indigo revolutie

door Celia Fenn

Aartsengel Michael heeft mij gevraagd dit artikel te schrijven om de vele mensen te helpen die de ervaring van een versnelde verschuiving in multi-dimensioneel bewustzijn ondergaan, of, de verschuiving van de Indigostaat naar de Kristalstaat van bewustzijn.

Er zijn mensen die de transitie op een relatief zachte manier maken, maar er zijn velen die een crisis ervaren wanneer dit gebeurt. Dit zijn meestal de mensen die ervoor gekozen hebben zich voor de hogere dimensies te openen. Deze keuze is niet logisch door de rationele geest gemaakt maar eerder een zielskeuze gemaakt in antwoord op de beschikbare transitionele energieën van de Aarde zelf. Dus, soms worden personen geduwd in psychologische, emotionele en lichamelijke veranderingen waarvoor zij geen logische verklaring kunnen vinden. Dit kan een crisis veroorzaken. Mijn ervaring is geweest dat ouderwetse dokters en psychologen weinig hulp bieden gezien zij geen idee hebben van wat de persoon ervaart. Wanneer testen negatief terugkomen wordt de persoon als hysterisch, ongeaard of zelfs schizofreen beschouwd.

Deze transitie gebeurt dikwijls bij mensen die op spirituele paden zijn geweest en beter uitgerust zijn om de verschuiving te kunnen hanteren. Maar het is ook mijn ervaring dat Indigo kinderen, wat hun staat van spiritueel bewustzijn ook mag zijn, speciaal kwetsbaar zijn voor de spontane ervaring van transitie of doorbraak in het bewustzijn van hogere dimensies. Ik moet eraan toevoegen dat het gebruik van elke soort drug, redelijk normaal onder Indigo adolescenten, heel dikwijls deze transitionele crisis overhaast nog voor de persoon er klaar voor is met de effecten om te gaan.

Beneden volgt een lijst met de symptomen ervaren in het proces van crisis of doorbraak:

