DELEN
Jennifer Hoffman
Jennifer Hoffman

Ben je door april heen gekomen en sta je er nog altijd, mijn gelukwensen dan. Nu we onze weg door deze energieën heen (en ze waren enorm krachtig) gevonden hebben, krijgen we de kans om erop af te lijnen en ze te gaan toepassen, vanaf mei. Het transformatieproces is nooit klaar in één keer, het is een reis van loslaten, ontvangen, aflijnen en integratie. We laten het oude los om plaats te maken voor iets nieuws, we verschuiven onze aandacht bij het creëren van nieuwe intenties, we integreren nieuwe energieën wanneer de oude ons niet langer dienen, en dit is een voortdurende spiraal van evolutie en ascensie.

Indien we dachten dat na april de dingen weer normaal zouden worden, is dat maar ten dele zo. Maar de reis heeft een een grote omweg gemaakt, en de status quo is er niet meer. Alles is opgeschud, nu moeten we beslissen hoe het allemaal in elkaar past.

April was een maand met heel hoge energie, en in mei kunnen we aan de praktische toepassing van die energieën beginnen. Om het eens anders te bekijken: indien wat er in april gebeurde je emotionele, psychische en spirituele kast deed opruimen, zou je in mei alles opnieuw in de kast moeten steken, zonder die dingen zonder dewelke je nu kan leven, die je niet langer wil of nodig hebt.

Wat zijn die dingen?
Alles wat je intentie voor je leven nu niet dient.
Alles wat niet langer in aflijning is op je visie voor jezelf, je volgende stappen en je toekomst in de context van wat je nu wil.
Alles wat jou niets brengt of dat neemt van je.
Alles wat je droevig, ongelukkig, krachteloos of onvervuld maakt.beginnen

In mei kijken we naar ons leven vanuit het perspectief van waarde. De eclips van 29 april in Stier voegt een nieuw element toe aan de beroering die we in april hadden. Voor we erin vliegen en ons leven weer beginnen op te rapen, is het tijd om een waarde-check te doen. Zo vaak denken we over waarde als maatstaf van wat anderen over ons denken – wanneer zij ons leuk vinden dan voelen we ons waardevol en gewaardeerd, en als ze dat niet doen, dan denken we dat we fout zitten of het niet goed doen. We oordelen over onszelf gebaseerd op hoe anderen ons interpreteren en waarnemen, en of ze naar waarde schatten wat we hen bieden. Maar waarde is zulk een subjectief ding, want we schatten dingen die veel betekenis hebben voor ons naar waarde. Ik gebruik bijvoorbeeld kamperen als een voorbeeld van waarde. Ik hou niet van kamperen, en zou nooit mee gaan kamperen moest iemand me dat vragen, hoe prachtig het volgens hen ook zou zijn, omdat kamperen voor mij niet waardevol is. Het heeft geen plek in mijn waarde-systeem. Een fijne vakantie aan het strand of in de bergen, een mooi hotel, en eten in leuke restaurants, dat is allemaal waardevol voor me, slapen in een tent niet.

the_alignment_prophecy_by_arthurblue-d5h5hxo
the_alignment_prophecy_by_arthurblue-d5h5hxo

Wat heeft waarde voor jou? Wat betekenen waarde en waardevol voor jou? Waarde gaat verder dan wat voor jou belangrijk is, het beschrijft wat voor jou betekenis heeft in je leven, of waar jij betekenis aan schenkt. Waardeer jij liefde, vrede en vreugde? Waardeer jij het om gerespecteerd en geëerd te worden door de mensen in je leven? Waardeer jij het om zinvol werk te doen dat je fijn vindt, of in een plaats te leven waar je de steun van de gemeenschap met energetisch gelijkgestemde mensen hebt? Indien je al lang niet meer stil stond bij deze dingen, of ze aan de kant hebt geschoven omdat je niet het gevoel hebt dit te verdienen of dit te kunnen bereiken, zal mei die dingen naar boven brengen voor je.

Je kan niet eisen dat anderen jou waarderen, maar je kan alvast beginnen jezelf te waarderen, wat de energie zal zetten om alles aan te trekken dat overeenkomt met jouw level van zelfwaarde. Dit betekent dat de mensen en situaties die je niet kunnen naar waarde schatten, uit je leven zullen verdwijnen. Het betekent ook dat dingen die op jouw waarde kunnen aflijnen, je leven zullen binnenkomen. Denk eraan, wat eruit gaat maakt plaats voor wat erin komt, en indien we onze intentie gebruiken op krachtige manier, kan dat proces naadloos verlopen.

Op een ander punt kan je je een beetje voelen vast zitten in mei (of nog altijd vast zitten, als dat is hoe je je de voorbije maanden voelde), omdat, ook al gaat Mars direct (eindelijk!), hij ook dichtbij de graad van de eclips blijft het grootste deel van de maand.

Zijn hoek met de eclips wordt een inconjunct genoemd (150 graden), die, zoals je weet vanuit de cursus astrologie, een ongemakkelijke hoek is, alsof je een vierkante pin in een ronde kuil probeert te krijgen. Iets moet verschuiven opdat de pin erin zou passen, we moeten een andere pin gebruiken of een andere opening zoeken.

