De gevaren van ondeskundig exorcisme

Regelmatig zie ik op internet mensen met mooi uitziende websites die diensten aanbieden als ”exorcisme” en beweren dat zij entiteiten in een handomdraai kunnen ”verwijderen”. Een niet ongevaarlijke ontwikkeling, waar ik graag iets over wil delen. Entiteiten verwijderen zonder inzicht in het hoe en waarom van hun aanwezigheid in je systeem én zonder de ingang te helen, is namelijk als het onvakkundig uittrekken van een teek zonder de kop te verwijderen: veelal niet afdoende en voor je het weet heb je er een infectie bij.

Energetische bezetting

Om te begrijpen waarom een exorcisme niet handig is en entiteiten in het wilde weg ”uit te trekken’’ niet werkt is het nodig iets uit te leggen over het hoe en waarom van energetische bezetting. Entiteiten haken namelijk niet zomaar bij ons aan, daar zijn verschillende redenen voor. Het begrijpen hiervan is noodzakelijk om ze veilig en volledig te kunnen loslaten.

Vrije wil

Het is niet voor niets dat ik in dit verband het woord ”loslaten” gebruik, in plaats van ”verwijderen”. Entiteiten haken namelijk nooit bij ons aan zonder dat wij daar bewust of onbewust, vrijwillig of onwillekeurig, JA tegen hebben gezegd. Daaruit volgt meteen, dat wij zelf ook de macht hebben ze weer los te laten en weg te sturen. Maar daarvoor is het wel nodig de reden waar ze op binnen zijn gekomen of gedrongen, te helen.

Bewuste en onbewuste entiteiten

Als het gaat om entiteiten die bij ons aanhaken, maak ik altijd onderscheid tussen entiteiten die dit doelbewust doen, veelal met egocentrische of zelfs ongezonde intenties, en entiteiten die verdwaald en in de war zijn, en onbewust bij ons aanhaken. Die laatste groep is het makkelijkst los te laten, sterker nog, met een beetje basiskennis kunnen veel mensen dit gewoon zelf – mits ze er klaar voor zijn, de persoon in kwestie los te laten.

entiteiten

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onbewuste entiteiten

Mensen die onbewust of halfbewust zijn overleden, hebben vaak niet door dat ze overleden zijn. Dit gebeurt vaak als mensen overgaan in de slaap, bij dementie, drugsgebruik, zware medicijnen, bewusteloosheid, of bij een plotseling ongeval. Omdat ze in de war zijn, grijpen ze soms naar de eerste beste bekende, vriendelijke of geliefde aanwezigheid die ze tegenkomen: jou.

Gesprek

Wanneer je doorhebt dat je een verdwaalde, verwarde entiteit in je systeem hebt, kun je daar gewoon het gesprek mee aangaan. Ga even rustig zitten, doe een aardingsoefening, en vertel de persoon in kwestie dat hun lichaam overleden is, maar dat zij zelf veilig zijn, en dat alles oké is. Vertel ze dat ze naar het Licht kunnen gaan, of naar een fijne, veilige plek, en verbinding kunnen maken met hun eigen ziel of Hoger Wezen. Vraag engelen of andere reeds overleden familieleden erbij om ze op te halen. Als je er zelf geen probleem mee hebt de entiteit in kwestie los te laten, is dit meestal genoeg.

entiteiten

Moeite met loslaten

Als je de entiteit in kwestie zelf nog vasthoudt, bijvoorbeeld omdat het een geliefde vader of moeder is, een opa of oma, of andere geliefde persoon, is het nodig zelf wat werk te doen om de wond van het verlies te helen.  Realiseer je dat, wanneer je een hartsverbinding hebt uit liefde, je iemand waar je van houdt nooit kwijt raakt: je helpt ze alleen bewust verbinding te maken met hun Hoger Zelf en de Bron. Als je hun astrale vorm laat gaan, kunnen ze daarna geheeld en bewust weer verbinding met je maken vanuit het hart. De mensen (en dieren) waar je een verbinding mee hebt vanuit onvoorwaardelijke liefde, zijn op het niveau van hoger bewustzijn altijd met je verbonden.

entiteiten

Bewuste entiteiten

Als een entiteit echter bewust bij je is aangehaakt, is er meestal sprake van een motivatie aangestuurd door ego van de betreffende entiteit. Het kan bijvoorbeeld iemand zijn die zich nog met jouw leven wil bemoeien, je wil sturen, of macht over je wil hebben. Het kan zelfs iemand zijn die wraakzuchtige of andere minder fraaie, destructieve verlangens heeft – een ”duistere” entiteit.

