor je zouden kunnen worden. Je zult zien wat tot bloei kan komen in je leven, wat over z’n hoogtepunt heen is en wat kan worden weggesneden omdat z’n tijd voorbij is. In tuinier termen wordt dat “snoeien” genoemd; het verwijderen van uitgebloeide bloemen, zodat de plant deze niet blijft voeden én om de bloei van meer bloemen te bemoedigen. Wat moet er op dit moment in jouw leven gesnoeid worden? Het zou in juni naar boven kunnen komen, dus wees voorbereid.

Heb een prachtige maand.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in