 • Plotse extreme gevoeligheid voor mensen en omgevingen. Een persoon die voorheen sociaal en actief was ondervindt opeens dat hij niet meer verdraagt in shopping centra of bevolkte omgevingen, zoals restaurants, te zijn.
 • Een verhoging van psychische vermogens en bewustzijn. Dit manifesteert zich dikwijls in het vermogen om bijna de innerlijke gedachten en gevoelens van anderen te “horen”. Dit kan verwarrend zijn als de persoon zich inbeeldt dat alle anderen ook zijn gedachten en gevoelens kunnen lezen. Ook een extreme gevoeligheid voor negatieve energie in zekere omgevingen of mensen, met inbegrip van de onmogelijkheid om zekere personen te tolereren waarmee men voorheen een hechte band had.
 • Deze verhoogde gevoeligheid kan leiden tot paniekaanvallen of angstaanvallen. Deze kunnen op ieder moment plaatsvinden, zelfs wanneer de persoon ‘s nachts wakker wordt. Dikwijls is er geen geldige reden voor de aanval, alhoewel de persoon dikwijls een reden zal proberen te vinden.
 • De persoon kan zichzelf ook voor langere tijd “buiten de zone” voelen, gewoon willen zitten en niets doen. Dit kan irritant zijn voor iemand die voorheen erg energiek en actief geweest is. Dit is gewoon het bewustzijn dat zich aanpast om meer tijd te spenderen in de hogere dimensies en minder tijd in de 3de en 4de dimensies. In verband hiermee staat de noodzaak om veel langer te rusten en slapen dan voorheen, en een algemene vertraging.
 • Obsessieve angsten over mensen die vernietigd worden (door vervuiling, gebrek aan hulpmiddelen, buitenaardsen, technologie, enz.). Dit komt omdat multi-dimensioneel bewustzijn toegang heeft tot alle niveaus van de groepsgeest, met inbegrip van het gedeelte dat angsten van de overleving van de soort vasthoudt. Gezien de persoon dikwijls bezorgd is over zijn eigen overleving neigt hij ernaar te resoneren met dit deel van de groep of morfogeen veld (groepsbewustzijn)
 • Een obsessieve noodzaak om te begrijpen wat er gebeurt, leidt ertoe dat de geest overactief wordt en de persoon bang is dat hij de kluts kwijtraakt of aan “burn-out” lijdt. Ook een angst om gek te worden en niet kunnen omgaan met het dagelijkse leven in de toekomst. Wederom, psychologen en dokters blijken weinig hulp te kunnen bieden.
 • Depressie zonder reden of in verband met de crisistoestand. Dit is dikwijls gewoon het bewustzijn dat oude lagen van energie die opgelost moeten worden uitzuivert. Het is niet nodig om de ervaring “te verwerken” of te herbeleven, sta het lichaam gewoon toe de energie los te laten. Heb geduld met het proces en weet dat het zal overgaan.
 • Verstoorde slaappatronen, dikwijls tot 3 keer in de nacht wakker worden, of juist rond 3 uur ‘s morgens. Dit is wederom enkel het bewustzijn dat zich aanpast aan de nieuwe cycli van activiteit. Het hoger bewustzijn is ‘s nachts dikwijls meer actief gezien de lagere dimensies op dit tijdstip stil zijn.
 • Gevoelens van vreemde elektrische energiegolven door het lichaam. Het Kristal lichaam is ongelooflijk gevoelig en voelt zonnen- en sterrengolven, kosmische golven en energieën uit het galactisch centrum. Deze energieën helpen dikwijls in het proces van “her-bedrading” van het lichaam om hogere energie te dragen. Uit ervaring weet ik hoe ongemakkelijk dit kan zijn. Maar het lichaam went geleidelijk eraan deze energiegolven te hanteren. Jullie zullen ze rond Volle Maan waarschijnlijk intenser vinden. De beste manier die ik gevonden heb met dit fenomeen om te gaan is naar buiten te gaan, met blote voeten op de grond te staan en je in te beelden dat de energie door je lichaam en in de aarde stroomt.
 • Een hele reeks van fysieke gewaarwordingen en ervaringen, gewoonlijk in verband met ontgifting. Het Kristal lichaam houdt geen giffen vast maar laat toe dat alles erdoor passeert. In feite is de eigenlijke truc van Kristal zijn gewoon toe te laten dat alles erdoor passeert en aan niets vast te houden. De uiteindelijke staat van afscheiding. Maar in dit stadium moet het lichaam jaren van “giftige” afvalstoffen loslaten, of het fysiek, emotioneel of mentaal is. Het loslaten gaat altijd via het fysiek lichaam dat symptomen presenteert zoals intense moeheid, spier- en gewrichtspijn, speciaal in de heupen en knieën, hoofdpijn, speciaal aan de basis van de schedel, en nek en schouderpijn.
 • Duizeligheid en “zweverigheid”. Dit komt omdat jullie in een “hogere” staat van bewustzijn zijn. Jullie moeten eraan wennen op dit niveau te zijn en tegelijkertijd geaard te blijven. Deze gewaarwordingen neigen bij zonnevlammen en ook bij volle manen toe te nemen.
 • Verhoogde eetlust en gewichtstoename. Dit komt omdat het lichaam hoge hoeveelheden energie nodig heeft om dit proces te voeden.
 • Het vermogen om voorbij de sluiers te zien. Dit is, zich bewust worden van geesten, deva’s, ET’s en engelen als een realiteit en met ze te communiceren. Dit kan zeer beangstigend zijn als de persoon niet gewend is aan dit soort van dimensioneel bewustzijn.

Vaardigheden om de transitie te hanteren

De beste raad die ik kan geven is om het proces te accepteren en geen weerstand te bieden. Mijn eigen transitie is al bijna 18 maanden bezig. Ik heb ondervonden dat acceptatie de sleutel is. Ik bleef hopen dat ik op een dag zou ontwaken en mij weer “normaal” zou voelen. Het was pas toen ik accepteerde dat ik mij nooit meer “normaal” zou voelen zoals ik het kende, dat ik beter in staat was mij in mijn nieuwe ruimte op het gemak te voelen en er mee om te gaan. Dan kun je beginnen met de verkenning van het avontuur of de positieve kant van deze nieuwe staat.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Beneden staan enkele tips om met de overgangscrisis om te gaan:

