De kracht van woorden

Alles wat je doet en wat om je heen is, is energie. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Alles wat je denkt of de emoties die je hebt, heeft een energiefrequentie. Deze energiefrequenties zend je uit. Ieder mens heeft een persoonlijke beleving van zijn of haar werkelijkheid. Je eigen ideeën, je unieke levensvisie en je persoonlijke overtuigingen. Wat is jouw werkelijkheid en welke gedachten heb jij dagelijks? Als jij verandert, verandert de hele wereld om je heen. In dit artikel neem ik je mee in de kracht van woorden en geef ik je 3 tips zodat jij dagelijks meer positiviteit ervaart.

Jasmijn ademt een paar keer diep in en uit. Haar hart klopt in haar keel en ze voelt diepe emoties van verdriet opkomen. De woorden je bent niet goed genoeg, kwamen bij Jasmijn diep binnen. Ze is uit balans en ze voelt de pijn in haar hart. Het deed haar denken aan haar vader die vroeger elke dag zei: ‘jij bent niets waard!’ Jasmijn laat de gedachte en de emotie los. Ze besluit: ik ben meer dan goed genoeg. Ze herhaalt de positieve gedachten een aantal keer in haar hoofd. Haar lichaam ontspant en ze voelt de kracht van haar eigen woorden: ze voelt zich positiever. 

De kracht van woorden

Elke emotie die je voelt heeft een eigen frequentie

Alles in het universum bestaat uit energie. Als mens zijn we minuscule deeltjes die hierin snel of langzaam vibreren. Ieder deel van ons lichaam bestaat uit vibrerende deeltjes. Deze deeltjes gedragen zich als energie en zijn te meten in hertz. Dat betekent dat de emoties een eigen frequentie hebben. Er zijn verschillende soorten emoties. Emoties die we willen wegstoppen en een lagere frequentie hebben. Denk hierbij aan schuld, schaamte, woede en angst. Er zijn ook positieve emoties die een hoge frequentie hebben. Denk hierbij aan liefde, dankbaarheid, enthousiasme en vrijheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Waarom is de kracht van woorden zo belangrijk?

Alles in het universum is trilling. Deze trilling is natuurkundig meetbaar. Er is een wet van resonantie. Dat wil zeggen dat gelijksoortige energieën elkaar aantrekken. Stel je voor dat iemand jou een persoonlijk verhaal vertelt. De overtuigingen en woorden komen bij je binnen. Als mens heb je situaties die je hebt meegemaakt, opgeslagen in je systeem en je hebt er onbewust een conclusie aan verbonden. Op het moment dat diegene die jou een verhaal vertelt een emotionele snaar bij je raakt zoals in het voorbeeld van Jasmijn, kan dit je gevoel beïnvloeden. Je bent mogelijk uit balans en weet even niet meer wat te doen.

De emotionele trillingen die je raken, kan je niet zien. Ze zenden echter frequenties uit, net zoals een radiostation. Het radiostation zendt frequenties uit en jij kan de radio aanzetten op elke frequentie die jij wenst. Alles wat je uitzendt resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving. Deze frequenties trek je dan naar je toe.

Dit betekent dat, wanneer je uit balans bent, je voor woorden kunt kiezen die een hogere frequentie hebben. In het voorbeeld van Jasmijn kiest ze voor de positieve zin: ik ben meer dan goed genoeg. Hierdoor komt Jasmijn in een acceptatie terecht, waardoor haar frequentie verhoogt. Jasmijn voelt zich gelijk positiever gestemd.

Je hoger bewustzijn en je innerlijke wijsheid

Op dit moment zijn jouw persoonlijke belevingen en werkelijkheid al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Deze heb je door je eigen gedachten naar je toegetrokken, bewust of onbewust. De emotie die jij uitstraalt is van invloed op situaties die je aantrekt. Wanneer je op een hogere frequentie vibreert door positieve gedachten, heb je toegang tot een hoger bewustzijn.

Het voordeel van een hoger bewustzijn ervaren, is dat je beter kunt luisteren naar je innerlijke wijsheid. Alle wijsheid zit namelijk in jou. Door van binnen naar buiten te leven, kan je deze innerlijke wijsheid inzetten wanneer je maar wilt. Het voordeel wanneer je je innerlijke wijsheid inzet, is dat doelen echt te realiseren zijn.

De kracht van woorden

Je gedachten en het aantrekken van hetgeen wat je graag wilt neerzetten. Word je bewust van de woorden die je de hele dag door tegen jezelf en anderen zegt. Zijn deze woorden positief en gericht op mogelijkheden of zijn deze woorden gericht op negativiteit en tekortkomingen?

