DELEN
Saying-YES-To-Life

September luidt de laatste vier maanden van 2014 in, en of je het voorbije jaar nu snel of traag voorbij voelde gaan, wij hebben allemaal deel uitgemaakt van een traag proces van verschuiving in aflijning van elk aspect van de energie waarin en waarmee we leven. Michelangelo zei dat hij de figuren herkende in het marmer waarmee hij werkte, en hij gewoon het overtollige marmer weghakte om die zichtbaar te maken. Dit hebben we allemaal gedaan: lagen emotioneel puin uit levens van karma, zielskwetsuren, contracten, engagementen, ontgoochelingen, verraad, verdriet, pijn en angst, om de liefde, vreugde en schoonheid van ons kern-zelf te onthullen. Het is tijd om iets ‘goddelijks in onze vibeTM’ te brengen, en van healing naar heelheid te gaan, en dat doen we door te kiezen voor onze krachtigste uitkomsten, en door dan af te lijnen op de energie die dit mogelijk zal maken.

David by Michelangelo - Florence
David- door Michelangelo

Voor zij die interesse hebben voor astrologie, Saturnus en Pluto staan in elkaars tekens (een aspect dat wederzijdse ontvankelijkheid genoemd wordt), geregeerd door Pluto, en Pluto in Steenbok, geregeerd door Saturnus. Dit maakt de energieën van deze planeten en de invloed ervan extra krachtig, dus het leerproces en de transformatie krijgt een heel nieuw level van betekenis en impact, wat zich vertaalt in een ‘DOE HET NU’-soort van leer-ervaring. Is dat jouw ervaring van 2014 geweest tot nu toe? Het wordt wat makkelijker in september, maar alleen indien we de moed hebben om door te zetten. We zijn bijna waar we willen zijn, en we zijn exact waar we moeten zijn opdat dat zou gebeuren.

Wat heeft dit jaar in jouw leven tot nu toe getoond? Als het een moeilijk jaar voor je is geweest, is dat omdat je het punt van het diepst ongelukkig zijn bereikt hebt. Soms moeten we op dat punt raken vooraleer we kunnen beslissen dat we iets anders verdienen. Onze reis van transformatie, evolutie en ascensie is niet lineair, geen voorwaartse beweging, ze gaat vaak heen en weer, en soms kunnen we een stap terug doen vooraleer te beslissen dat we er genoeg van hebben.

De weg uit de ellende is er doorheen gaan, en dan naar boven, maar vaak raken we zo verdwaald in onze problemen en stoppen we met focussen op het licht aan het einde van de tunnel.

De uitdagende waarheid die we nu allen voor ons zien, is dat we de bron van kracht zijn die we zoeken om onze dromen waar te maken. En in september moeten we een verbinding creëren met die waarheid omdat dat is wat ons over de 4D brug te krijgen, naar de hogere dimensies waarvan we de laatste maanden af en toe een glimp konden opvangen. We weten dat ze er zijn, we hoeven alleen maar bereid te zijn die brug naar het onbekende territorium van hogere dimensies over te steken, zonder angst dat we ontgoocheld zullen zijn over het resultaat.

Mars verandert van teken in september, en gaat van Schorpioen naar Boogschutter. In Schorpioen baggerde het de diepten uit van onze beperkende overtuigingen, daden en gedachten. In Boogschutter kan het ons helpen uit te breiden naar onze hogere waarheid, zolang we bereid zijn het te geloven. Mars is heel actief geweest dit jaar, met acht lange maanden retrograde door Weegschaal, waar we hebben geleerd over evenwicht, en daarna ging hij naar Schorpioen met een onophoudelijke focus op waarheid, aflijning en eerlijkheid, en nu ging hij naar een meer expansieve ruimte, maar maak het je maar niet te gemakkelijk. Boogschutter is het teken van de filosoof maar ook van de fanatiekeling. Alles met mate, is het sleutelwoord voor september.

