DELEN
De energieën van mei 2016-Jennifer Hofmann

De energieën van mei 2016

Je vraagt je wellicht af of er iets zal gaan gebeuren deze maand als je de verschillende rapporten hebt gelezen over de ongewone hoeveelheid retrograde activiteit die momenteel plaatsvindt. Maar voor je denkt dat je mei wilt gaan overslaan omdat er niets belangrijks zal gaan gebeuren, denk dan nog eens goed na, want alle retro-activiteit is een uitnodiging om mee te gaan in en je niet terug te trekken uit onze eigen kracht en om dat laatste energetische huishoudelijke werk te doen dat we wellicht voor ons uit hebben geschoven. Mei biedt ons vele geschenken, sommigen verborgen, anderen erg duidelijk. Het is een maand om diep te graven en hoog te vliegen, als verleden, heden en toekomst allen onderdeel van de ascentiehorizon zullen zijn, en als we opletten zouden we er ons voordeel mee kunnen doen.

Als ik naar de energie van mei kijk denk ik aan kleine pakketjes die in grotere verpakt zitten. Toen mijn kinderen klein waren en ze een klein cadeautje zouden krijgen, verpakte ik het vaak in een grotere doos. Omdat ze meer onder de indruk waren van de grootte van de doos dan van het cadeautje dat er in zat, was het open maken van een grotere doos veel opwindender, zelfs als het kleine cadeautje belangrijk was of iets dat ze écht wilden hebben. Soms hebben we een grotere doos nodig om de waarde van het cadeau beter te waarderen en dat is één van de dingen die we zullen beleven met de heftige energie van mei. Veel van wat het ons brengt zou kunnen aankomen in verpakkingen met de grootte van een container, maar bevatten “slechts” een klein sprankje van nieuwe verlichting, bewustzijn, ascentie en vreugde.

Één van de dingen die zullen worden getest in mei is ons vermogen om in beide zijden van ons leven te staan, in het verleden én het heden en om tussen onze ervaringen te kunnen wisselen zodat we kunnen kiezen wat we willen houden en wat we bereid zijn om te laten gaan. Het punt van beslissen ligt daar waar we willen zijn in de toekomst en onze bereidheid te leren in onze eigen kracht te staan, zonder angst voor veroordeling of kritiek, of angst om andere mensen teleur te stellen. We leven zo vaak in onze eigen gepolariseerde realiteiten – de wereld waar we in leven en de wereld waarin we zouden wíllen leven. Hoeveel van onze keuzes maken we voor onszelf en welk percentage van onze kracht om te kiezen wordt gegeven aan wat we willen doen voor anderen, om hun liefde, goedkeuring of verbinding te krijgen? Hoe vaak kijken we naar onze “andere” wereld en vragen we ons af of we ooit in staat zullen zijn daar te leven? Dat kunnen we, als we bereid zijn daarvoor wat opgravingen te doen.De energieën van mei 2016-Jennifer Hofmann Dit gaat niet enkel over dit leven, maar dit is ook een review van onze karmische partners, zielengroepen, de inzet van de ziel en karmische cycli. Wanneer maken we ons volledig los van die verplichtingen realiseren ons dat wat er ook gebeurt in een andere tijd en plaats, de andere persoon ook een keuze had en acties in andere richtingen had kunnen ondernemen? We nemen karmische verplichtingen op ons als we geloven dat we een bron van kwaad naar anderen zijn geweest, maar we kunnen niet langer de verantwoordelijkheid voor de keuzes of inactiviteit van de ander dragen, in het heden en in het verleden. Dit is één van de gaven van de retrogrades van mei en is het verschil tussen losjes aan de oppervlakte harken van onze individuele en collectieve karmische verledens of het gebruiken van een graafmachine om echt dieper te graven.

