DELEN
De energiëen van maart 2016

Gezegd wordt dat de maand maart “als een brullende leeuw binnenkomt en weer weggaat als een mak lammetje”. Terwijl die zin slaat op het weer, denk ik dat we op energetisch niveau ook een aantal brullen zullen horen, er is zóveel aan de hand. De maand begint in de 9e week van het jaar, met een 9 jaar vibratie. 9 is het nummer van voltooiing en “de hemel op aarde” en alle types van voltooiing worden ondersteund. Maart is de 3e maand en met de 9 van 2016 (9+3=12 of 3) hebben we de hele maand een dubbele 3 vibratie, het getal van Verlicht Meesterschap. Dan zijn er nog 2 eclipsen en de zonnewende, evenals de gewone doorgaande zware planetaire activiteit op de achtergrond. Als je voorwaartse beweging hebt gewild, zou dit jouw tijd om gas te geven kunnen zijn, als je er maar aan denkt gegrond te blijven. Het is makkelijk om je aarding te verliezen als er zoveel activiteit gaande is.

Ten eerste, laten we het hebben over de 33 van maart, omdat dat het meest belangrijke aspect is. “Verlicht Meesterschap” is een lastig ding, omdat we een flink aantal verwachtingen aan die term kunnen koppelen en we teleurgesteld kunnen raken als het er op lijkt dat er niets gebeurt. We zien het als een “gave van God” maar het is allesbehalve dat. Het is eigenlijk de activering van onze eigen bronenergie, daar waar we in onze menselijkheid plaats maken voor ons Goddelijke partnerschap om binnen ons te kunnen bestaan.De energiëen van maart 2016 - 3

Terwijl we er de voorkeur aan zouden kunnen geven het te zien als een gave of een bijzondere zegening, zijn we degenen die onszelf zegenen met dit nieuwe niveau van dualiteit – menselijk en Goddelijk binnen dezelfde fysieke ruimte. We laten polariteit los met de 5D integratie en ascentie, en polariteit en dualiteit zijn niet hetzelfde ding. Polariteit is 3D scheiding; dualiteit is 5D multi-dimensionaliteit, het naast elkaar bestaan van een veelvoud van uitzettende energetische frequenties.

Het kost onze materiële realiteit wat tijd om onze spirituele realiteit in te halen, dus negeer niet alles dat onder de oppervlakte gebeurt, omdat dat de plek is waar de echte actie plaatsvindt. Als we eenmaal de effecten hiervan zien in onze materiële werkelijkheid, zal de energetische actie al hebben plaatsgevonden. Het is als gaan zitten om een lekkere maaltijd in een restaurant te gaan eten. Al het werk dat nodig was om die lekkere maaltijd voor te bereiden is al gebeurd. Je krijgt geen bord met ingrediënten geserveerd, met daarbij de mededeling dat je zelf iets moet gaan maken als je iets wilt eten; je krijgt een al bereide maaltijd. In dit geval is “de maaltijd” het resultaat of de uitkomst(en) die in één lijn liggen met jouw intentie(s), dus houd die hoog.

En heb geen oordeel over iets waarvan jij denkt dat het wel of niet gebeurt tijdens deze maand, “let op het hiaat” in energie, want wat jij signaleert als zijnde verkeerd of niet vervullend is een teken van je eigen voortgang. Je bent bezig je los te koppelen van je eigen 3D paradigma verbindingen en zoekt nieuwe wegen met potentie. Nogmaals, het is een beetje riskant omdat je misschien verwachtingen hebt over hoe dat zou kunnen gebeuren, en sommige van de resultaten zouden teleurstellend kunnen zijn, in het bijzonder als ze grote veranderingen in mensen en situaties betreffen die je niet hebt (kunnen) voorzien.De energiëen van maart 2016

Dan hebben we een totale zonsverduistering op 9 maart, iets dat niet ongebruikelijk is, omdat we doorgaans verduisteringen hebben in maart. Maar deze is bijzonder omdat het heel veel spirituele krachten samenbrengt om een perfecte storm te creëren die heling en transformatie brengt. Met zijn connecties met Jupiter, Chiron, Saturnus, Pluto, Mars, Venus, de Noord-Node, Ceres, Pluto en Mercurius (alle planeten), zal er veel karma worden beroerd en de kloof tussen 3D en 5D zal nog groter worden. Saturnus is vierkant op al deze spirituele energie, ons uitnodigend ons pad te kiezen maar niet op een ons afscheidende manier, we zijn op de weg naar integratie in 5D realiteiten. De aanwezigheid van Saturnus vraagt van ons om in de “grote mensen schoenen” te stappen waarvan we weten dat we er in passen. Téveel van de hedendaagse spirituele lessen gaan over zweverige zaken, liefde en licht, die eerder een vlucht uit de realiteit zijn dan een manier om spiritualiteit in de materiële wereld te laten gronden. Onthoud dat we de hemel op aarde als een integratie aan het brengen zijn en niet de aarde verwoesten zodat de hemel het over kan nemen.De energiëen van maart 2016