We hebben het gevecht van de mensheid met het leven lang gedefineerd als een poging om de mensheid te overheersen. Maar dat is vuur bevechten met vuur. Onze reis gaat over leren van healing naar heelheid te gaan, van menselijke wezens naar goddelijke mensen, van beperking naar uitbreiding, van angst naar liefde, van veroordelen naar aanvaarding, en dat kan alleen via energetische heraflijning die onze goddelijke aspecten omvatten.Monarch caterpillar shed to chrysalis

We hoeven niet minder mens te zijn, omdat onze mensheid het potentieel omvat om de hoogste energieën en dimensies in het Universum te integreren. We moeten meer geheel afgelijnd zijn met al onze energetische aspecten, en die uitbreiden, om onze goddelijkheid te bevatten. Goddelijkheid gaat helemaal over heelheid, niet heiligheid.

We hebben hiervoor dit hele jaar de zaden gezaaid, en het is nu in september mogelijk. Wanneer we de maand beginnen, hebben we een kans om te herbekijken waar we tot nu toe gekomen zijn, onze emotionele en fysieke bagage overboord te gooien, en een zet te gaan doen, te beginnen met intentie en aflijning. Al wat afgelijnd is op onze lagere vibes, moet weg, zodat we ze kunnen vervangen door hoger trillende alternatieven. Wat betekent dat voor jou? Kijk naar waar je leven beperkt is, waar je je vast, geblokkeerd, ongelukkig of bang voelt. Heb je de moed te veranderen, zelfs wanneer je niet zeker bent wat dat betekent of waar het je zal naartoe leiden?

Zijn angst, tekort en beperking voor jou een verslaving? Als dit is hoe iedereen in je familie leeft, dan kan dat wel zo zijn. Je kan breken met die gewoonten en verslavingen, en leren leven vanuit een meer gehealde, hele en vervulde visie, maar je zal de eerste zijn, de pionier, dus zal je geen idee hebben wat het je zal brengen. Het vraagt moed om de pionier te zijn of in een hogere vibratie te leven, wanneer je niet weet wat dat voor je betekent of welke resultaten je wil bereiken, maar eens je een stap zet naar de 4D-brug en een glimp opvangt van hogere dimensies en andere manieren van zijn, is er geen weg meer terug.

De kernwoorden van september zijn overgang, transformatie en heraflijning. Ons bewegingspotentieel is voorwaarts gericht, wanneer we er klaar voor zijn. Het gaat nu allemaal om timing, niet over tijd, en timing verwijst naar energie, aflijning, resonantie, frequentie, vibratie en ons eigen innerlijk klaar zijn voor transformatie met een focus op heelheid (niet heiligheid), en een duwtje om onze trilling te verhogen en het menselijk/goddelijk partnerschap te creëren.

Heb een prachtige maand.

UPDATE 4 SEPTEMBER

Slaap je slecht, heb je slechte of ongewone dromen, huil je en weet je niet waarom, of krijg je bevestiging dat er veranderingen en verschuivingen komen in je leven, wel, het begint nog maar net, want we gaan nu het laatste kwartaal van dit jaar in, en dit is energetisch een specifiek actieve periode.

Het is van het grootste belang nu een intentie te hebben voor je leven, een container te creëren voor de energie waarmee je wenst te werken.

Je raakt makkelijk verdwaald in de energie die nu vrij komt, dus denk eraan te ademen en geaard te blijven.

Bij alle energiewerk, healing, transformatie en beweging die we nu doen, zijn zelfkritek en zelfveroordeling energielekken die we niet nodig hebben en ons niet kunnen veroorloven.

Dat is waar je intentie belangrijk wordt, of dat nu is om vreugde, liefde, vrede of overvloed te hebben, of wat er ook belangrijk is voor je.

Herinner jezelf er zo vaak als nodig is aan dat dat jouw intentie is voor de energiestroom in je leven.

Het zal je helpen gezond en geaard te blijven wanneer we in enkele energetisch intense tijden komen.