Dit maakt allemaal deel uit van het aanhoudende transformatieproces waarin we nu al vele jaren zitten, en dat in mei verschuift, om de fundering te creëren voor je waarde-systeem. Wanneer het voelt alsof de energie in je leven weer beweegt, volledig vrij, in juni of juli, dan zal je je zelfwaarde neergezet hebben en klaar zijn om af te lijnen op en te integreren van mensen en situaties die jouw nieuwe waarde fundering terug naar jou spiegelen.painting_alignment

Voelt het aan alsof er telkens je je omdraait iets nieuws naar boven komt? Hoop je op een teken van ‘alles is klaar’ zodat je terug kan gaan zitten en het je makkelijk maken. Mis je de goede oude tijd waarin we allen in gelukzalige onwetendheid over al die dingen leefden, en het leven meer voorspelbaar was?

Het was toen niet echt voorspelbaar, het was gewoon makkelijk, en was een ‘gekende’ factor. We waren op ons pad van bestemming, waar alles klaar werd gelegd volgens ons karma, en we hadden veel minder mogelijkheden.

co-creatieNu zijn we op het pad van creatie, en ook al zijn het lot en karma één weg, toch zijn er nog veel andere die we kunnen nemen. Dat wil zeggen, als we bereid zijn uit onze comfortzone te stappen en in onze discomfortzone, en in staat zijn onszelf voldoende naar waarde te schatten om te geloven dat we heel waardevol zijn en waardevolle ervaringen verdienen. Omdat, ook al zijn de opties beschikbaar, we ze nog altijd moeten kiezen. Om het makkelijker te maken om te beslissen, wordt onze comfortzone erg ongemakkelijk wanneer onze ziel ons aanzet tot transformeren, en dan, wanneer we eindelijk beslissen om ons te bevrijden, stappen we binnen in het onbekend terrein van creatie, met zijn onbeperkt potentieel. Dit is het nieuwe paradigma waarvoor we hier zijn gekomen om het geboren te laten worden, onze missie en ons doel voor dit leven, en de erfenis die we voor toekomstige generaties zullen achterlaten.

In plaats van te hopen dat de ‘goede oude tijd’ zal terugkeren (want dat zal niet gebeuren, en we willen dat ook echt niet), zouden we beter focussen op de vrede, liefde, overvloed en vreugde die we nu kunnen creëren. Wat kan je doen om de volledige expressie te zijn van het Bron-licht dat je bent? Dat is jouw geschenk aan jezelf, aan de Bron, aan de mensheid en aan het Universum.

Zie jezelf als waardevol, waardig, gewaardeerd en naar waarde geschat, en dan zal je exact weten wat te doen met de energieën van mei.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

7 REACTIES

 1. Wow.. Ik ben pas net lid van de Facebook en dit is een van de eerste artikels die ik lees.. Hij had niet toepasselijker kunnen zijn. Verwoord zo mooi waar ik nu midden in zit. Ben er even stil van..

 2. Schitterend! 😀

  Al het goede in overvloed…. Jazeker…daar gingen we al voor

  En we gaan verder….. 😀 een mooie nieuwe wereld <3 😀

  Liefs, Henriëtte <3 xxx

 3. Heel erg mooi 🙂

  Ik hoop dat een ieder zichzelf in mei naar waarde mag schatten en zichzelf waardevol mag vinden 🙂

  Liefs Anne

 4. Aargh! Dit is PRECIES waar ik vanaf 28 april mee bezig ben geweest. Alles wat me tegenwerkt mijn leven uit gemieterd en weer op zoek naar wat voor mij betekenis heeft. De ‘ energie van…’ stukjes van Jennifer zij voor mij altijd een feest van herkenning én een aanwijzing dat ik op het goede spoor zit.

  • @Mijntje, een interessante reactie, ik heb dit blog nog niet eens gelezen (geprint, ik ga het vanavond thuis even lezen) en dat is nou precies waar ik ook deze week mee bezig ben geweest, stoppen met die dingen die me “niks opleveren”, waar ik “gewoon geen zin in heb”, of wel wat wil ik wel en daar JA tegen zeggen en wat wil ik niet en daar NEE tegen zeggen.

 5. Deze tekst verwoordt exact het proces waarin ik me al geruime tijd bevind. Er heeft een grote transformatie plaatsgevonden in mij en ik voel een intense behoefte om mijn licht en liefde voor alles vorm te geven. Ik probeer heel dicht bij mezelf te blijven, wetend dat Het Leven het me duidelijk zal maken. Ik voel een grote nieuwsgierigheid naar wat er op mijn pad zal komen en een grote bereidheid om alles aan te gaan!
  Fijn om middels een artikel als dit te ervaren dat we met een grote groep mensen zijn die op eenzelfde manier in het leven staan! Heel veel liefs voor allen.
  Jacqueline

 6. Een mooi stukje over perspectief van waarde.
  Ik mis wel de goede oude tijd, een tijd waar je zeker was van dingen.
  Nu is Alles uit zijn verband gerukt en dat is even wennen
  aan nieuwe energieën.
  We focussen ons inderdaad op Vrede liefde en vreugde die we
  Nu kunnen creëren.
  Ik probeer mijzelf te waarderen in ieder geval.
  Om volop te kunnen profiteren van de energieën van mei.

  Hartelijk bedankt voor de mooie boodschap Jennifer hoffman.

  Groeten Jannie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in