Vorige levens

Een bewust aangehaakte entiteit kan ook iemand zijn die je kent uit vorige levens, en die zich om de één of andere zelfzuchtige reden in jouw leven wil dringen. Het kan zelfs een entiteit zijn, die al eerder bij je is aangehaakt, in een vorig leven of je vroege kindertijd, bijvoorbeeld onder dwang van geweld, angst, illusie of zwarte magie. In zo’n geval zou ik altijd aanraden hulp in te schakelen van een goede en ervaren regressietherapeut of andere therapeut die kennis heeft van de psychologie van aanhechtingsproblematiek.

Foute tactieken

Als een exorcist die geen weet heeft van de achterliggende psychologie en redenen van bezetting door wezensvreemde energie ruwweg en zonder onderscheid des persoons een entiteit ”uit je trekt”, kan er van alles gebeuren dat de ondeskundige behandelaar niet voorziet.

Stockholm Syndroom

Zo kan het zijn dat je een afhankelijkheidsrelatie hebt met de betreffende entiteit, vanuit vorige levens of de jeugd. Je kunt net als mensen die misbruikt, gemarteld of geterroriseerd zijn, een Stockholm Syndroom relatie hebben ontwikkeld met je ”lifter”. Zo’n relatie moet voorzichtig losgepeuterd worden, door jouw oude wond te genezen, en met jouw opnieuw vrijgemaakte eigen vrije wil en eigen kracht en licht als leidraad en motor.

Extra wond

Wanneer zo iemand echter onder dwang uit je getrokken wordt, zonder de ingang te helen, kun je klachten gaan ontwikkelen die te maken hebben met dat vorige leven of innerlijk kindsdeel van jou dat de entiteit binnen heeft gelaten. Die is immers opeens losgerukt uit een nog niet geheelde ongezonde band. Dat deel van jou krijgt dan geen enkele hulp. Die heeft zijn of haar eigen kracht dan nog niet teruggehaald.

Klachten door ondeskundig exorcisme

Wanneer een entiteit op zo’n onverantwoordelijke manier uit je wordt getrokken, kun je klachten krijgen als plotselinge depressie, plotselinge doodsangst en andere onverklaarbare angsten. Ook kun je de neiging krijgen naar alcohol en drugs te grijpen, of gaan overeten om de leegte te vullen en de pijn te doven. Tevens kun je onbewust andere ongezonde relaties op gaan zoeken die de oude moeten vervangen. Dat kunnen vergelijkbare relaties zijn met levende personen, maar ook met andere entiteiten – of dezelfde oude entiteit die staat te popelen om weer terug te komen.

entiteiten

Schadelijk

Het zonder kennis en inzicht, vanuit ego of onkunde losrukken van ongezonde relaties met entiteiten zonder de oorspronkelijke wond waar ze op zijn binnengekomen te helen, heeft dus geen enkele zin. Het kan zelfs schadelijk zijn en leiden tot de verergering van de oorspronkelijke klachten.

Samenvattend

Wanneer je vermoed dat je een onbewuste entiteit in je systeem hebt, kun je daar gewoon mee praten, ze wakker maken en ze geruststellen. Je kunt ze heel eenvoudig op weg helpen door ze aan een klein stukje bewustwording te helpen. Als je de entiteit in kwestie zelf niet vasthoudt, is het makkelijk en zo gebeurd. Je bewijst er jezelf en de entiteit een dienst mee. Lukt het niet, dan kan het zijn dat je zelf nog moeite hebt hulpbehoevende entiteiten los te laten – dan is wat zelfonderzoek of therapie wellicht op zijn plaats. Mogelijk heb je een ‘‘helper” syndroom dat zich uitstrekt over alle wezens, levend of niet.

