DELEN
door Jennifer Hoffman

Elke maand die met een eclips begint, een zeldzame Venustransit bevat, een verandering van buitenplaneet- teken, en een vierkant van Uranus met Pluto, is bedoeld om opwinding te veroorzaken, en dat is met deze maand niet anders. Maar er zijn verschillende soorten ‘opwinding’, en een van de beste manieren om om te gaan met de energieën van juni is geen verwachtingen te hebben over de zegeningen die de maand ons brengt, en eraan te denken dat er veel soorten zegeningen zijn. Aan de ene kant wordt het ons extreem duidelijk over waar we onze energie in gestoken hebben, en aan de andere kant is er geen twijfel meer over de volgende stappen van onze reis, over welke keuzes we te maken hebben, en of we de moed hebben om gelukkig te zijn en op een manier te beginnen leven die onze dromen vervult.

Juni is traditioneel de maand voor huwelijksfeesten en mensen samen brengen, en toch kunnen we meer scheidingen zien dan mensen die samengebracht worden, en meer beloftes die verbroken worden dan gehouden. Om te beginnen hebben we een maaneclips op 4 juni, en daarmee wordt de zonne-eclips van 21 mei afgewerkt. Dan komt op 5 juni de lang verwachte Venus transit, een zeldzame gebeurtenis waarbij Venus eclips loopt met de Zon. We krijgen potentieel om een gebalanceerde uitdrukking te creëren van de mannelijke/vrouwelijke energieën (interessant dat Mars en Venus allebei in retro-aspecten staan op dat moment) in onszelf en de wereld. Waar verberg je die aspecten van jezelf, welk is er krachtiger denk je, en hoe komt dat tot uitdrukking in je leven? En, wat deed je in juni 2004, toen de eerste helft van de Venus transit zich manifesteerde? Wat er ook duidelijk werd of niet afgewerkt was, zal nu afwerking krijgen. Hoe ver ben je sindsdien gekomen, is er nog meer dat je kan doen, en hoe ben je veranderd? Let op je gedachten om antwoorden te krijgen, omdat ze je bij je volgende stappen zullen verlichten.

Mars is nog altijd zijn schaduw aan het afwerken van de retrograde van januari 2012, en dat loopt af op 23 juni. Dit heeft het paradigma van de gewonde healer naar voor gebracht en hoe we onszelf en anderen kunnen healen. Al onze handelingen en keuzes vertrekken van hoe we kiezen ons healingwerk te doen. Als gewonde healers zetten we de noden van anderen voorop, richten we ons op hun healing, en vermijden we de onze. Met de energieën van juni gaan we ons een krachtige vraag stellen: ‘Hebben we de moed om gelukkig te zijn en te kiezen voor ons eigen geluk?’. Het vraagt moed om onze dromen te leven, ze tot uitdrukking te brengen en ons verlangen naar liefde, overvloed, succes en vreugde te vervullen, en om dit onze volledige energetische aandacht te geven. Nu is deze deur zich aan het openen voor ons, hebben we nu de moed om erdoorheen te gaan?

En er is nog meer! Jupiter gaat naar Tweelingen, en activeert de eclips-energie op 11 juni, een periode om te focussen op schoonmaak van karma en beginnen te spreken vanuit je ware geest. Je kan echt het idee hebben dat je teveel te doen hebt, en niet voldoende tijd ervoor, of gewoon beseffen dat je alles wat je wil doen duidelijk ziet, en weten dat je het allemaal kan doen, zowel alles als niets ervan. Er is veel overvloedsenergie deze maand, maar denk eraan dat overvloed niet oordeelt, er is dus overvloedsenergie in alles. Kies het soort dat jou de meeste vreugde brengt.

Saturnus loopt direct vanaf 23 juni (eindelijk, hij zat maanden op mijn ascendant), en we hebben het krachtige (en dat is een ‘understatement’)vierkant van Uranus met Pluto, het eerste van zeven, die de algemene verschuivingen die de wereld ervaart, nog zullen bekrachtigen. De kracht tot veranderen kan nu niet langer gestopt worden, en de rest van dit jaar gaan we meer leren over de systemen die de planeet controleren, manipuleren, domineren en beïnvloeden.

Dit maakt deel uit van ons ontwaakproces, en doet ons beseffen dat we ketenen dragen die onze expressie, vreugde, vrijheid en mobiliteit beperken. Maar ons ontwaakproces brengt ook werkgerei tot vreugde, de sleutel om onze ketenen af te leggen en bekrachtiging om op te rijzen tegen onze collectieve onderdrukking. We hebben geen tijd om kwaad, verdrietig of ontdaan te zijn nu, dat is niet de juiste manier om onze energie te gebruiken.

De eerste stap van het ontwaakproces is te beseffen dat we in slaap waren. We kunnen in bed liggen en huilen over de tijd die we denken verspild te hebben, of we kunnen uit bed springen en in intentionele vreugde beginnen te leven. Licht overwint altijd de duisternis, en hogere vibraties overtroeven altijd de lagere. Wanneer wij, en de hele mensheid, ontwaken uit onze sluimering, zullen we moeten beslissen wat we met al die kracht gaan doen – gaan we krachtige mensen worden, of gewoon mensen met kracht die een eitje te pellen hebben met het establishment? Een meer verlichte keuze is krachtige levens te leven, gegrond in vreugde, zelfexpressie, creatie, overvloed en onze kracht te gebruiken om het leven te creëren, en ook de wereld, dat is de grootste expressie van onze gaven, talenten, dromen en energie.

De energieën van deze maand zullen je uitdagen om je hart te gaan volgen, om licht te werpen op je dromen, je vreugde te exploreren, en eerlijk te zijn over je eigen healing en levenspad. We kunnen voorwaarts bewegen onder onze eigen energie, of meegedragen worden door de vloed van verandering die de nieuwe aarde helpt te creëren. Dit is waarvoor we hier zijn, dus kunnen we onze tank vullen met ‘vreugdegas’ en beginnen te leven in vreugde en eindelijk beginnen met plezier te krijgen in deze reis. Het is tijd, en we hebben hard genoeg gewerkt, laat ons nu wat plezier hebben.

Geniet van je maand.

 

Jennifer Hoffman

 

Copyright 2012 Jennifer Hoffman
vertaling: Fran Tielemans

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen. Haar artikelen hierover worden door Nieuwetijdskind.com vertaalt en op deze site geplaatst. 

3 REACTIES

 1. In vreugede leven, dat gaan we zeker doen, zijn we al aan het doen…

  heel hartelijk dank voor de uitleg van de info!
  schitterend!

  liefs, henriëtte

 2. Lieve Jennifer,

  De duiding is weer eens haarscherp. Beloofd wat met mijn conjuncties Mars, Uranus en Pluto (in Maagd 3e huis).
  Lieve groet, Hans Pardoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in