Kinderwens

Sta je er wel eens bij stil hoe belangrijk dankbaarheid is in het leven? Voor mij is dankbaarheid veel meer dan “dank je wel” zeggen of denken. In dit stuk geef ik voorbeelden waar je allemaal dankbaar voor kan zijn en wat minder vanzelfsprekend is. Als je dromen hebt en gelukkiger wil zijn dan gaat dankbaarheid je echt verder helpen. Hoe meer je dankbaar bent voor de kleine dingen in het leven, hoe meer geluk je zult aantrekken en ervaren.

Dankbaar zijn voor tegenslagen

Wanneer alles tegen lijkt te zitten, dan kun je het jezelf extra moeilijk maken door alleen te bedenken wat er allemaal niet goed gaat. In sommige situaties is het wel lastiger om dankbaar te zijn. Probeer juist dan ook dankbaar te zijn. Er zijn altijd wel dingen te bedenken wat er op een dag wel goed is gegaan. Wees bijvoorbeeld dankbaar voor de zon, lucht, vrijheid en alle mooie mensen in je leven. Hoe meer je dankbaar kunt zijn, hoe makkelijker het zal zijn om met tegenslagen om te gaan.

Dankbaar zijn voor fouten

Het is ook belangrijk om dankbaar te zijn voor de fouten die je hebt gemaakt. Wanneer je nooit fouten maakt, dan leer je geen nieuwe dingen. Omarm je fouten en leer hier van. Het is ook echt niet erg om vaker dezelfde fouten te maken. Geef niet te snel op wanneer het keer op keer mis lijkt te gaan. Het verleden is geen garantie voor de toekomst. Het kan echt 99 keer fout gaan en ineens lukt het wel. Je bent echt geen slechter persoon of een mislukkeling wanneer je fouten maakt. Wees dankbaar dat je de mogelijkheid hebt om te blijven leren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Minder goede eigenschappen

Wat ook goed is om dankbaar voor te zijn, dat zijn je minder goede eigenschappen. Ook dit zal voor de meeste vreemd klinken. Mensen zullen veel eerder alleen blij zijn met goede eigenschappen. Zodra je je bewust wordt van je minder goede eigenschappen kun je er aan gaan werken. Alles is mogelijk zodra je mogelijkheden vindt om aan je minder goede eigenschappen te werken. Vraag hulp aan anderen of koop een goed boek. Sommige eigenschappen zijn moeilijk te veranderen, echter: elke kleine positieve verandering is goed.

Wanneer je een diagnose krijgt

Wees dankbaar wanneer je een diagnose hebt gekregen. Je kan twee dingen doen: negatief zijn omdat je anders bent, óf positief zijn omdat je er rekening mee kunt houden. Het is helemaal niet erg om anders te zijn ook al voelt dit mogelijk wel zo. Uiteraard is het leven niet simpel en krijg je een diagnose niet zomaar. Je hebt wel een keuze hoe je om gaat met je diagnose. Door de juiste focus kan je juist heel krachtig worden. Wanneer je beter wordt in je goede eigenschappen, kun je ook je minder goede eigenschappen ontwikkelen. Zo kan je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen ontwikkelen waardoor je meer vertrouwen krijgt om aan je minder goede eigenschappen te werken. Wees dankbaar dat je ook heel veel goede eigenschappen hebt. Door te blijven oefenen met moeilijke situaties, zal het stapje voor stapje mogelijk zijn om je “hokje” steeds meer los te laten.

Schrijven

Schrijf elke dag als je wakker wordt of voordat je gaat slapen minimaal 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Wanneer je dit doet, dan begin en eindig je de dag meteen een stuk positiever. Door het op te schrijven blijft het ook langer in je geheugen, waardoor het steeds makkelijker zal zijn om dankbaar te zijn. Als het even tegen zit dan kun je het schrift pakken en teruglezen wat je in het verleden hebt opgeschreven.

Ik hoop dat ik jullie met dit stuk heb kunnen inspireren om voor meer dingen in het leven dankbaar te zijn. Hoe vaker je dankbaar bent, hoe makkelijker het zal zijn om positief te blijven en goede dingen aan te trekken.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Dankbaarheid is inderdaad een grote kracht. Sinds ik dat heb ontdekt voel ik mij veel gelukkiger in het leven. 🙂 bewust dankbaar zijn voor lessen was ik al. De andere punten kan ik nog wel meenemen. Vooral de eigenschappen die ik eigenlijk niet zo leuk vind zijn vaak een ondergeschoven kindje voor mij. Dank je wel voor dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in