Hoe dankbaar ben jij met je leven? Als ik ’s morgens buiten ben om mijn paarden te verzorgen, ervaar ik heel vaak een intens gevoel van dankbaarheid. Ik voel me enorm gelukkig, omdat ik elke dag mag doen wat ik graag doe. Het zicht op de groene velden geeft me rust. Een prachtig “kantoor” om te mogen werken.

De weg naar je doel

Ik hou echt van mijn leven. Mijn grootste wens is dat iedereen dit gevoel mag ervaren. Toch is mijn leven niet perfect. Er zijn nog veel dingen waarvan ik droom, die ik nog niet gerealiseerd heb. Maar als er niets meer is om naar uit te kijken, heb je dan nog voldoening van je leven? Want dat is net wat me geluk brengt: iets waar je enorm hard voor werkt en dat doel uiteindelijk realiseren. Dat is een van de mooiste beloningen die je kan ontvangen.

Wees dankbaar voor wat je hebt

De kunst is om dankbaar te zijn voor alles wat je nu hebt in je leven. Je hoort waarschijnlijk vaak “wat je aandacht geeft, groeit”. Dit werkt ook voor dankbaarheid. Als je veel aandacht geeft aan alles waar je dankbaar voor bent, komen er meer dingen in je leven waar je dankbaar voor kan zijn. Als je dankbaar bent voor alles, ook je huidige situatie, sta je open voor kansen die het leven je geeft.

Sta open voor oplossingen

Onlangs heb ik gesprekken gehad met iemand die het even heel moeilijk had. Ik gaf hem motivatie en bemoedigende woorden, maar de boodschap kon niet tot hem doordringen. Zijn focus lag enkel op het probleem zelf. Hij stond niet open voor oplossingen. Zelf stond ik buiten de situatie, dus kon ik het objectief bekijken. Voor mij was er op dat moment zelfs nog geen probleem. Na enkele dagen besefte hij dit zelf ook. Toen ik hoorde dat het beter ging, was ik enorm dankbaar voor zijn inzicht.

Een positieve kijk

Met dit voorbeeld wil ik je laten zien hoe simpel het soms kan zijn, zolang je een positieve kijk hebt. Als je enkel kijkt naar het probleem zelf, zie je geen oplossingen. Stel jezelf vragen zoals deze:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
  • Wat is er mogelijk?
  • Hoe kan ik de situatie anders bekijken?
  • Wie kan me een objectief inzicht geven in de situatie?

Focus op al het mooie in je leven

Kijk ook naar alles waar je in je huidige situatie dankbaar voor mag zijn. Misschien denk je in de eerste plaats dat er niets goed is, als je het even heel zwaar hebt. Toch zijn er zoveel mooie dingen die je wel hebt. Denk aan familie, vrienden, eten, drinken, kleren,… Geef aandacht aan alles waar je dankbaar voor bent. Je voelt je meteen al een stuk beter als je beseft hoeveel je wel hebt om dankbaar voor te zijn.

Laat het even los

Wat doet het gevoel van dankbaarheid met je? Voel je warmte vanbinnen? Stel nu jezelf open voor ideeën, inzichten en inspiratie. Concentreer je niet op het probleem, maar laat het even los. Vertrouw dat je de juiste ingeving krijgt, op het juiste moment. Voor je het weet, komt er een fantastisch idee in je hoofd. Wedden dat je zegt: “Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?”.

Elke dag een nieuwe kans

Misschien is het niet elke dag even gemakkelijk om alles positief te bekijken. Doe gewoon je best en wees bewust van je gevoelens. Je kan op eender welk moment de manier waarop je in het leven staat, ombuigen. Elke dag is weer een nieuw begin, een nieuwe start, een nieuwe kans. Wat kies jij: een positieve of negatieve kijk op het leven?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Een mooie motto is,”verbeter de wereld,begin bij jezelf”.
    leer de kosmische wetten en onderhoud ze.
    De wet van dankbaarheid is er een van.