Dit kan grote energiegaten in je eigen leven creëren terwijl je pad in de energetische gelijkheid verhoogt, wat betekent dat manifestaties sneller zullen gebeuren op alle niveaus. Dus de relatie die maar doorsudderde eindigt plotseling, of datgene dat je wilde verschijnt en nu moet je er over nadenken hoe je dat gaat integreren in je leven. Of je besluit dat je niet langer te maken wilt hebben met bepaalde mensen en situaties en je hebt een grootse emotionele download met iedereen in je leven die je gevoelens héél duidelijk maken, misschien wel voor het eerst. Heb geen kritiek en veroordeel jezelf niet voor het gemeen of ongevoelig zijn, je hebt deze energie waarschijnlijk al een hele lange tijd bij je gedragen en, net als alles dat onderdrukt, ontkend, verdrongen en niet uitgesproken wordt, als het uitkomt niet prettig is.

Denk aan de aspecten van de verduistering als staande op de vier hoeken van een vierkant, die energie in het vierkant gieten en wij zijn in het midden daarvan. De vraag met Verlicht Meesterschap is niet “wat wil je helen”, maar “wat wil je nu creëren”. Met dit niveau van meesterschap wordt het verleden een detail dat heeft bijgedragen terwijl we onze energie blijven verschuiven naar de volgende niveaus van creatie, in wat uitgebreide multi-dimensionaliteit is. Het wordt een anker als we ons er op focussen en blijven proberen het te veranderen in iets anders. Wat er nu gebeurt is alles dat belangrijk is, omdat het het enige is waar we controle over kunnen hebben of waar we enige macht over hebben. En ondanks alles dat er de afgelopen 70 jaar is gebeurd met betrekking tot energie/geest controle, hebben we de heerschappij over onze eigen energie. Ontdek hier meer over in mijn nieuwe boek, klik hier om te ontdekken hoe onze energie zo gecompromitteerd (in opspraak gebracht, red.), gebruikt, misbruikt, gemanipuleerd en geweld aangedaan is en wat we er aan kunnen doen om deze (energie, red.) terug te krijgen.De energiëen van maart 2016

De gigantische hoeveelheid spirituele energie die in dat vierkant vloeit vergroot alles in het vierkant, dat alles waar we in geloven, al onze gedachten, alles wat we hopen, waar we bang voor zijn, al onze dromen en de huidige realiteit bevat. Waar wil je meer van zien in je huidige leven? Waar wil je minder van zien in je huidige leven? Energie is zonder oordeel en het verhoogt alle frequenties en gedachten en houdt je in lijn met wat je nu wilt creëren.

De Equinox van 21 maart is het begin van het astrologische jaar, de dierenriem wordt gereset tot 0 Ram en we beginnen een nieuwe cyclus. Maar we zijn al in enkele krachtige nieuwe cycli, dus deze equinox wordt een nieuw brandpunt voor transformatie. Zie het als ons kosmische Nieuwjaar en zet wat intenties voor een nieuw begin, dat is wat Ram vertegenwoordigt. Met zijn heerser, Mars, in een andere vuurteken binnengaand, terwijl het zich voorbereid retrograde te gaan in april, is er genoeg energie om geleide, beoogde actie te ondernemen nu. Maar Mars is ook in zijn schaduw retrograde, dus verwacht dat dit nog een keer voorbij komt als de Mars retro eindigt op 21 augustus.

Laten we niet onze tweede verduistering op 23 maart vergeten, net na de Equinox, met in de hoofdrol Mercurius, de kleine bedrieger, en driehoek Mars, die in schaduw retro is. Het is een ander krachtpunt deze maand die onverwachte verrassingen kan brengen, onderschat de kracht van Mercurius niet. Het mag dan wel de kleinste planeet zijn, maar het heeft sterke banden met karma, onze creatieve kracht en onze levenslessen. Het regeert ook het 3e teken in de dierenriem, nóg een “3” in een maand die zware meesterlijke energie heeft.

Als je je afvraag hoe je dat moet doen, met al het andere dat nu gebeurt, bedenk dan dat we vanuit ons “verlicht meesterschap-staat” werken deze maand. We hebben de leiding hier, we beheersen de energiestromen – ze stromen gewoon in alle richtingen. We moeten open, uitgelijnde, gelijkvormige containers zijn met sterke intenties en grote uitkomsten voor de energie om naar binnen te stromen.

En ik moet de voortdurende Uranus/Pluto vierkant noemen, omdat het ook op dit moment actief is en het zal het hele jaar door bij ons blijven. Ik denk dat dat is waarom we zoveel sociale correcties, informatie en verschillende types openbaringen zien in de wereld op dit moment Ze komen uit door de constante druk van het Uranus/Pluto vierkant. Zelfs de onthulling van menselijke geest/energie controle-experimenten en mijn boek reflecteren dat. In het begin van de jaren 60, toen deze tests overal gedaan werden, waren Uranus en Pluto conjunct in Maagd, dat ook het teken is dat alle aandacht deze maand krijgt.

