Wat is de functie van allergieën

Allergieën worden bij veel mensen ervaren, doordat het lichaam ons wil laten weten dat er een disbalans dreigt en/of is, in het immuunsysteem. Een alarmbel, een signaalfunctie vanuit het (onder)bewustzijn waarin de bron, je ware natuur van je totale wezen aanstuurt op harmonie. Een natuurlijk proces dat 24/7, zolang je leeft hier op aarde, signalen in ontelbare vormen uitzendt. Eén vorm daarvan is een allergie. Daarom hebben we niet allemaal allergieën. Geest en lichaam zenden vanuit de individuele wijsheid ook andere signalen voor heling, genezing en harmonie uit. Dat kan zijn in de vorm van geestelijke en lichamelijke ziekten, of milde tot heftige gebeurtenissen zoals ongelukken, om ervaring op te doen, zodat er een verandering kan optreden die leidt tot genezing.

Het fysieke, mentale en emotionele lichaam

Vaak is het toepassen van bestaande technieken en methodes ontoereikend omdat allergieën een rol kunnen spelen in het fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs het spirituele lichaam. Spelen ze alleen een rol in het fysieke lichaam, dan kun je met een complementaire aanpak heel ver komen. Het mentale lichaam speelt hier vaak ook een heel grote rol in, doordat men zo overtuigd en geconditioneerd is in het denken, ergens intolerant of allergisch voor denkt te zijn, dat de kracht van deze gedachten allergieën in stand houdt. Dit heeft weer effect op het immuunsysteem en zo blijf je er lichamelijk ook last van houden.

In het fysieke lichaam spelen ook vaak ongekende chronische intoxicaties een rol o.a. in de (zieke) organen, waardoor immunologische reacties ontstaan en tot uitdrukking kunnen komen in een allergie/reactie.

Allergieën zijn een weerstandsreactie, een signaal, een alarmbel van het systeem. Heel natuurlijke signalen, net zoals koorts.  Ook het emotionele lichaam speelt hier een heel grote rol in. Onverwerkte gevoelens en emoties, onverwerkte trauma’s, miasma (=generatietrauma), (mentale/emotionele) herinneringen, conditioneringen, overtuigingen en illusionaire gedachtepatronen en inprentingen willen bevrijd worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het energetische lichaam

Ook het energetische lichaam speelt een belangrijke rol. Als sturende kracht van frequenties, trillingen en resonanties, die vanuit het geheel van wat er IS, onzichtbaar door het fysieke lichaam stroomt. Denk dan aan de energiecentra (chakra’s), meridiaanbanen en allerlei verfijnde systemen en kanalen in het lichaam. Bioresonantie apparatuur speelt een rol in het ontstoren van verstorende frequenties. Een trauma is bijvoorbeeld een verstorende frequentie, die disharmonie en weerstand in het totale systeem veroorzaakt, passief en actief. Een allergie is een innerlijk verzet, miskenning van delen van jezelf, die het leven vanuit jouw ware natuur blokkeren. Huisstofallergie (Huisstofmijt-red.) is bijvoorbeeld afkeuring en afwijzing van jezelf, onderwaardering van jezelf, jezelf lelijk of niet goed genoeg vinden en onvoldoende respectvol naar jouw fysieke lichaam zijn. Weerstand om met jouw ware natuur in de stof (je lichaam) aanwezig te zijn. Niezen of benauwd worden door huisstof is een reactie en poging van jouw lichaam om onwaarheden en liefdeloosheid eruit te niezen. Al die onverwerkte en onbewuste gevoelens benemen jouw adem, jouw stroom van levenskracht en je wordt benauwd. Onbewust bang voor jouw diepere gevoelsleven, die je onderdrukt. Hoe krachtiger je bent, hoe meer potentie je in jouw lichaam kunt ‘dragen’, hoe meer weerstand er tegen onverwerkte gevoelens kan zijn, om plaats te maken voor de prachtige krachten en energieën van wie je echt bent…..( Dat kan de oorzaak zijn bij liefdevolle hooggevoelige mensen die allergieën hebben)

Waarom allergieën ?

Lichaam en geest willen schoon schip maken; Ze zoeken naar oplossingen voor alle oude creaties die je in het verleden op basis van angst en overleving gemaakt hebt. Dit zijn creaties die niet overeenkomen met wie je werkelijk bent.

We worden hiermee heel helder geconfronteerd, wanneer allergieën zich uiten in voedings- en stof allergieën. Het materiële verwijst naar het immateriële!

Wij kunnen zomaar allergisch worden voor essentiële voeding of stoffen die je eigenlijk niet kunt vermijden. Het lichaam geeft aan de buitenkant een signaal af, dat er aan de binnenkant iets is waarmee je niet meer gevoed wilt worden. Het raakt van binnen zaken aan die niet lekker voelen, dus worden we over-gevoelig. Een teveel aan onderdrukte gevoelens die innerlijk weerstand gaan bieden, waardoor de alarmbel afgaat en een allergie ‘geboren’ is.

Ga je voedingsmiddelen of stoffen vermijden, dan kan dat een prima oplossing lijken, maar je geeft dan geen gehoor aan een onderdrukt stuk of deel van jezelf. De wijsheid van lichaam en geest zullen vroeg of laat weer een poging doen om via een andere weg of een ander allergeen, zichtbaar te maken wat jij (onbewust) onderdrukt.

