Nieuwe Maan april 2020

Dit artikel geeft je inzicht in de processen in de maatschappij en in jezelf voor de komende maand. Deze nieuwe Maan in Stier is er eentje die ons zeer waarschijnlijk veel helderheid en inzicht gaat brengen. Bij de Zon en Maan in Stier staat Uranus, de lichtbrenger in deze donkere dagen, waardoor we meer bewustzijn verkrijgen. In Stier is deze nieuwe Maan met Uranus verbonden met ons waardesysteem, geldzaken, ware overvloed, rust, veiligheid en liefde. We zien ook strijd om wat nu werkelijk waar is, met veel verschillende waarheden naast elkaar. Maar ook burgerlijke ongehoorzaamheid en rebellie steken de kop op. Voor ons persoonlijk geeft de huidige energie een kans om je aarding enorm te verbeteren en je oorspronkelijke oerkracht te hervinden. Daarmee kun je weer op eigen grond komen en je leven opnieuw uitvinden, vanuit deze nieuwe waarden die wel verbonden zijn met een meer menswaardig bestaan. Ik nodig je uit om dit allemaal te ontdekken tijdens het lezen van onderstaand artikel.

Bevestig jouw kracht

De stroom van het ‘goddelijke’ gaat nog even verder met dat wat met de volle Maan in Weegschaal van 8 april 2020 al was gestart. We leren onze woede constructief te gebruiken. Dit betekent dat je jouw woede gebruikt om je kracht te bevestigen in plaats van je kracht te verliezen aan een gevecht met iets buiten je. Deze nieuwe Maan laat voor de komende Maan(d) tot de volgende nieuwe Maan een extra verdieping zien van dit thema. (Niet gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis conjunct Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Mercurius in het 2de huis. Heer Mars staat op de ascendant in Waterman van deze nieuwe Maan.)

Nieuwe Maan april 2020

Op eigen grond

Hierbij is het van groot belang dat je de woede niet naar buiten projecteert, maar de Aarde in laat stromen. Dit lukt pas op het moment dat de woede er mag zijn van jezelf. Op het moment dat dit lukt, word je ontvangen door de oerkracht van de Aarde en komt er een diepe liefdevolle kracht terug omhoog die jouw waarde bevestigt. Je staat dan met een enorme kracht in je eigen veld en op eigen grond, verbonden met jouw eigen wijsheid en wat voor jou van waarde is. Ook het instinct kan op een gezonde manier zijn plek weer innemen in je leven, waarmee je feilloos kunt navigeren door de chaos heen. (Niet gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis conjunct Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Mercurius in het 2de huis. Heer Mars staat op de ascendant in Waterman van deze nieuwe Maan.)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De klauwen van de Matrix

Op het moment dat je het gevecht vanuit macht en onmacht wél aangaat met iets buiten je, dan stap je buiten jezelf. Vaak is de aanleiding onrechtvaardigheid, maar zodra je de strijd aangaat, begeef je jezelf op glad ijs en in de klauwen van de Matrixwereld van dualiteit. Deze woede holt je uit, maakt je zwak en is niet te winnen als je strijdt‘tegen’ iets. (Overlevingsmechanisme/Priapus in Weegschaal in het 7de en 8ste huis)

Rebellie

Met Mars, de God van de oorlog zo prominent op de ascendant van deze nieuwe Maan en in het dierenriemteken Waterman, kunnen we niet om de strijd voor vrijheid en gelijkwaardigheid heen. Mensen beginnen rebelse trekken te vertonen. We zien steeds meer burgerlijke ongehoorzaamheid. Er zal veel verwarring zijn, vooral als je klem zit vanuit angst, die op allerlei manieren met allerlei verhalen flink wordt aangewakkerd. (Niet gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis conjunct Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Mercurius in het 2de huis. Heer Mars staat op de ascendant in Waterman van deze nieuwe Maan.Overlevingsmechanisme/Priapus in Weegschaal in het 7de en 8ste huis. Verhalen=Saturnus in Waterman conjunct Jupiter en Pluto in Steenbok 12de huis.)

Universele menswaardige waarden

Wat van ons gevraagd wordt is dat we op een nieuwe manier moedig strijden met woorden en vanuit een krachtige verbinding met onze eigen waarden, dus dat wat voor jou van waarde is. De oude manieren van strijd hebben ons nooit veel opgeleverd. We streden met projectie en om de ander te willen veranderen. Het gaat juist om herstel van waardigheid voor de mensheid, verbonden met de universele waarden van het universum, van het geheel. Vanuit universele menswaardige waarden wordt de natuur niet uitgebuit, inclusief ons lichaam dat ook behoort tot de natuur. Dan stromen we samen met het grotere geheel en zorgt het grotere geheel ook voor ons. (Niet gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis conjunct Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Mercurius in het 2de huis. Heer Mars staat op de ascendant in Waterman van deze nieuwe Maan. / Zon, Maan conjunct Uranus in Stier in het 2de huis. Vierkant Saturnus in Waterman conjunct Jupiter en Pluto in Steenbok 12de huis. Met Neptunus in het 1ste huis als midpunt.)