Mars retrograde deze maand is belangrijk, omdat die vanaf nu tot begin augustus hetzelfde aantal graden in Schorpioen zal staan als Saturnus deed van december 2014 tot september 2015. Zoals je het je wellicht herinnert bleef Saturnus toen 4 maanden lang in de laatste graden van Schorpioen, ons daarmee door enkele zeer uitdagende tijden leidend. De actie van Mars is een beetje minder intens, maar niet minder eisend. Waar we ook aan hebben gewerkt, het zal dan nogmaals voorbij komen voor een laatste beschouwing. Is het tijd om los te laten? Alleen wij zelf kunnen die keuze maken en we moeten daarvoor kijken naar wat we nu willen om te kunnen beslissen. De oude energie zal niet langer in onze levens passen en we moeten beslissen of we het nog een keer gaan proberen, of verder gaan.

Jupiter gaat direct deze maand, na retrograde te zijn geweest sinds begin januari, maar hij staat nu waar hij ook stond in oktober 2015, dus het thema van teruggaan en opnieuw door het verleden bewegen komt weer naar voren, iets dat een zich herhalend thema zal zijn in mei. Z’n positie in Maagd, die altijd het begin van een 12 jaar durende spirituele ontwakingscyclus markeert, wordt nog verhoogd door de North Node in Maagd, en Cheiron en Neptunes in Vissen. En met Pluto in Steenbok en de activiteit van de Stier in deze maand, hebben we een drievoudige aarde-energie aan het werk – heeft iemand misschien wat extra gronding nodig?gronden

Dit is spiritueel ontwaken op steroïden en we staan aan de vooravond van een grote energetische toename die is gebaseerd op de realiteit van onze menselijkheid, terwijl ons bewustzijn zich in onze Goddelijkheid uitbreidt. Maar dit zal ons niet gebeuren als we met ingehouden adem wachten, hopend dat het allemaal wel goed zal komen. We zitten hier aan het stuur. De energie is er, wachtend tot wij de controle op ons nemen. En het hangt af van wat we bereid zijn door te willen maken of te willen loslaten dat de grootte van de transformatie bepaalt die we zullen doormaken in energetische ruimte, vibratie en frequentie.

Mercurius retrograde moet ook genoemd worden omdat het in Stier staat, en vergezeld wordt door Venus en de zon. Normaal gesproken is een zon/Venus/Mercurius conjunctie een zeldzame gelegenheid om onszelf te verwennen, maar deze keer gooit Mercurius een klein beetje roet in het eten. Voor we onszelf verwennen, moeten we er zeker van zijn dat we voor de belangrijk(st)e zaken in ons leven hebben gezorgd. Omdat Mercurius retrograde loslaten, opnieuw bekijken, heroverwegen, opnieuw doen en opnieuw onderhandelen ondersteunt, moet je er op rekenen dat enkelen van hen vanuit het verleden uit hun donkere hoekjes naar voren zullen springen. De Mercurius retro duurt de hele maand, dus we zullen genoeg tijd hebben om met deze energie te werken.De energieën van mei 2016-Jennifer Hofmann

De nieuwe maan van mei in Stier op de 6e arriveert met een belofte van universele ondersteuning, maar omdat het ook precies conjunct Pluto is, zal deze ondersteuning een prijskaartje hebben (de energieën zijn meedogenloos deze maand). Terwijl van het 2e huis, Stier, wordt gezegd dat het geld beheerst, beheerst het in feite waarde, hoe we onszelf waarderen en hoe we ons verhouden tot anderen met respect naar onze (eigen)waarde. En het komt dicht bij de graden van een volle maan eclips in oktober van 2004, toen Jupiter net zijn 2003/2004 in Maagd cyclus had voltooid. Nog een uitnodiging om een stap terug in het verleden te zetten, zodat we ons ongehinderd voorwaarts kunnen bewegen. Pluto vraagt om gehele transformatie – geen achteruitgang, geen gokken, geen spijt. Wat gebeurde er in 2004 dat er nu voor jou misschien weer aan zit te komen? Welke keuzes of beslissingen heb je toen gemaakt die nu herzien mogen worden? Het verleden heeft een grappige manier om op te duiken als het het minst verwacht wordt en de energie van deze maand zet heden en verleden zij aan zij zodat we kunnen zien welke nu meer aantrekkelijk voor ons is en wat we willen voor onze toekomst.

