Ken je dat? Dat als iemand intens naar jou kijkt en jij staat met je rug naar diegene toe, dat je je omdraait? Dat bewust kijken van de ander doet wat met jouw energieveld waardoor je merkt dat er iets gebeurt en jij hierop reageert. Het bewust kijken op zich brengt energie op gang.

Kijken en bewust energie sturen kan je ook met je ogen dicht, dit heet visualiseren. Bij visualisatie maak je van de universele wet gebruik: “Waar aandacht gaat, volgt energie automatisch”. Visualisatie is een heel krachtig middel. Dit weet ik uit ervaring.

Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut en er komen vooral kinderen bij mij op consult met allerhande problemen. Ik wil graag enkele voorbeelden met je delen hoe visualisatie met kinderen kan werken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hormonen

Zo kwam er een meisje van 7, die haargroei op haar lichaam kreeg waar dat nog niet de bedoeling was. In het ziekenhuis was vastgesteld dat zij teveel mannelijke hormonen aanmaakte vertelden haar ouders. Het meisje schaamde zich, vooral bij gym of zwemles. Ik ben toen met het kindje gaan visualiseren. Ik vroeg haar of ze met haar ogen dicht kon kijken hoeveel mannetjes en hoeveel vrouwtjes er in haar lijfje waren en of ze die een kleur wilde geven. De vrouwtjes waren roze en de mannetjes waren groen vertelde ze. Er waren veel meer groene mannetjes dan roze vrouwtjes zei ze.meisje visualiseren

“Wat zouden we hieraan kunnen doen?” vroeg ik  “Ik stuur de mannetjes via een deurtje van mijn hart naar de zon!” Was haar oplossing. Ze zag voor zich dat een heel leger groene mannetjes via haar hartje naar de zon marcheerden totdat zijzelf vond dat het klopte. “Kan jij zien waar de mannetjes en vrouwtjes vandaan komen?” vroeg ik haar. Ze wees naar haar onderbuikje. “Hier zit een machine die ze maakt” vertelde ze. “Ik zet de machine van de mannetjes op halve kracht” zei ze uit zichzelf, “de ander kant van de machine die de vrouwtjes maakt laat ik zo staan.” We sloten de visualisatie af.

Resultaat

De weken daarna is ze nog een aantal keren geweest en hebben we dezelfde visualisatie gedaan. En geloof het of niet, je zag haar gedurende de maanden steeds meisjesachtiger worden. Ze liet haar haar groeien, ze had oorbelletjes laten prikken en zelfs nagellak op haar nagels, allemaal dingen die ze daarvoor echt nooit wilde. Ook in het ziekenhuis waren de artsen zeer verbaasd toen bleek dat de mannelijke hormonen zonder medicijnen toch ineens verminderden.

Versteende poepjes

Zo kwam er ook een meisje van 9, die al weken geen normale ontlasting had. Ze had erge pijn in haar buik en de dokter dacht dat ze wellicht versteende ontlasting had en een ziekenhuis opname lag in het verschiet. Ik ben ook met dit kindje gaan visualiseren, dit keer koos ik voor een geleide visualisatie. Ik nam haar in verbeelding mee naar een “tovertuin”. Ze zag mooie bloemen en bomen.

Visjes

De Kracht van VisualisatieZe verbeelde zich ook een vijver met visjes. Ik vroeg hoeveel visjes ze zag. “Één grote en vijf kleintjes” was haar antwoord. “Zijn de visjes blij?” vroeg ik. “Nee, de vijver is veel te klein” vertelde ze me. “Zoek dan een heel grote vijver in de Tovertuin waar ze allemaal heel vrij kunnen zwemmen” stelde ik voor. Die vond ze al snel en ze ging in verbeelding alle visjes één voor één overzetten van de kleine vijver naar de heel grote. S’ avonds belde haar moeder. Er lagen één grote en vijf kleine drollen in de WC pot. Ziekhuisopname was van de baan.

Zo heb ik door de jaren echt prachtige dingen door visualisatiekracht zien gebeuren, te veel om hier allemaal te vertellen.

Hoogsensitiviteit

Er komen ook veel hoogsensitieve kinderen in de praktijk. Deze kinderen zijn zeer gevoelig voor de impulsen van buitenaf. Zij kunnen boze of heel verdrietige buien hebben, geen kleren (vooral sokken) met naadjes aan willen en de meeste hebben een goed IQ maar kampen met concentratieproblemen. Sommige zijn zeer druk, ze kunnen niet stil zitten en wiebelen het liefst de hele dag terwijl anderen juist zich terugtrekken en heel stil worden.

Schilletje

We hebben allemaal een soort schilletje om ons energieveld (aura), Hoogsensitieve kinderen hebben óf een heel dun schilletje óf geen schilletje waardoor ze heel gemakkelijk energie van anderen in hun systeem krijgen. Het systeem reset zich door zo’n boze bui of dat gewiebel of juist door stil te worden en zich terug te trekken.

Resetten

Hoogsensitiviteit is een eigenschap, geen aandoening. Het is voor het kind maar ook voor de ouders soms lastig mee om te gaan. Visualisatie kan hier zeker verlichting geven. Omdat je energie op een spelende manier via visualisatie kunt sturen kan het kind zelf het systeem ‘resetten’ en worden de boze en wiebel buien overbodig.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in