jouw innerlijk kind

Loop je steeds tegen dezelfde oude patronen aan? Gedraag je je steeds op dezelfde manier in bepaalde situaties of komt er zomaar verdriet, woede of angst in je op zonder dat je het kunt verklaren? Dan kan het heel goed zijn dat dat gedrag wordt veroorzaakt door de pijn die jouw innerlijk kind heeft.

Wat is het innerlijk kind?

Het innerlijk kind leeft in jou. Het is gewoon een kleine versie van jou, een versie die jij was voordat je volwassen werd. In het meest positieve geval is het nooit beschadigd en nog steeds ‘perfect’.
Het ‘perfecte’ innerlijke kind is een blij kind, een kind dat kan spelen en doen waar het behoefte aan heeft. Het verwondert zich, gaat op ontdekking, ziet de schoonheid van het leven en is nog helemaal onbezorgd, zonder verantwoordelijkheden en vrij om zichzelf te zijn. Het voelt zich zo veilig en geborgen dat het zich te allen tijde helemaal veilig voelt om compleet zijn authentieke zelf te zijn.

Hoe loopt het kind beschadigingen op?

Door te leven en door de omgeving. Iedereen heeft in eerste instantie een perfect innerlijk kind. Het is alleen de vraag: ga je beschadiging oplopen, en wanneer en hoe diep gaan deze beschadigingen? Ik denk dat 99,99% beschadiging heeft opgelopen.
Stel je eens voor dat je een moeder hebt die altijd teleurgesteld kijkt als je een tekening omhoog houdt. Jouw innerlijk kind kan dat interpreteren als: mijn moeder vindt me niet goed genoeg, ik ben niet goed genoeg, ik kan niet mooi tekenen, mama heeft liever niet dat ik teken.

Ook kan je je gedrag hierop aanpassen: maar niet meer tekenen of vragen hoe ze het mooier vindt. Op het moment dat je gaat aanpassen en anticiperen op het gedrag van je moeder, verlies je op zo’n moment al een stukje van je authentieke en ‘perfecte’ innerlijke kind.
Zo ga je je gaandeweg in je leven aanpassen. Soms zijn dit kleine aanpassingen, soms grotere. Sommige mensen verliezen zichzelf en anderen blijven grotendeels zichzelf. Maar feit is wel dat mensen die dicht bij hun authentieke zelf leven, vaak het gelukkigst zijn. Geluk heeft weer invloed op je mentale en fysieke gesteldheid en vaak zijn deze mensen dus ook gezonder.

De Engelen over het innerlijk kind

Een kind heeft nog veel meer contact met de bron en leeft nog veel meer vanuit zijn kern. Het kind houdt zich bezig met waar zijn ziel het gelukkigst van wordt. (Waar jouw ziel het gelukkigst van wordt, houdt weer verband met jouw zielendoelen.) Het is niet bezig met de buitenwereld, het is bezig met zichzelf neerzetten vanuit het oorspronkelijke plan waarvoor de ziel uit de bron is gekomen. Het kind weet niet precies wat het plan is, maar kan wel nog heel goed voelen wat er belangrijk is voor het plan. Als we als volwassene meer als kind zouden leven, met de wijsheid die we hebben opgedaan als volwassene, dan zouden we op een makkelijke manier onze zielendoelen bereiken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het beschadigde kind ziet niet altijd de echte situatie

Het kind reageert op de omgeving en leert van deze omgeving bepaalde gedragingen en hoe je reageert op prikkels en zo ontstaan overtuigingen die een leven lang mee kunnen gaan. Als jij in je volwassen leven nog steeds gelooft dat je beter niet kan tekenen omdat het niet goed zou zijn, doe je jezelf tekort. Je innerlijk kind betrekt graag zaken op zichzelf. Misschien hoorde tot jouw zielendoelen wel: jouw kunst naar de buitenwereld brengen. We vergeten ook vaak dat het gezicht van je moeder ook kon betekenen dat het teleurstelling naar zichzelf was omdat zij nooit naar de kunstacademie is gegaan en ook zo graag had willen tekenen. Zo doe je jezelf tekort.jouw innerlijk kind

 

De Engelen over jouw gezondheid

Het is niet nodig om rond te lopen met onverklaarbare klachten. Veel gezondheidsklachten kun je terugbrengen naar de pijn die jouw innerlijk kind heeft, de beschadigingen die het heeft opgelopen. Healing van je innerlijk kind zorgt ervoor dat je oude pijn loslaat, waardoor jouw fysieke en energetische systeem meer ruimte krijgt en je komt steeds meer terug naar jouw authentieke zelf en je gevoel, die goed in staat zijn met jouw ziel te communiceren. Hoe meer pijn jij verwerkt en heelt van het innerlijk kind, hoe meer jij als volwassene jouw ‘perfecte’ innerlijke kind in deze wereld kunt manifesteren en daarmee ook jouw zielendoelen.

Eigen ervaring

Mijn innerlijk kind was er heel lang van overtuigd dat het nooit beter zou worden. Het was ervan overtuigd dat ik niet gezond kon worden. Pas toen die pijn en overtuiging weggingen, kwam er healing op gang en dat ging in stappen, maar best snel. Want toen het innerlijke kind begon te healen, gingen stap voor stap in 3 jaar tijd de maagmedicatie, epilepsiemedicatie en astmamedicatie eruit en ik verloor gewicht. Ik voel me nu beter, sterker, gelukkiger en fitter dan ooit en dat komt doordat mijn kind is gaan geloven dat het kan healen.
Wil je hier meer over lezen? Lees dan mijn artikel hoe een overtuiging je ziek kan houden.

Wil je hulp van Aartsengel Rafael bij het healen van je innerlijk kind?

Van 1 t/m 31 oktober staat de Rafael Engelenpoort open. Uniek, want meestal is een poort slechts 1 dag of een paar uur geopend. Op 1, 11 en 22 oktober zijn er meditaties binnen deze poort met Rafael. Van de eerste krijg je direct de opname. De andere twee kun je samen met een groep doen, of in je eentje. Het zijn drie unieke meditaties met tekst door Rafael gechanneld en muziek door Sandalphon en Rafael. Ik speel de muziek op mijn harp. Ze zijn alle drie gericht op het healen van jouw innerlijk kind. Gun jij jezelf ook healing, schrijf je dan hier in.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Ik zou morgen graag willen meedoen met de engelenmeditatie van Simone, kan dit vanuit België?