Informatie strijd

We zullen de komende maand een strijd zien vanuit verschillende waardesystemen. Een strijd rondom informatie. De mainstream media met autoriteiten vanuit de World Health Organisation(WHO) en het RIVM in Nederland, hebben zo hun berekeningen vanuit hun invalshoek. Maar er staan nu ook anderen op die andere cijfers laten zien. Zo kwam Trump vorige week samen met een woordvoerder naar buiten met cijfers die de informatie van de WHO tegen spraken. Dit is zo’n voorbeeld van strijden vanuit je eigen waarheid en waardensysteem. President Trump van de Verenigde Staten conformeert zich niet aan andere autoriteiten en hun cijfers. De link naar het oorspronkelijke bericht van dr. Adams vanuit Trump administration: https://www.breitbart.com/radio/2020/04/13/surgeon-general-working-real-coronavirus-data-now-not-models/

(Niet gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis conjunct Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Mercurius in het 2de huis. Heer Mars staat op de ascendant in Waterman van deze nieuwe Maan. / Zon, Maan conjunct Uranus in Stier in het 2de huis. Vierkant Saturnus in Waterman conjunct Jupiter en Pluto in Steenbok 12de huis. Met Neptunus in het 1ste huis als midpunt.)

Innerlijke demonen

Pluto gaat op 25 april retrograde lopen en daarmee wordt het gevecht van macht en onmacht met de omgeving, naar binnen verplaatst en zal het innerlijke gevecht meer onder de aandacht komen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om bij jezelf te blijven en je innerlijke demonen te zien, te omarmen en te integreren. Door de samenstand met Jupiter zal er diepe heling optreden van oude wonden. Zoals herbelevingen van andere tijden van groot onrecht en machtsgrepen, bijvoorbeeld Atlantis, de Eerste en Tweede Wereldoorlogen, Tempeliers, Avalon en nog vele andere innerlijke demonen die je gevangenhouden in een gevecht met een vijand buiten jezelf. Vergeving van jezelf en de ander is hierin een belangrijke sleutel. (Zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 1ste huis, gecorrigeerde zwarte Maan conjunct Mercurius in het tweede huis. Oppositie Priapus in Weegschaal in het 7de en 8ste huis.)

Steun van grotere krachten

Als je jouw waarheid in jezelf kunt voelen en deze is verbondenmet waardigheid in jezelf en het lukt je om je te verbinden met universele waarden, dan zal het grotere veld je steunen. De energie van de Bron en het Wezen van de Aarde zijn met deze waarden verbonden. Dan is er enorm veel bevestiging en trek je omstandigheden aan die jouw gewonde bestaan helen en meebewegen met waar jij voor staat. Het grotere geheel beweegt dan met jou mee en jij met het grotere universele geheel. (Niet gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis conjunct Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Mercurius in het 2de huis. Heer Mars staat op de ascendant in Waterman van deze nieuwe Maan. / Zon, Maan conjunct Uranus in Stier in het 2de huis. Vierkant Saturnus in Waterman conjunct Jupiter en Pluto in Steenbok 12de huis. Met Neptunus in het 1ste huis als midpunt.)

Wijsheid van de natuur

De natuur laat ons zien dat vanuit universele wijsheid en waarden alles wordt ondersteund. Alles ondersteunt elkaar in het grotere geheel van de natuur. Er is geen afval, er is niets wat sterft voor niets. Alles is weer dienstbaar aan een groter geheel. Als mensheid zijn we deze universele verbinding kwijtgeraakt en het is de verbinding met de Aarde en haar universele waarden die ons nu de weg wijst. De meeste mensen op Aarde zijn de oerverbinding met de Aarde kwijt, maar deze verbinding wordt nu hersteld voor wie daarvoor openstaat.(Zon conjunct Maan en Uranus in Stier met Heer Venus in het 4de huis in Tweelingen conjunct IC. Vierkant Saturnus in Waterman conjunct Jupiter, Pluto in Steenbok in het 12de huis.Midpunt is Neptunus in Vissen.)