Hoe ontstaan allergieën?

Samenvattend vanuit het bovenstaande, zijn allergieën ontstaan vanuit disharmonie in het systeem en gaat er een voorkeur van geest en lichaam uit om alle onverwerkte, blokkerende en verstorende energieën en bewustzijnskrachten in goede banen te leiden, waardoor bevrijding hiervan kan ontstaan. Een allergie is één van de mogelijkheden die je tot verantwoordelijkheid roept, zodat je actie gaat ondernemen, of niet?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Heel herkenbaar en fijn om iets over allergieën te lezen. Ik zou heel graag in contact willen met de schrijfster, erg interessant.

 2. heel herkenbaar ben al jaren bezig om spiritueel te ontwaken, en had gelezen dat ik ook allergisch kon worden in juli 2017 kreeg ik de eerste aanval bij gebruik van antibiotica, en sinsdien komt er steeds meer bij alle soorten fruit,pindaś noten, allerlei voedselproducten.
  de aanvallen zijn behoorlijk heftig in zweten hyperventilatie trillen met gevolg dat de emoties los komen deze aanvallen duren een 15 minuten,de laatste 4 maanden heb ik ook last van een jeukende tong/gehemelte dat is ook hefig en dat duurd meer dan een dag! afgelopen juni bloed laten prikken voor een voedselallergietest hier kwam niets uit.
  had dit ook niet verwacht maar nu weet ik het zeker.
  mijn vraag is wat moet ik hiermee, de producten niet meer ontwijken en toch maar innemen?

 3. Heb een hondje met een hardnekkige atopische allergie… Toen ik het artikel las probeerde ik het op hem toe te passen. Onverwerkt trauma is mogelijk (PTSS) maar verder lijkt het niet van toepassing op een dier!? Of toch?
  Ik ben benieuwd wat ik voor hem nog kan doen om de situatie te verbeteren.
  Warme groet,
  Carine

 4. Veel last gehad van allergieën.
  Is nu een stuk rustiger.
  Mijn idee was dat het kwam door langdurige overprikkeling.
  Bedankt voor het artikel, ik laat de info even inwerken.

 5. Ik ben al jaren opzoek naar antwoorden op mijn hooikoorts. Maar ik kan hier geen helder antwoord op vinden.

  Volgens christaine beerlandt gaat het om potentiële energieen die geleefd willen worden. Ofwel, afkeer van de eigen natuur.

  Wat die eigen natuur dan mag wezen en waar je dan aandacht en ruimte voor moet geven is me dan een raadsel. Waarschijnlijk gaat het om een fijngevoeligheid die afgewezen wordt door het ego/persoonlijkheid. En dat deze langzaam aan tot bloei mag komen. En dat is een heel proces.

  • waarom zeg je “mijn”hooikoorts? dan hou je het ook vast. Kracht van gedachten !!
   Lieve groet en strekte
   Mathilde Meijeren

 6. Dat vaccinaties allergieën, alzheimer, kankers… veroorzaken daar staat de meerderheid niet bij stil. Raar toch dat dit d dag van vandaag als normaal wordt beschouwd en het hier aan onverwerkte trauma’s zou liggen. Als je weet dat er kwik in vaccinaties zit en je immuunsysteem aantast inclusief je brein, maar dat kwik in vis niet gegeten mag worden dan wordt het tijd om de ogen eens te openen. Vaccinaties worden ook niet getest (niet verplicht) en zelfs de meerderheid van d dokters weet niet eens deftig wat erin zit (heb het mijn huisarts gevraagd ooit wat de ingrediënten zijn + wat het met je lichaam doet, en hij kon het niet zeggen). Dus, vaccineren is niet verplicht en veranderd je DNA. Ook de preventieve griepspuit hoort hieronder. Raar toch dat je toch griep krijgt na een spuitje (was niet voor deze variant griep). Tuurlijk, je lichaam maakt antistoffen aan voor het chemisch goedje en wordt weeral zwakker.
  Niet elke allergie is een onverwerkt trauma maar eerder een aanslag van de pharma industrie.

 7. Wat fijn om eens aan artikel over allergie te lezen.
  Ik zie zoveel mensen proesten, hoesten, sniffen en tranen en ik kan ze niet verwoorden dat het signalen van henzelf zijn. Dit artikel geeft me wat handwijzers om hen op weg te helpen.
  Dank.

  • Allergie is ook vaak erfelijk. Dan is het generaties lang al aanwezig.
   Ik merk nu ik ouder word dat ik minder last er van heb. Er zit zoveel rotzooi in ons voedsel om het lang goed te houden. Maar ook ONNATUURLIJKE kleur, geur, en smaakstoffen. Vroeger kwam de groenteman zes keer per week aan de deur met verse onbespoten groenten, fruit, en aardappelen.
   Net zoals de melkboer en de slager- die brachten de bestelling aan huis. Dus waren al die toevoegingen niet nodig. Het was allemaal dagvers. Nu zijn veel dingen lang te bewaren, dat kan niet kloppen. De smaak is ook zo veranderd. Vaak weinig smaak aan het voedsel. Daarnaast in allerlei andere producten zoals in schoonmaakmiddelen en in persoonlijke verzorgingsproducten allemaal met toegevoegde allergenen stoffen. Ikzelf gebruik voor de was én voor mijn huid alles van Neutral dat is allergievrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in