De hulp van je gidsen bestaat soms uit tegenwerking

Als je al wat langer samenwerkt met je gidsen is het je misschien opgevallen dat je soms veel hulp krijgt, maar dat het ook weleens lijkt of ze je juist tegenwerken. Dat kan verwarrend zijn. Onthoud dat de taak van onze gidsen in essentie is om jou te helpen herinneren aan de afspraken die je hebt gemaakt voordat je hier op aarde incarneerde als de persoon die je nu bent. Jouw ziel kent die afspraken in de vorm van je zielsplan wel, maar je persoonlijkheid meestal niet. Omdat we dat zicht op ons zielsplan niet hebben, kan het soms lijken alsof je gidsen niet jouw welzijn op het oog hebben. Bijvoorbeeld als er voortdurend iets gebeurt, waardoor je gedwarsboomd wordt in wat je van plan was of aan het doen bent, terwijl je zelf het idee hebt dat je goed bezig bent.

Toch is die tegenwerking een vorm van hulp. Ondanks het feit dat je een vrije wil hebt en je ook best andere paden kunt bewandelen dan oorspronkelijk de bedoeling was, kan het zijn dat je onbewust op een spoor zit dat je te ver wegvoert van het doel van je ziel. Diep van binnen voel je misschien wel dat je iets aan het doen bent, waarbij je mogelijk jezelf forceert of teveel belast. Maar doordat je hoofd en je wilskracht het winnen van je gevoel, ga je door met iets dat niet goed voor je is, of in elk geval niet de bedoeling. Dan kunnen je gidsen eraan meewerken dat je vastloopt op deze weg. Vaak dwingt een ziekte of een ongeluk je tot stilstand, waardoor de afgedwongen rust je kan helpen om beter te luisteren naar je ziel. Ook het mislukken van iets dat je van plan bent, door ogenschijnlijk toevallige omstandigheden die je niet in de hand hebt, kan ervoor zorgen dat je gedwongen wordt andere beslissingen te nemen of een andere richting in te slaan.

Je krijgt pas hulp als je eerst geleerd hebt het zelf te doen

Iedereen heeft situaties in zijn leven waarin het makkelijk gaat en meezit, maar ook situaties waarin het lijkt of juist alles tegenzit. Je zou kunnen zeggen dat in het eerste geval je om de een of andere reden die hulp verdiend hebt, bijvoorbeeld omdat je iets geleerd hebt van de keren dat het niet meezat. Heb je het zelf opgelost en ben je er sterker van geworden? Of is het iets dat je altijd al makkelijk afging, omdat je dat talent of die karaktereigenschap al hebt meegekregen bij je geboorte? In beide gevallen kunnen je gidsen je makkelijk helpen, omdat je er niet meer iets van hoeft te leren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als je juist wel iets moet leren van een moeilijke situatie, dan zullen je gidsen die voor je creëren, tot je geleerd hebt hoe je ermee om moet gaan. Dat kan op elk gebied in je leven zijn, afhankelijk van je zielsplan en de thema’s waar je, samen met je gidsen en mentoren, voor gekozen hebt om in dit leven aan te werken. Meestal hoeft dat niet heel ingrijpend te zijn, maar soms is het nodig om een ernstiger crisissituatie mee te maken voor een ommekeer in je bestaan.

Een burn-out, een ontslag, een scheiding of zelfs het overlijden van een geliefde kan soms achteraf gezien een blessing in disguise zijn. Een mogelijkheid om je ware zelf te leren kennen en een kracht in jezelf te ontdekken die op een andere manier niet mogelijk was. Natuurlijk speelt ook altijd het zielsplan van de mensen, waarmee je te maken hebt een belangrijke rol. De gidsen van deze mensen werken samen met die van jou om gebeurtenissen te creëren die noodzakelijk zijn voor een wending in jullie levens.de hulp van je gidsen

Recente voorbeelden van ‘negatieve’ hulp uit mijn eigen leven

Als het nodig is dat ik het eens even rustig aandoe en naar binnen keer met mijn aandacht, dan kan het ‘noodlot’ toeslaan. Dan val ik bijvoorbeeld en breek mijn pols. Of ik krijg last van een afgeknelde zenuw in mijn been.