Natuurlijk is er de Uranis/Eris conjunctie die in sterkte toeneemt, hoewel het niet exact staat tot juni. Als je de planeet van revolutie samenvoegt met de planeet van onenigheid, zal spreekwoordelijk “het servies in de rondte vliegen”. Verwacht meer onthullingen en misstanden in alle delen van de wereld nu, niet noodzakelijkerwijs geografisch, maar ook in de politiek en in de zakenwereld. We weten al lange tijd dat de wereld wordt gerund door een kleine, geheime groep mensen die zich zéér weinig van de mensheid aantrekt, behalve als het binnen de reikwijdte van het vervullen van hun onverzadigbare agenda voor macht, geld en controle valt. Nou, met Uranis/Eris, kunnen geheimen niet langer geheim gehouden worden en explosieve verandering is de naam van dit spel.

Ik denk dat we tussen nu en juli nieuwe informatie zullen krijgen die veel zal onthullen over hoe weinig we weten over wat er wérkelijk gaande is achter die gesloten deuren. Ascentie heeft een kritiek momentum bereikt en omdat dat betekent dat het niet gestopt kan worden, vereist het onze constante inspanningen om het momentum de snelheid van het licht te laten behouden.

Maar het doel van de Uranus/Eris verbinding is om ons te helpen het doel van ons leven te mobiliseren tot een meer gefocuste intentie voor het soort wereld waarin we willen leven. Wij, als de collectieve familie van menselijkheid, besturen de energie van onze individuele en collectieve werelden. Het zijn zij die weten dat we een synergistische relatie met de aarde en het Universum hebben die het meest op één lijn zijn en krachtige energiecontainers voor universele energie. De “zachtmoedigen” die de aarde erven zijn niet de bescheiden, nederige, onderdrukte slachtoffers; in dit geval betekent “zachtmoedig” eigenlijk zelfbewust. Zij zijn het die hun kracht kennen, bezitten en erkennen en de aarde kunnen bezitten en de energiestromen en vibraties hier kunnen voorschrijven. Het is tijd om nu onze eigen muziek te gaan maken, dansen we op het lied van een begrafenis of op een meer vrolijk lied?De energieën van mei 2016-Jennifer Hofmann

De volle maan van de 21e, op 1 Boogschutter, is ook belangrijk, omdat het conjunct de retro Mars staat. Dat is ongebruikelijk, in het bijzonder omdat Mars eens in de twee jaar retro gaat, dus verwacht dan ook nog wat rondvliegend servies. Zoals ik zei, de energieën van deze maand zijn meedogenloos, maar op de best mogelijke manier. Als we “zeggen” dat we vrede op aarde willen voelen we ons onmachtig dat te creëren. Terwijl we “zeggen” dat we liefde en overvloed willen, voelen we ons niet effectief in het te laten gebeuren.

Dat komt omdat we de situatie vanuit het probleem benaderen en niet vanuit de oplossing, want die oplossing zijn wij. Als we besluiten dat dit is wat we willen en we creëren ruimte in onze energiecontainers hiervoor, als we heel duidelijk zijn over wie we zijn, wat de kunnen creëren en onze eigen giftige energiebezwaren in de vorm van ons karma, verlichting, zielscontracten, verplichtingen, spijt, schuld, schaamte en zelfbeschuldiging kunnen loslaten, dán worden we zelfbewuste erven van de aarde en de meesters van onze individuele en collectieve universums.

Het zal een drukke maand worden en de retro’s versnellen alles in plaats van dat ze het vertragen. Maar we zullen ook nog wat moeten gaan graven om het beste gebruik van deze energie te kunnen maken. Er komen vele zegeningen onze kant op, sommigen in erg kleine pakketjes, sommige in grote dozen, maar ze wijzen ons allemaal in dezelfde richting. Jupiter’s cyclus in maart van 2003 was onze initiatie, de cyclus 2015/2016 gaat over slagen. Als Jupiter in Maagd verschuift in september, zullen we klaar zijn met vertrouwen de stap in het volgende niveau van dit proces te zetten.

Sluit de luiken, ontruim de dekken, volle kracht vooruit en heb een geweldige maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in