Ken je dat? Dat gevoel dat je iets dwarszit, maar je kunt er je vinger niet op leggen? Je voelt het, maar snapt niet wat het is en waar het vandaan komt? Het kan heel goed zijn dat je iets vasthoudt, waarvan je de oorsprong bent vergeten, dat nog niet is vergeven. Je engelen kunnen je helpen bij vergeving.

Waarom we niet altijd weten dat we iets moeten vergeven

Ik geloof dat we op aarde als ziel incarneren en daarbij ons fysieke lijf krijgen. Als je al meerdere malen bent geïncarneerd, slaat je ziel de lessen uit vorige levens op. Nieuwe ervaringen beginnen vanaf het moment dat je ziel besluit naar deze aarde te komen. Je kiest na overleg het gezin waar je geboren wordt en de moeder die je in haar buik zal dragen. Ervaringen beginnen dus al voor je geboorte. Elke ervaring is voeding voor je ziel. Er zijn ervaringen die je bewust opslaat, maar ook ervaringen die je onbewust opslaat. Het kan dus heel goed zijn dat er, zonder dat je je er bewust van bent, iets of iemand is waarmee je een nare ervaring hebt en waar verzachtging of vergeving mag plaatsvinden.

Ervaringen kunnen je licht blokkeren

Je ziel en jouw licht zijn uniek. Jij hebt een uniek licht bij je. Ervaringen van de ziel kunnen dit licht sterker laten schijnen, maar angst, wrok of verdriet leggen als het ware een laagje over jouw licht. Je kunt zelf bewust dan wel onbewust kiezen om je licht te dimmen of niet te laten zien. Je licht wordt dus minder krachtig door het vasthouden van wrok, verdriet of angst. Op het moment dat je dit verwerkt en loslaat, komt er weer ruimte en verdwijnt er wat van dat laagje. Zo wordt jouw licht zichtbaarder. Jouw licht trekt ook mensen en energie aan die je nodig hebt voor jouw levenslessen. Jouw licht ondersteunt jouw ziel en dus ook jouw zielendoelen. Vergeving is dus vooral een cadeau aan jezelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Aartsengel Jofiël over vergeving

“Vergeving is pure verzachting. Pure liefde voor jezelf. Wij voelen niet zoals jullie. Wij kennen geen pijn en snappen dat het daarom moeilijker voor jullie is om los te laten. We hopen dat jij snapt dat je het voor jezelf doet. Wij willen graag voor jou dat je vergeeft. Ooit bestond je alleen uit jouw pure licht. Vergeving is letterlijk verlichting van jezelf en liefde voor jezelf. Liefde en licht is waar wij voor staan en wat we voor jullie willen. Hoe meer jullie vanuit liefde voor jezelf liefdevol omgaan met jullie eigen licht, hoe meer jullie dit naar buiten stralen. En hoe meer jullie dit naar buiten stralen, hoe meer anderen je raakt met je licht, waardoor zij ook weer verlicht en geraakt worden in hun licht en hoe sneller de verlichting van deze aarde plaatsvindt.”

Ik ben nog niet klaar om te vergeven

De engelen zeggen hierover: “jullie ego heeft vaak een beeld dat alles in de situatie klaar/af moet zijn op het moment dat je vergeeft en dat je alles al verwerkt moet hebben. Jullie vergeving begint simpelweg met een intentie om te vergeven. Op het moment dat je die intentie zet en ons om hulp vraagt, zullen wij jou ondersteunen op dit pad. Vergeven is iets anders dan vergeten. Door te zeggen dat je het moet vergeten, doe je jezelf, jouw licht en je ziel tekort. De ervaring mag er zijn. Alleen de lage energie, de boosheid, de wrok en het verdriet mogen eruit.”

Hoe brengen de engelen die hulp op je pad?

Sta open voor hulp en probeer niet te bepalen in welke vorm jij het wilt ontvangen. Zet de intentie en vraag om hulp in je proces aan de engelen. Je zult zien dat er dingen op je pad komen die het proces ondersteunen of je ziet opeens dingen vanuit een ander perspectief die het makkelijker maken om te vergeven. Probeer ook dankbaar te zijn voor de lessen die je ziel mag en kan leren uit de ervaring waarover jij wrok, pijn of verdriet bij je draagt.

Ik wil niet met deze persoon in gesprek

Vergeving hoeft niet face-to-face. Je hoeft deze persoon ook niet meer te zien of terug te laten in je leven. De persoon zelf hoeft ook niet meer in leven te zijn. Je kan van ziel tot ziel spreken. Het mooie hieraan is dat zielen los staan van het ego, waardoor je op deze manier op een diepgaander manier kunt communiceren, loslaten en overzien wat je van deze situatie mocht leren.

Geef jezelf het cadeau van vergeving

Iedereen heeft in zijn leven wel iets te vergeven, soms zijn we ons daar heel bewust van, maar vaak ook dragen we onbewust oude pijn en wrok met ons mee,  die onze levensenergie en vreugde blokkeert en je verhardt.

Heb jij ook oude stukken waar je niet je vinger op kunt leggen maar waarvan je wel voelt dat je ze los wilt laten.?

Wil jij iemand vergeven maar lukt het niet?

Voel je dat jij vasthoudt aan pijn en patronen die je niet meer dienen?

In drie meditaties met door Simone Bilars gechannelde harpmuziek maak je contact met je ziel die jou doorgeeft welke persoon en/of gebeurtenissen je mag loslaten en vergeven, zodat er innerlijke ruimte en zachtheid ontstaat en je meer in je hart aanwezig kunt zijn. Daardoor is het makkelijker je liefdevol te verbinden met je omgeving en liefde te ontvangen. Vergeving is dus vooral een cadeau aan jezelf.

Ja, ik gun mezelf dit cadeau.

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in