Jennifer Hoffman

vert. Fran Tielemans

 

18 REACTIES

 1. Veel herkenning in dit stuk over de energieen van september. En net als iedereen die gereageerd heeft, vraag ik me af wat ik moet doen om met die nieuwe trillingsfrequenties om te gaan. Ik ben al een paar maanden bezig om allerlei stenen, mineralen en kristallen te verzamelen, die me daarbij kunnen helpen. Voor de een werkt dit, voor de ander dat, geen mens is hetzelfde. En al dat geworstel en geploeter om verder te komen en de onzekerheden die daarbij horen, is volgens mij die 4d brug. Want een brug kan een loopbrug zijn en is meestal geen gigantische stalen brug. Kan dus wankel aanvoelen in het begin en dat vergt moed om verder te gaan. Laten we dan erop vertrouwen dat de maand oktober waar we nu in zitten, ons wat meer evenwicht zal geven (van de oktoberweegschaal). Zodat we dan in november de transformatietrillingen van de schorpioen (Pluto)goed kunnen ontvangen. Om ze tenslotte in december via de boogschutter te kunnen richten op het uiteindelijke doel: de heelheid ervaren in onszelf na eindelijk, eindelijk alle puzzelstukjes op zijn plaats te hebben gekregen. Maar dat proces kan ook veel langer duren hoor, dit is slechts een ideaal scenario. Je hiervan bewust te zijn is al bijzonder genoeg, dat betekent dat je wakker bent.
  Heel veel succes gewenst aan iedereen met jullie proces!

 2. Wat een heerlijkheid al deze reacties en wat een herkenning! Ook ik was meer een lezer en vandaag heeft de eerste stap van een paar van jullie ook mij voor het eerst over de drempel gehaald. Dank daarvoor! Het is super fijn te weten niet alleen hier in te staan, want dat gevoel van eenzaamheid is al zo bekend geweest. Ik voel me gesterkt om de intenties positief te houden. Dank jullie wel! Veel liefs

 3. Heel bijzonder al dit contact.
  Zoveel begrip en verbondenheid,geeft ons weer geloof,kracht,hoop vertrouwen om onze grenzen te verleggen.
  Dat er nieuwe deuren voor ons zullen open gaan naar het goede.

  Liefs,
  Brenda

  • @Brenda,
   Het is zeker bijzonder! Ik voel me ook heel erg gesteund en ik voel me al zo lichter door het idee dat ik niet de enige ben!!
   Heel veel liefde, licht en kracht voor ons allemaal!
   Liefs Anita

 4. Dank je wel, dank je wel, dank je wel…prachtig stuk en mooie reactie!! had ik echt nodig na deze week van slecht slapen en het gevoel HET even kwijt te zijn… De onzekerheid die de laatste dagen de kop op stak zet ik opzij en ga mij weer richten op de juiste intentie. Voor iedereen met twijfels… weet dat je niet alleen bent, en dat je met de intentie alleen al genoeg doet… de rest komt vanzelf.

  ik heb nooit eerder gereageerd , maar zie dit als een stap om mij meer uit te spreken en daarmee mijn intentie te versterken. sterkte voor iedereen!! (ook voor degenen die net als ik eigenlijk alleen lezen en niet zelf schrijven!) we zijn met meer dan we denken!!

 5. 🙂 Dankbaar!! Klinkt heel herkenbaar en hoopvol ook. Ik ervaar het als intens, moeilijk, pijnlijk soms. Maar ook prachtig, hoopvol en goed. Die tipjes van de sluier zijn in mijn ervaring heel bijzonder en geven kracht en moed om door te zetten. Nogmaals dank!

 6. Op het moment dat je het echt niet meer weet, en zegt; Ik kan niet meer dan wat er nu is, wordt het tijd om het aan de cosmos/universum over te laten.. Vraag om hulp aan het universum, en vertrouw. En ik weet ook heus wel dat dit laatste moeilijk kan zijn in sommige situaties, toch komt er hulp op het moment wanneer je het hardste nodig hebt..
  Vergeet niet dat alles wat je nu voelt, ziet en ervaart een keuze is geweest van je ziel, al zegt je persoonlijkheid dat je wat anders wilt. Probeer ten alle tijden uit het slachtofferrol te blijven door creatief en dankbaar te zijn in je leven. Kijk met andere ogen naar diverse ”moeilijke” situaties, wat kan er voor positiefs aan uit komen? Neem je verantwoordelijkheid, en besef dat je niet alleen bent, al lijkt het inderdaad alsof je alleen op een eiland rond dobbert.