 • Wees gerust over wat er gebeurt met je wezen. Je wordt een Kristal wezen. Een andere term hiervoor is een “Christus wezen”, wat refereert naar een multi-dimensioneel wezen met volledige toegang tot 9 dimensies en misschien zelfs 13. Mijn ervaring op dit punt is dat sommige mensen zich enkel openen voor 5D, anderen gaan door tot 6D. Als jullie het halen tot 6D zul je waarschijnlijk volledig 9D bewustzijn bereiken in dit leven, zoniet in de nabije toekomst. Wat een voorrecht en zegen!!
 • Wees lief voor jezelf en verzorg jezelf. Denk eraan, als Kristal wezen draag je een gelijke balans van de “moeder” en “vader” energie. De moeder zegt, verzorg jezelf zoals je een nieuwgeboren baby zou verzorgen, want in feite is het dat wat jullie zijn. Jullie zullen tijd nodig hebben om in kracht te groeien en de vaardigheden van je nieuwe omgeving te leren. Vertrouwen is hier heel belangrijk. Ik heb de transitie gemaakt als alleenstaande zelfstandige in mijn zaak met heel weinig middelen. Ik was doodsbang dat mijn fysieke toestand mij zou verhinderen genoeg geld te verdienen om te overleven. Maar ik werd doorheen het proces verzorgd en ik heb mijn huis nog altijd en ik heb altijd genoeg gehad ook al was het soms op het kantje af. · Neem geen medicatie van welk soort ook als je kunt. Natuurlijk, als je voor je gezondheid onder medicatie staat moet je ermee doorgaan. Maar neem geen ontspanningsdrugs, wat dan ook, deze zullen het proces verergeren en je zou verloren kunnen lopen “daarbuiten” in de hogere dimensies. Probeer er ook mee om te gaan zonder anti-depressiva of kalmeermiddelen, en wederom, wanneer jullie deze innemen zul je medisch advies nodig hebben en er niet zomaar mee stoppen. Het beste pad dat je kunt nemen is homeopathische middelen en natuurlijke medicijnen in te nemen, en ik heb ondervonden dat Bloem Extracten ook zeer behulpzaam zijn.
 • Vermijd menigtes en drukke plaatsen. Ik heb de kunst van het wekelijkse uurtje shopping “blitz” ontwikkeld om aan mijn behoeften te voldoen zonder teveel tijd in vermoeiende en giftige omgevingen door te brengen. Geleidelijk aan zullen jullie meer en meer kunnen tolereren blootgesteld te worden aan deze omgevingen. De sleutel hier is natuurlijk je eigen vrede en harmonie vast te houden, zo sterk dat in plaats dat jullie door de omgeving beïnvloed worden, jullie in feite de omgeving op een positieve manier beïnvloeden. De Kristal persoon houdt en draagt steeds positieve energie, maar jullie zullen leren het te gebruiken op ongelooflijk krachtige manieren, eens dat jullie je evenwicht gevonden hebben en in staat zijn om je met gemak tussen de mensen te bewegen.
 • Blijf geaard en gecentreerd. Dit kan heel uitdagend zijn voor degenen die wennen aan hoger dimensioneel bewustzijn. Jullie zullen je dikwijls duizelig en zweverig voelen. Maar probeer volle aandacht te schenken aan de fysieke en geaarde aspecten van het leven. De sleutel hier is om tijd te door te brengen met oefeningen, wandelen, eten en artistieke bezigheden. Breng geen uren door voor de TV of verlies jezelf niet in computerspelletjes. Deze zullen enkel dienen om je niet-geaardheid te verhogen.
 • Verbreng zoveel mogelijk tijd als je kunt door in de natuur. Jullie zullen ondervinden dat tijd in de natuur doorbrengen en zonlicht je zal helpen je nieuwe lichaam te versterken. Ook de deva’s zijn er om je proces te ondersteunen.
 • Eet eenvoudig en eet zoveel mogelijk verse groenten en fruit. Mij werd door begeleiding verteld dat bruine rijst en groenten het beste voedsel is voor dit nieuwe lichaam. Hoe dan ook, geef toe aan je onweerstaanbare trek – de mijne gaat van calamari tot chocoladetaart. Dit is geen tijd om te diëten. Jullie lichaam heeft hoge hoeveelheden voedsel nodig als brandstof voor de processen waar jullie doorheen gaan. Jullie kunnen bijkomen maar je zult moeten accepteren dat dit deel uitmaakt van de transitie.
 • Uiteindelijk – Vier jullie transitie. Jullie worden een Galactisch mens, de volgende stap in de menselijke evolutie! Jullie gaan je geboorterecht binnen.

WELKOM THUIS, MENSELIJKE ENGEL.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in