DELEN
Buddha-op-Lantau-Eiland-Hong Kong
Buddha-op-Lantau-Eiland-Hong Kong
Als we niet in vreugde leven, of houden van alles in ons leven, dan zal de energie van mei ons met grote duidelijkheid wijzen op de ontbrekende stukken, en ons dan helpen op te vullen wat leeg is.

 

Nu april ten einde loopt vragen velen zich af wat er nu nog kan gebeuren. Er gebeurde heel veel op wereldschaal en april had dan nog niet eens het energetisch potentieel van mei, dat twee eclipsen heeft en het derde vierkant van Uranus met Pluto, en daarbij begint mei dan nog met de Zon en Mars die opposiet staan met Saturnus. Nu begint het pas en wanneer we niet stevig vastgegespt zitten in onze stoel, dat wil zeggen gegrond in onze eigen energie en intentie, dan kan het zijn dat we door de cabine gegooid worden.

Toen ik in Australië leefde, nam ik vaak de heel lange vlucht tussen Sydney en Los Angeles, en daarop hadden we altijd zware turbulentie in het midden van de vlucht. Toen we dat moment naderden zette de piloot het lampje aan om de veiligheidsgordel vast te maken en om de passagiers naar hun stoel te laten terugkeren. De meesten deden dat dan ook, maar er waren er altijd enkelen die dat niet deden. Wanneer we op het punt van turbulentie kwamen, daalde het vliegtuig plots en iedereen die niet vastgegespt zat vloog naar boven en raakte het dak van de cabine. Verschillende personen waren ernstig gekwetst.

Mei is ook een beetje zo. Er zullen makkelijke tijden zijn, gemengd met stukken van zware turbulentie. Zo lang we erop voorbereid zijn, zullen we er succesvol doorheen gaan. Een deel van die zware turbulentie houdt keuzes in die we gaan moeten maken die ons leven op zijn kop gaan zetten, andere keuzes zullen het resultaat zijn van de keuzes van anderen die ons beïnvloeden. En de antwoorden op onze beden creëren soms gevolgen waar we niet aan hadden gedacht. Wanneer we een intentie plaatsen, creëren we een energetisch geladen intentie-veld rondom ons. Alles of iedereen die niet afgelijnd is op die intentie en de energie ervan zal snel dat veld verlaten. Omgekeerd zal alles dat matcht met de energie van het intentie-veld snel dat veld binnenkomen.

Het inkomend en uitgaand verkeer kan deze maand een beetje ongemakkelijk zijn. De grote vraag die we eerlijk voor onszelf dienen te beantwoorden, is: zijn we gelukkig? Als we niet in vreugde leven, of houden van alles in ons leven, dan zal de energie van mei ons met grote duidelijkheid wijzen op de ontbrekende stukken, en ons dan helpen op te vullen wat leeg is.

Dit kan bijvoorbeeld zijn een verandering toelaten waarover we nagedacht hadden, maar waartoe we niet de moed hadden ze uit te voeren, of het kan gaan om toe te staan dat een overtuiging, gedachtenpatroon, persoon, ding of situatie ons leven verlaat. Het kan vervullender zijn zelf een deur te openen, makkelijk en vlot, dan anderen die deur voor ons te laten openen. We zijn klaar voor de veranderingen die eraan komen, op diep level, zelfs wanneer we denken dat niet te zijn.

We zijn nu al vijf maanden ver in 2013, en het voelt niet aan alsof we al veel vooruitgang hebben gemaakt. Waar zijn de vrede, vreugde, liefde en overvloed die we dachten te gaan krijgen eens de mijlpaal van december voorbij? Ze zijn er potentieel nog, en in mei zullen de structuren, die neer moeten gezet worden om plaats te maken voor dat potentieel, beginnen te bewegen.

Het Uranus/Pluto-vierkant is een krachtig punt, en ook de eclipsen van mei. Ze wijzen allemaal op verandering onder de vorm van beroering en turbulentie, maar soms moeten we de problemen helder zien voor we klaar zijn om actie te ondernemen. Ik denk dat de intense activiteit die we deze maand kunnen zien zelfs de meest gesloten ogen doen opengaan. Dit is gewoonlijk het geval, gebeurtenissen en situaties ontplooien zich tot we de informatie hebben die we nodig hebben, met een graad van helderheid die geen twijfel laat over wat er nu moet gebeuren.

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in