baarmoeder-poort-Heeft je geboorte zelfs nu nog invloed op je?

Wat weten we nu eigenlijk van de baarmoeder? Vreemd toch dat juist de plek die nieuw leven mogelijk maakt, voor velen onbekend terrein is. Waarom dat zo is en wat je mag weten over de baarmoeder lees je hier. Het gaat o.a. over creatiekracht en durven voluit Vrouw te zijn.

Door Ernestine van de Pol-

De baarmoeder op fysiek niveau

Het is de plek waar een embryo zich innestelt, daar ergens in je buik. Maar waar zit het nu precies? Het ligt achter het schaambeen, achter de blaas. Wanneer je niet zwanger bent heeft het ongeveer de vorm van een peer. Het bestaat uit twee delen, “het lichaam” waar de innesteling van de embryo plaatsvindt en de baarmoederhals, die in verbinding staat met de vagina.

De baarmoeder op energetisch niveau

Je baarmoeder is een enorme krachtbron, het is een oneindig reservoir van vrouwelijke wijsheid, liefde, universele levensenergie en seksuele energie.

Zelfs als je baarmoeder fysiek verwijderd is, is deze energetisch gezien nog aanwezig. Naast ons fysieke lichaam hebben we namelijk ook een energetisch lichaam. Op energetisch niveau kun je heling brengen.  Het woord zegt het al. Na een dergelijke healing zeggen vrouwen regelmatig “het voelt alsof ik weer heel ben”.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De baarmoeder is het magnetische centrum van de vrouw, de plek van waaruit de wet van de aantrekkingskracht werkt. Elektromagnetisch gezien is de baarmoeder een negatieve pool, de vrouw ontvangt hiermee de levensenergie en de liefde. De vrouw geeft liefde vanuit haar hart. Bij mannen werkt dit andersom, zij penetreren de liefde vanuit hun genitaliën en hun energiecentrum (de Hara) en zij ontvangen met hun hart.baarmoeder

De baarmoeder op emotioneel niveau

Helaas absorbeert de baarmoeder niet alleen levensenergie en liefde maar ook emoties. Alle emoties, dus ook negatieve emoties liggen in de baarmoeder opgeslagen. Emoties behoren vloeibaar te zijn net als water, wanneer we onze emoties onderdrukken kan het water niet meer vrij stromen en worden we ziek. Wanneer je je bewust bent van je baarmoeder kun je deze plek reinigen van vastgezette emoties. Het vormt dan juist je veilige basis van waaruit je zacht en in bloei mag zijn, geopend tot in de oneindige diepte. De energie kan dan vrij door je lichaam stromen en vanuit je hart  durf je als vrouw je kracht en je liefde de weide wereld in te stralen.

De baarmoeder op intellectueel niveau

Wist je dat je baarmoeder ook een brein heeft? De intelligentie hiervan kun je met je normale hersenen niet bevatten. Je baarmoeder geeft je namelijk toegang tot een wijsheid die verbonden is met het gehele universum. We noemen het ook wel ons onderbuik gevoel, je innerlijke stem.

Creatie

De innerlijke stem spreekt vanuit de stilte. De stilte, de leegte, de nulpunt energie, het heilige, het zwarte gat, er zijn tal van woorden voor. Op alle vragen ligt hier het antwoord, hier ligt vrede, overvloed, vertrouwen. In de leegte speelt geen tijd, ruimte of vorm. Hier is alleen een oneindigheid aan mogelijkheden. Vanuit de leegte ontstaat creatie. Je baarmoeder dient dus niet alleen voor het dragen van een baby maar ook voor het tot leven brengen van alle creaties.

Seksuele energie

Seksualiteit vormt een poort naar goddelijke energie, de leegte. Om te voorkomen dat deze kracht beschikbaar zou worden voor velen, hebben machthebbers seksualiteit bestempeld als iets dat verkeerd en vies is.  Als een gevolg hebben zowel mannen als vrouwen weinig bewustzijn over hun lichaam en negeren ze de wijsheid van het lichaam. Al het misbruik rondom seksualiteit is diep in het celgeheugen van de mens opgeslagen.  Gelukkig heeft de baarmoeder een herstellend vermogen. Het transformeert je angsten en pijnen, zodat je durft te openen en liefde durft te delen.stel

De baarmoeder en het zelfherstellende vermogen

Het herstellende vermogen is alleen werkzaam als het aangesproken wordt. Het vraagt jouw aandacht en bewustzijn. We hebben echter niet geleerd om aanwezig te zijn in dit gebied. Het goede nieuws is dat bewustzijn voor de baarmoeder enorm toeneemt. Een grote rol hierin speelt de Rite of the womb. Dit krachtige ritueel dat zijn oorsprong heeft uit de jungle van Peru, mag nu doorgegeven worden aan de wereld.

Rite of the womb

Er is een lijn van vrouwen die via het medicijn van de jungle ons de 13e rite van de Munay-Ki doorgeeft: De Rite van de Baarmoeder. Als je het eenmaal ontvangen hebt ben je een wombkeeper en mag je dit door geven aan zoveel mogelijk vrouwen. Je heft je armen en roept de lijn (van vrouwen die zich bevrijdt hebben) aan door uit te spreken: 

De baarmoeder is niet een plek om angst en pijn te bewaren; de baarmoeder is een plek voor creatie en het baren van nieuw leven. Laten we onze baarmoeders helen, laten we de baarmoeders helen van onze moeders, zusters en dochters. En laten we langs deze weg heling brengen naar onze Moeder Aarde.”

Dit ritueel heeft zijn krachtige werking wanneer het uitgevoerd wordt in een sacred space. Een manier om deze heilige ruimte te creëren is met helende klanken van inheemse muziekinstrumenten en je stem.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Best een mooi artikel, word er alleen misselijk van dat er nog steeds gepraat word over negatieve en positieve emoties. 't word alleen negatief door ze zo te labellen. Emoties zijn er gewoon om gevoeld te worden, ze zijn nog positief nog negatief, ze zijn. Ze komen door ons heen en willen gewoon even onder onze aandacht komen. Verder niets. Ze blijven langer dan nodig in ons bewust zijn als we ze gaan labellen…geef ze de aandacht die ze verdienen, hoe afschuwelijk of mooi ze ook in je opborrelen.
  Wens jullie nog veel voelgenot, 🙂
  Wouter.

 2. Mag ik deze tekst deels of geheel gebruiken voor mijn boek? Alvast bedankt voor je reactie!

 3. Een interessante theorie over de baarmoeder.
  Meestal koppel je het aan kinderen krijgen , en pijn tijdens
  menstruatie en meer.
  Dat rite of the womb lijkt mij wel wat.
  Maar ik zal er eerst eens meer over gaan Google.
  Bedankt voor dit artikel. ❤️