De overvloed van de natuur

In haar meest harmonieuze staat is deze astrologische stand verbonden met overvloed, liefde en veiligheid. Dat is wat oorspronkelijk voor de mensheid een geboorterecht was. De Aarde met haar natuur is hierop ingericht. Als je een zaadje van groente of fruit plant en met water en aandacht aanwezig bent bij het prachtige creatie proces van het plantje, dan zal deze vruchtdragen en overvloed geven. Dit hele proces is ook nog eens verbonden met een enorme schoonheid;een bloem die transformeert in een vrucht. Dat is hoe alles in de natuur overvloed genereert en al het andere leven in standhoudt. (Zon en Maan conjunct Uranus in Stier 2de huis. Heer is Venus in Tweelingen in het 4de huis en ook nog eens Out Of Bounds (OOB) Noord.) 

Verbinding met het Wezen van de Aarde

Stromen met de grote krachtenDoor de lockdown is de wereld stil gezet. We zijn even uit de ratrace gehaald. Mensen komen weer in contact met zichzelf en krijgen plotseling tijd om zich te vervelen en na te denken en te voelen wat ze werkelijk zouden willen met hun leven. Velen durven niet los te laten en worden gevangen gehouden door angst voor verandering. Het enige wat nodig is, dat is eenvoudig waarnemen dat wereldwijd de natuur aan het herstellen is doordat de mens in lockdown zit. De luchtvervuiling neemt af en de rust wordt overal hersteld. Dieren wagen zich in dorpen en steden. Dit maakt enorm zichtbaar wat wij aan het verliezen zijn. Deze rust in de natuur biedt ons de mogelijkheid om de verbinding met de Aarde weer toe te laten en de Aarde weer te ervaren als levend Wezen.

De stroom van jouw binnenwereld

De noordelijke Maansknoop geeft de richting aan waarin wij ons ontwikkelen, collectief en persoonlijk. Deze staat voorlopig voor de laatste keer tijdens nieuwe Maanin Kreeft. Dit gaat over het vinden van voeding en weerleven in contact met je gevoel. Deze maand wordt nog eens extra de nadruk gelegd op het leven vanuit je gevoel, jouw hart en worden we krachtig uitgenodigd de stroom van ons gevoel en onze innerlijke stem te volgen. Dus blijf bij jezelf en bij wat voor jou van waarde is. Laat je niet verleiden jouw waarheid te moeten bevechten, maar vertrouw erop dat als je in alle rust verbonden blijft met jezelf en van daaruit met het grotere geheel en universele wijsheid, dat alles zich als vanzelf voor je ontvouwt. Dan toont de weg zichzelf en in rust en veiligheid.

Heb het goed…

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Je astrologische inzichten vind ik heel indrukwekkend, Manuela. Wel verbaast het mij dat je een politieke miskleun als Trump schijnt te bewonderen. Hij praat over de fouten van WHO en China om de aandacht af te leiden van zijn eigen blunders. Natuurlijk heeft hij een heel aparte aanpak, omdat hij absoluut geen flauw idee heeft waar hij mee bezig is. Als je een circusclown in het Witte Huis had gezet, zou die ook een heel aparte aanpak hebben gehad. Namelijk 1 die niets met politiek inzicht te maken heeft. Weliswaar verfrissend, maar waarschijnlijk uitermate schadelijk voor de USA en de rest van de wereld. Zeker als hij nog 4 jaar blijft, zoals het er nu uitziet.

    • Clowns en narren of jokers mogen wat wat apart en niet serieus lijken; van oudsher zeiden ze dingen die anderen niet konden zeggen. En laat de joker of Trumpcard nou juist een belangrijke kaart zijn.

      • Jokers en narren waren om machthebbers te amuseren, om hen te ontspannen. Ze hadden niet daadwerkelijk de macht. Overigens zie ik de huidige president van Amerika niet als een joker, maar als politiek onervaren. Die zodra de problemen hem boven het hoofd groeien, met de beschuldigende vinger naar anderen wijst. Geen verantwoording neemt voor zijn daden en beslissingen. Op dit moment heb ik medelijden met alle regeringsleiders in de wereld, want zij staan onder een ongelooflijke druk om de huidige pandemie onder controle te krijgen.

  2. Mooie boodschap, dank je. Alleen ik blijf de strijd aangaan tegen dierenleed. Want nog steeds worden er 1,7 miljoen dieren per dag vermoord in Nederland. Worden er miljoenen euro’s gesubsidieerd door onze overheid aan proefdiercentras. We mogen onze ogen hier niet voor sluiten. Ook dit vraagt om nieuw beleid en is wellicht een van de belangrijkste kernwaarden voor een nieiwe wereld. Er bestaan universele wetten en deze kunnen niet langer genegeerd worden. Pas als mens en dier in harmonie leeft met elkaar is er vrede. Deze chaos momenteel vraagt om op te staan tegen onrecht. De dieren hebben geen stem, wij wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in