 7. Voor mij is dit ook zo herkenbaar! Ik voel me zo onrustig, slaap slecht en weet niet waar te beginnen! Gisteravond voelde ik me opeens heel erg lekker en rustig en sprak ik hardop uit dat ik mezelf en de wereld wil helpen door liefdevol en eerlijk te zijn naar mezelf en mijn familie en vrienden. Maar toen is vannacht wakker werd om naar de wc te gaan, was dat gevoel weer weg. Ik ben zo bang en weet niet wat te doen!
  Liefs Anita

  • @Anita,

   Dat heb ik nou ook Anita,Heel herkenbaar.
   Maar lees de liefdevolle woorden en reactie van Emmy,Annemarie,Anna en Nathalie;
   Toch komt er hulp wanneer we het hardst nodig hebben….
   laten we maar hulp vragen aan de Kosmos,aan God en aan onze Helpers,dat ze ons ANGST weghalen,helpen en vertrouwen.

   Door deze bovenstaand genoemde dames voelen ons al dankbaar en gesteund,toch.

   Liefs,
   Brenda

 8. Dank je wel Jennifer.
  Dit alles is zo herkenbaar,ik dacht dat ik het alleen had;
  Het niet meer weten etc..
  Maar hoe doorbreek ik deze bezorgdheid en onzekerheid…
  Hoe kom ik de brug over naar het 4D.
  Hoe zet ik het om en krijg ik het goed?
  Wie kan me hierbij helpen?
  Ik ben radeloos

  Alvast bedankt!
  Harte groet,
  Brenda

  • @Brenda, Misschien kan het helpen te weten dat je niet de enige bent, zoals je leest in dit blog! Maar de meesten van ons durven het niet te delen. En dat is jammer want dat ontneemt je de kans samen te kijken naar oplossingen. Samen ben je meer dan een! Kijk of je mensen om je heen hebt die je durft te vertrouwen en probeer het…Dan wordt het draaglijk en kun je weer kijken naar mogelijkheden.En je zult ontdekken dat je niet alleen bent! Dat gun ik je van harte!

   warme groet,
   Emmy

  • @Brenda, Hoi Brenda, in mijn beleving is het vooral een weg die je alleen gaat – moet gaan. Je hebt het gevoel dat er niemand voor je is, maar op momenten dat je het echt niet meer ziet zitten, komt er hulp – tenminste … dat is mijn ervaring. Je bent eigenlijk nooit echt alleen. Je eigen gevoel volgen en vertrouwen hebben dat het goed komt, dat heeft bij mij gewerkt (en werkt). Veel sterkte! Liefs, Anne Marie

   • @Anne Marie,

    Hallo Annemarie en Anna,ook jullie mijn intense dank voor jullie steun en reactie.
    Het doet me zeker goed,jullie openheid en het delen van ervaring en bemoedigende woorden.
    Het komt echt bij mij binnen.Ook de reactie van Emmy.
    Wat fijn zulke mooie mensen al jullie!
    Jullie hebben mij geraakt.Heel waardevol jullie woorden.
    Liefs,
    Brenda

  • @Brenda,

   Heel herkenbaar Brenda. Worstel ook. Waar doe ik goed aan waaraan niet. Soort van faalangst, zal mijn intuïtie me toch helpen de goede keuzes te maken? En wat staat ons werkelijk te wachten straks? Willen we te veel, verwachten we te veel..is het vertrouwd of toch zoveel anders..

   Mijn gevoel zegt dat ik nu goed bezig ben..ik wil snel maar ik wordt afgeremd en of dat goed is..ik hoop het. Mijn gevoel zegt dat ik eerst nog “liefde moet maken” voor ik de relatie kan verbreken b.v. Zodat er geen haat of wat dan ook ontstaat iets waar niemand beter van wordt zeg maar. Elders voel ik me soms opgejaagd..moet ik snelle beslissingen nemen of mag ik rustig de tijd nemen?..Ook een worsteling inderdaad. En mijn zoektocht naar mezelf is volop in de gang maar daar ben ik ook nog niet mee klaar. Vele emoties lijken aardig onder controle, heb ik volgens mij aardig los kunnen laten. Maar welke moet ik nog aanpakken en hoe doe ik dat? Misschien lucht deze reactie jou weer wat op dat je niet alleen staat met je radeloosheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in