Dat laatste was recent weer eens aan de orde. Omdat ik inmiddels wel weet hoe ik deze klacht wat sneller kan laten genezen, zag ik het niet zo somber in. Natuurlijk deed ik het rustiger aan en nam ik de tijd om te luisteren naar mijn lijf en onderliggende emotionele problemen. Ik weet dat ik deze klacht zelf veroorzaak door mijn angst voor controleverlies en dat het nodig is om met zachtheid en liefde daarnaar te kijken.

Mijn gidsen maken gebruik van deze zwakke plek en wijzen me op de kansen die de afgedwongen rust biedt. Maar dit keer vonden ze dat ik eens langer de tijd moest nemen voor deze kwestie, want steeds als het weer wat beter ging, gebeurde er iets onverwachts waardoor ik opnieuw terug bij af was. De eerste keer gleed ik uit over een bevroren tuinpad en viel ik plat om mijn rug. Gelukkig niets gebroken, maar wel gekneusd en heel pijnlijk. Toen ik daar bijna van hersteld was, maakte ik een verkeerde beweging en kreeg ik een zeer pijnlijke spierblessure op de plek waar ik eerder op gevallen was. Op het moment dat het daar weer beter mee ging, verdwaalde ik tijdens een wandeling in het bos, samen met een vriendin, omdat de navigatie ons consequent de verkeerde kant op stuurde. De wandeling die een uur had moeten duren werd er een van drie uur, met overbelasting van mijn toch al gevoelige been en rug tot gevolg. En steeds maakten mijn gidsen me duidelijk dat het helaas noodzakelijk was om deze situaties te creëren, omdat ik te snel weer overging tot de orde van de dag.

Terugkerende thema’s, die juist nu in mijn leven door bepaalde omstandigheden geactiveerd worden, geven me de kans om een diepgaande verandering door te maken.  Maar, dan moet ik het niet uit de weg gaan. Er zit niets anders op dan de tijd die ik hierdoor krijg daarvoor te gebruiken. Het vertrouwen dat mijn gidsen echt mijn belangen behartigen en doen wat nodig is voor mijn bewustzijnsgroei, neemt in de loop van mijn leven eigenlijk alleen maar toe, al vind ik het niet makkelijk als het deze vorm aanneemt.

Hulp van mijn gidsen

De hulp van je gidsenGelukkig krijg ik ook steeds vaker hulp van mijn gidsen bij heel alledaagse problemen, die op die manier snel opgelost worden. Het gebeurt zelfs zo vaak dat het wel een compensatie lijkt te zijn voor het feit dat ze zich gedwongen voelen me soms tegen te werken.

Zo maakte ik me laatst zorgen over het geluid van mijn auto. Het leek of er wat mis was met de uitlaat, maar helaas kon ik niet eerder dan een week later terecht bij mijn garage die het erg druk had. Ik hoopte maar dat het zo lang bleef goed gaan. ‘Toevallig’ was ik een dag later een paar honderd meter van mijn garage toen de uitlaat het begaf. Ik kwam daar aan met een over de grond slepende uitlaat die veel kabaal maakte en kreeg een leenauto mee, die gelukkig net beschikbaar was!

Een paar maanden geleden had ik een lekkage op zolder. Om die te kunnen repareren, moest de zolder zo goed als leeg gehaald worden; iets wat natuurlijk allang had moeten gebeuren. Wie kon zo snel daarbij helpen? ‘Toevallig’ kreeg ik net die dag een appje van de buurman. In zijn tuinhuis woonde een jonge Oekraïner die per direct zijn baan was kwijtgeraakt, omdat hij het benodigde stempel voor de werkvergunning niet kreeg. Omdat hij anders geen inkomen had, wilde hij elke klus aanpakken. Nou, dat kwam goed uit. Deze oersterke jongen hielp me graag om mijn zolder leeg te halen. Zo was dit karwij, waar ik zo tegenop had gezien, in een mum van tijd gefikst.

Vertrouw op je gidsen

Ik wens je toe dat ook jij op je gidsen blijft vertrouwen, zelfs als ze je lijken tegen te werken.

Als je dat vertrouwen wilt versterken, kan het zinvol zijn een sessie Contact met je gids of een consult bij me af te spreken. We kijken dan vanzelf ook naar je zielsplan.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in