Jij bent belangrijk

entiteit

Als je een bewuste, kwaadwillende entiteit in je systeem hebt, is het altijd raadzaam deskundige hulp in te schakelen. Vergeet daarbij niet dat de allerbelangrijkste persoon die daarbij aandacht, zorg en behandeling nodig heeft, degene is die de entiteit binnengelaten of opgedrongen heeft gekregen – jij.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. Mooie spirituele tekst en de psychologie er achter ook en is zeker herkenbaar!
  Ik maak dat zelf ook nog best vaak mee terwijl ik daar zelf nog bewust van ben ook.
  Het is dan net een spel wat wordt gespeeld door de geen die wil aanhaken. zeer manipulatief en eigenlijk ook heel kinderachtig. Wanneer ze het gevoel hebben dat je er bewust van bent veranderen ze van houding en tactiek en proberen ze je weer in te palmen. En als je dan even niet op de hoede bent, slaan ze wederom hun slag en overspoelen je met hun leven dat niks anders is dan een wereldoorlog dat tegen hun is gericht. Ontkennen de onderliggende oorzaken van de ware problemen, en vieren dat bot op hun omgeving. Ook wanneer het goed met je gaat nemen ze dat waar. En bekogelen je met een ijskoude douch. Echter vindt ik het af en toe ook wel zielig dat deze mensen vaak enorm hulpeloos zijn en zelf daar niks tot nauwelijks inzicht in hebben. Voor mij helpt het persoonlijk dat ik de werkelijkheid opschrijf hoe de relatie is wat het met me doet, Confronteren helpt dan het beste en is het leerzaamst, ook in de relatie zelf pas ik de geleerde lessen toe. Wat ik wel vindt is dat wij mensen allemaal min of meer expert zijn op sociaal gebied. En zelf kwaliteiten hebben om daar mee om te kunnen gaan, anders te ontwikkelen. Uiteindelijk is het leven zelf de school die ons daar van voorziet, ook kan de sociale omgeving daar bij helpen. Wanneer dit niet het geval is en de klachten/problemen te groot zijn is het raadzaam om naar experts te stappen die je hier in kunnen begeleiden. Ik doorzie wel een beetje reclame en propaganda in dit stuk, en dat er wordt ingespeeld op bijgeloof, dat komt op mij over als het mystificeren van waar het werkelijk over gaat. Maar dat is geen vreemd fenomeen en doet vrijwel ieder mens in min of meerdere mate.

 2. Beste, de afgelopen 30 jaar heb ik vaak tegen negatieve demonen moeten vechten. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is ze te verwijderen of elimineren of ze om te zetten in een positieve energie. Ik ben hier geestelijk dan ook krachtiger en hoger positief uit gegroeid dan ik ooit had kunnen vermoeden.
  Mina, er is wel een groot immens verschil tussen echte engelen en demonen die zich voor doen als engelen enz…!
  Ik weet uit ondervinding dat alle entiteiten die zich met de mens op één of andere manier bemoeien, in meer of mindere maten negatief zijn. Positieve entiteiten zullen NOOIT contact maken met de mens, positieve entiteiten zijn er wel en helpen de mens in stilte, hun energie voelt heel anders aan. Zij weten dat zij de mens niet mogen beïnvloeden op geen enkele manier, want dan belemmeren zij de vrije wil van de mens waardoor zij hun behaalde positieve geestelijke gradatie kunnen verliezen. Alleen de negatieve maken misbruik van deze situatie, zij maken contact en praten met de mens om hun wil op te dringen. Zij misleiden de mens door zich voor te doen als engelen, gidsen enz….. en dit voor hun eigen geestelijk belang. Maar vooral om de mensheid tegen te werken in hun geestelijke groei naar de sfeer van liefde en vrije wil.

 3. Overigens; dit moet mij van ”t hart; de meest ergerlijke en lastige’ ‘kwaade’ geesten die ik ooit ervaren heb en weet van heb zijn bepaalde (levende) mensen die ik ooit mocht ervaren en nog ervaar!
  En ik heb reeds voldoende kennis gemaakt met occulte wezens, denk ik toch!
  De laatste tijd ben ik minder met ‘den occultiek’ bezig!
  Misschien heb ik mijn occulte carrière wel afgesloten!

 4. Mina, bedankt voor uw reactie, deze geest heeft zich nooit als een bepaald persoon voorgedaan/uitgegeven, zijn communicatie is enkel telepathisch, zoals gezegd heeft hij nog nooit wat negatiefs gedaan!
  Overigens mijn gids – gids dus – die eerst bij mij was heeft mij voor hem verlaten, mijn gids zou mij als vanzelfsprekend nooit verlaten hebben voor een onbetrouwbaar iemand!
  Ik heb dus geen contact meer met mijn voormalige gids maar nu dus met deze geest; ik ervaar deze geest als mijn gids!