Wat je zaait zul je uiteindelijk oogsten en het karmisch terugbetaald krijgen zal op een vreemde manier gebeuren als we het het minst verwachten. Laten we kijken wat er gebeurt in de komende maanden als meer mensen naar voren zullen komen met informatie en de waarheid en we uit zullen moeten zoeken wat we daar mee moeten doen. Boosheid is een antwoord, maar ook de vrijheid die mogelijk is als we weten wat de waarheid is en alle informatie die beschikbaar is voor ons hebben.

Saturnus is stationair, stilstaand, terwijl het zich voorbereidt om retrograde te draaien op 25 maart, een cyclus herhalend die er van juni tot november 1987 was. Je zou enkele herhalingen uit die tijd kunnen zien, in de vorm van mensen, dingen waarin je gelooft en situaties. Het zijn geen dingen die je overdoet, het zijn herstartpunten, waar we de energie naar nieuwe niveaus kunnen brengen en andere keuzes kunnen maken. Waar eindigt dit? Het eindigt niet, energie zal blijven bewegen en stromen en we kunnen het gebruiken om andere keuzes te maken, onze uitkomsten te beoordelen en opnieuw instellen hoe we onze energie gebruiken.De energiëen van maart 2016 -pasen

Het laatste weekend van maart is het Paasweekend, als we de wederopstanding en hemelvaart van Jezus als een religieuze metafoor vieren van ons eigen ascentiepad (ons pad van verlichting, red.). We kunnen stijgen deze maand, er is genoeg energie daarvoor, of we kunnen onze angsten ons laten overnemen. Ik stel voor dat we naar de stijging kijken, dat is veel leuker dan de alternatieven.

Kijk niet naar het einde van de weg nu, kijk naar de nieuwe horizonnen die je ziel je vraagt om te verkennen terwijl je één aspect van je levensdoel vervult en je je voorbereidt om in nieuw potentieel en nieuwe zielsmissies te bewegen. Helingscycli moeten beëindigd worden als we onze heelheid accepteren zodat we in energetische congruentie kunnen bewegen. Het verleden representeert wat je al beëindigd hebt en is de opstap naar het heden en de toekomst. Als laatste is het een maand voor actie, maar dat proces beging met uitlijning, niet met versnelling. We moeten eerst een richting weten, voordat we in de auto stappen en wegscheuren. Open je vleugels wijd deze maand, het is tijd om te zweven.

Heb een prachtige maand.

5 REACTIES

 1. Dank voor je artikel Jennifer. Dat we in een overgangstijd leven voel ik tot op mijn cellen. Elk moment heeft zijn uitdagingen maar ook zegeningen. Mooi uitgelegd!
  Zoals ik in mijn leven sta: haal 'eruit wat er voor je in zit'. Uit elke situatie, contact of artikelen haal eruit wat voor jezelf goed voelt en geef de rest in vertrouwen weer terug aan het Universum. 'En zo klimmen wij naar boven' (liedje).

 2. Grappig hoe dat dan werkt. Die negatieve vibratie lees ik er (deze keer) helemaal niet in.

  "De vraag met Verlicht Meesterschap is niet “wat wil je helen”, maar “wat wil je nu creëren”."
  Dat vind ik een heel waardevolle zin, die precies past waar ik nu ben.

  Alle andere woorden? Ik lees eroverheen en pik op wat me aanspreekt. De rest laat ik voor wat het is.

 3. Het duizelt mij ook. Als ik een ding weet is dat tekst/info die dit gevoel geeft, duizelend, angstig,,, pfff wat komt er allemaal aan deze maand, je terug moet gaan naar je eigen innerlijke vredestaat, het echte licht, van hieruit creëer je een vredige liefdevolle maand. Vertrouwen in jezelef en je innerlijke bron. Deze tekst heeft voor mij een negatieve vibratie. Woorden zouden anders geformuleerd kunnen worden misschien of geldt deze tekst maar voor een aantal mensen, of had Jennifer een x een fout lijntje naar boven,, je weet het niet. Blijf in het Nu en vertrouw op je eigen Goddelijke energie -:)

 4. Soms vind ik deze maandelijkse teksten wel erg vaag. Deze keer voelde ik veel herkenning terwijl ik las. De cyclus van heling ten einde, creatiekracht op volle sterkte. Mooi.

 5. Er staat heel wat te gebeuren in maart, mijn geboorte maand.
  Het duizelt mij gewoonweg.
  Teveel woorden voor een beelddenker als ik.
  Gewoon alles over mij heen laten komen denk ik.
  En oppikken , wat bij mij het meeste binnen komt.
  En vervolgens mijn vleugels spreiden, time to fly.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in