De kracht van Feng Shui in je woning

Ken je dat gevoel wanneer je een ruimte binnen stapt en gewoon alles klopt? Je voelt je gelijk op je gemak en ervaart een positieve sfeer die in balans is. Wij vertellen je wat Feng Shui is en hoe je dit makkelijk kunt toepassen in je woning.

Feng Shui wordt niet voor niks een ‘leer’ genoemd. Wil je het grondig aanpakken, dan zul je aan het lezen van dit artikel niet voldoende informatie hebben. En dat is gelukkig ook niet nodig. Er zijn namelijk een paar relatief eenvoudige tips waarmee je de kracht van Feng Shui zelf toe kunt passen voor meer balans en positiviteit in je leefomgeving!

Alles is energie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie welke letterlijk wind (Feng) en water (Shui) betekent. Onder andere volgens de Chinese cultuur is alles energie. De levensenergie wordt ook wel ‘Chi’ genoemd. Deze is overal; in de natuur, je auto, op je werk en dus ook in je woning. Het is dan ook de kunst de levensenergie in je huis op een harmonieuze te laten stromen. Dit zal de ruimtes en daarmee ook jezelf op een positieve manier beïnvloeden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De filosofie van Feng Shui in je woning brengen

Naast levensenergie gaat de filosofie van Feng Shui uit van Yin en Yang. Oftewel een evenwicht in vrouwelijke en mannelijke energie. Een ander belangrijk uitgangspunt zijn de vijf natuurlijke elementen:

 • Water
 • Aarde
 • Hout
 • Vuur
 • Metaal

Bij elk element horen verschillende materialen, kleuren en vormen. Wanneer je deze in je woning in balans brengt, zorgt dat voor een prettig en harmonieus gevoel. Combineer hiervoor bijvoorbeeld een houten tafel met een metalen eetkamerstoelen set. Of een vierkante tafel met een ronde kom erop. In het samenspel van uitersten zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan combinaties van contrasterende kleuren en materiaal – hard met zacht, donker met licht en warm met koud.

Kijk ook naar de opstelling van je meubels en zorg voor evenwicht in horizontale en verticale lijnen in je kamer. Zet je meubels bij voorkeur in een vierkante of rechthoekige vorm. Zoals een bank tegenover een fauteuil stoel met daarnaast een bijzettafel of plant. Breng lengte in je kamer door bijvoorbeeld een schilderij boven het dressoir of door een hoge kast met boeken.

10 Feng Shui tips die je gelijk al kunt toepassen in je woning

 1. Zorg voor een opgeruimd en schoon Geef losse spullen zoals schoenen, jassen, post, sleutels en pennen een opbergplek. Feng Shui of niet; een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.
 1. Leg geen spullen in looproutes, op de trap of in gangen. Deze kunnen de energie blokkeren en vragen onbewust om aandacht.
 1. Doe alle dingen die je niet gebruikt weg. Dit geldt zelfs voor cadeautjes die je hebt gekregen maar eigenlijk niet gebruikt of echt leuk vindt. Bewaar alleen de spullen waar je écht blij van wordt of die je heel dierbaar zijn.
 1. Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht en schone lucht in je huis komen en voorkom donkere hoekjes. Dit kun je doen door een slim gebruik van daglicht en losse (dim)lampen. Maar ook planten brengen een hoekje tot leven.
 1. Haal spullen of apparaten die het niet meer doen weg. Haal eventueel de stekker uit apparaten wanneer je deze niet gebruikt. Elektriciteit kan stromende energie blokkeren. Wanneer je er gevoelig voor bent kan ook de Wifi straling invloed hebben op je gemoedstoestand.
 1. Zet in de slaapkamer je bed niet tegen een muur waar water- of verwarmingsleidingen zitten. Deze zouden je nachtrust kunnen beïnvloeden. Hang daarbij ook geen planken met zware spullen boven je bed of bank.
 1. Creëer warmte (vuur) en gezelligheid door kaarsen en verse bloemen. Laat vooral geen bloemen staan die verwelkt zijn.
 1. Combineer in de badkamer het element water met het hout, zoals bamboe accessoires en planten.
 1. Kleine spiegels kunnen de energiestroom onderbreken, gebruik in plaats daarvan liever een grote spiegel. Hang geen spiegel direct achter de voordeur, dit weerkaatst de energie. Laat een spiegel bij voorkeur iets moois reflecteren.
 1. Zorg voor een aangename geur in huis. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld essentiële oliën gebruiken. Deze hebben elk een andere functie. Zo werkt sinaasappel opwekkend voor de gemoedstoestand en lavendel juist ontspannend.

Bekijk je woninginrichting met alle zorg en aandacht. Hiermee breng je de frequentie van de energie in je huis al snel omhoog. Door te zorgen voor de omgeving waarin jij leeft, zorg je ook goed voor jezelf. Het is de plek waar je het meest bent, tot rust komt en tijd met je dierbaren doorbrengt. Met de uitgangspunten van Feng Shui kan ook jij je woning in balans en positieve flow brengen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in