 5. Net wat Wendy zegt… ze zijn er niet zomaar. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Let op o.a. toevalligheden, opvallende dingen in je directe omgeving, iets in liefde of familierelaties, lichamelijke klachten (ook seksueel/vruchtbaarheid), je twinsoul/hogere zelf-channeling(oa telepatisch) … verder moet ik me even inhouden met dingen te benoemen, maar het gaat heel ver. Pas op dus, want ze kunnen zich als vele voordoen!

 6. Engelen en demonen (aliens/overheid) zijn hetzelfde…. Het is net wat ze van of via jou nodig zijn….Het heeft mijn hele leven verpest. Er is daar niets goeds…gewoon een duivels systeem. Hulp gevraagd, maar nooit gehad….vandaar dat het uit 1 bron moet komen (Het Evenwicht) ….

 7. Fijn dat dit wordt benoemd. Ik heb in mijn vorige woning te maken gehad met zeer onprettige entiteiten. Ik heb een paragnost ingeschakeld die niet wist waar hij mee bezig was. Die heeft de entiteiten een beetje gekieteld waarna ik de volle laag kreeg. Daarna een paragnost ingeschakeld die ik van iemand kreeg aanbevolen en die heeft ze wel weggekregen en zei dat dat een pittige klus was geweest. De verwijdering was op afstand maar terwijl dat gebeurde heb ik op mijn werk effecten daarvan meegekregen. Het was erg naar. Daarna heb ik een behandeling bij een kinesioloog gehad. Sindsdien heb ik eens een keer een overledene in huis gehad die ik inderdaad zelf weg heb gekregen door hem duidelijk te maken dat ik zijn aanwezigheid niet op prijs stelde. Sindsdien heb ik er geen last meer van gehad. De energie in dat huis was sowieso niet prettig en het woord ‘winti’ bleef maar bij me opkomen. Ik ben inmiddels verhuisd en merk een enorme verandering.
  Ik ben ook erg sceptisch tegenover mensen die zeggen dat je entiteiten zelf kunt verwijderen. Als je echt met de nare soort te maken hebt, is het specialistenwerk.

 8. ter aanvulling.
  Wanneer men een duistere entiteit laat verwijderen, is het ook altijd nodig om een vervolgbehandeling te doen waarin de delen/ de wonden die je omschrijft worden geheeld. Duistere entiteiten nemen namelijk delen van je ziel weg als ze heel lang in jou aanwezig zijn, dit gaat heel sluw en stiekem. Hoe langer ze er zitten, hoe meer ze wegnemen. Daarom is het altijd nodig om deze energiedelen van jezelf terug te laten halen. Hiermee heel je de wonden die zijn gemaakt bij het wegnemen van de entiteit en dan pas kun je goed herstellen. Voor de rest prima artikel, ze zitten er nooit zonder reden.

 9. Kunt u op een ander moment ook eens een artikel schrijven over het kennismaken en de omgang met vriendelijke geesten: gidsen, e. d.!
  Zelf heb ik kennisgemaakt met een vriendelijke, sympathieke geest die ook nog eens aangenaam warm aanvoelt en kan magnetiseren!
  Deze geest communiceert enkel via telepathische weg; dat ervaar ik zeker niet als nadeel!
  Ik heb een tijd gedacht dat hij een overleden staatsman was maar de eerlijkheid gebied mij dat ik (nog steeds) niet weet wie hij was/is! Niet dat ik dat als erg ervaar maar ik weet minstens van 2 min of meer bekende ‘paragnosten’ dat zij hem als een negatief iemand zien maar ik ervaar hem helemaal niet als negatief maar juist als uiterst sympathiek!
  Maar ze zeiden dat ik later nog wel op zijn ‘negatief’ zijn zal achterkomen maar ik heb nog nooit wat negatiefs van hem meegemaakt!
  Ik denk dat ik hem nooit van iets negatiefs zal kunnen beschuldigen, ondertussen hebben wij een prima relatie sinds zo ongeveer medio mei ’17!

 10. Nog niet zo lang geleden gehad. Deze entiteiten hadden een zwart kantje en ook demonische eigenschappen. Heb hulp ingeschakeld want dit kon ik niet alleen.
  Je voelt je zwaar en agressief en je weet dat er iets is dat niet correct voelt. Het waren triggers die dit uitlokten en daar zat ik dan met demonische krachten uit mijn parallelle levens….
  uiteindelijk is dit allemaal geheeld en weet ik nu wanneer er weer eentje meereist wat de symptomen zijn in mijn systeem.
  Bedankt Wendy om dit te delen.

  Ps. Ik wacht in spanning op jouw volgende boek