Waarom werkt de kracht van woorden niet altijd?

In mijn coachpraktijk leer ik mensen om dagelijks zoveel mogelijk positieve woorden te gebruiken. Dat begint eerst met je bewust te worden welke woorden je dagelijks denkt. Vaak gebruik je onbewust negatieve gedachte, terwijl je ervan overtuigd bent dat je positieve gedachten hebt. Wat ik ook zie is dat mensen oude emoties vasthouden. Mensen vinden het lastig om deze emoties te voelen, omdat ze bang zijn voor de pijn die hierin zit. Houd je emoties niet vast, maar voel ze en laat dan los. Het voordeel als je de emoties loslaat, is dat je deze frequentie van emoties niet meer aantrekt.

3 tips om je frequentie te verhogen

De kracht van woordenWaar begin je als het gaat om de kracht van woorden? Naast dat je bewust wordt van de gedachten en emoties die je uitzendt, kan je beginnen met het verhogen van je frequentie. Onderstaand geef ik je 3 tips hoe dagelijks je frequentie kunt verhogen.

 • Maak tijd voor jezelf en maak gebruik van de kracht van de stilte. Luister naar hoe jij je voelt.
 • Dankbaarheid is de hoogste frequentie: het verlaagt je hartslag, het vernieuwt je cellen en hiermee verhoog jij jouw frequentie. Waar ben jij dankbaar voor?
 • Overgave: leef zoals jij je leven wilt leiden en volg je hart.

Maak jij vandaag het verschil met de kracht van woorden?

Al je emoties en gedachten hebben een frequentie. Er zijn lage en hoge frequenties. Alles wat je denkt trek je als mens ook naar je toe. Als je je hiervan bewuster wordt, besef je dat de kracht van je woorden groot zijn.
Hoe positiever jij denkt, hoe meer hogere frequenties jij in je leven aantrekt. Welke stappen zet jij vandaag om meer positiviteit te ervaren?

Dichter bij jezelf door lifecoaching

Wat ik in mijn coachpraktijk ervaar, is dat mensen blijven draaien in cirkels bij een thema. Dit thema kan bijvoorbeeld zijn: onzekerheid.  Deze mensen hebben echt alles uit de kast gehaald om zeker te worden en toch blijft het thema terugkomen, ondanks hun positieve gedachten. Mijn ervaring is dat het kernprobleem in een vorig leven zit. Het is mijn specialiteit om in een sessie het kernprobleem weg te halen. Dit wordt als bijzonder en bevrijdend ervaren, omdat je in een korte tijd verder kunt. Ga naar www.empoweryourselfcoach.com/gratis-intake voor een vrijblijvend gesprek.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Ik denk dat het daarom belangrijk kan zijn de Stilte toe te laten. Woorden hebben zeker kracht, maar ook omdat we dat geloven. Woorden kunnen ons pijn doen, omdat we geloven dat deze woorden de kracht hebben om ons de ‘waarheid’ (over onszelf) te vertellen/te zeggen. Of we kunnen denken, dat als de woorden van iemand ons raken, dat we nog iets los te laten hebben, omdat het ons raakt. Terwijl het de trillingsfrequentie van de woorden zijn, die als een spiegel werken die de ander juist is en niet wij. En eigenlijk is die ander het ook niet, maar een programmering in die ander…

  De schepping begon ooit met klanken. Het Woord was bij God is niet helemaal correct. Het waren de scheppingsklanken. Bijna zoals woorden die fonetisch gespeld worden. Dat je ze schrijft zoals ze klinken, ipv hoe je ze echt schrijft.

  Wat ik wel krachtige woorden vind zijn: Dank je. Ook bij een negatieve ervaring. Maar ook hier moet je het menen, maar ook dat is gewenning. Je kunt niet de hele tijd overal je hele gevoel op zetten. Dat is juist het rare bij woorden. Je hoeft ze niet altijd meteen te voelen. pas alsl je ze hebt uitgesproken, komt het gevoel en niet altijd tijdens het uitspreken.

  Silence is Golden.. Vanuit Stilte komen de klanken die woorden vormen en vanuit de Wijsheid meekomen.

 2. Beste Chantal,

  Het is een goede beschrijving over de kracht van woorden,
  Is het je ook weleens opgevallen dat mensen bij een bepaalde zaak betrokken zijn die
  daar geheel bij hun naam past, en wat soms op je lachspieren werkt!
  Ik reed ooit langs een touringcar bus van een bedrijf met de naam Prak.
  In een televisie uitzending lag een keer een touringcar bus op zijn kant in Frankrijk
  met de naam: van Nood op de zijkant.
  Een slagerij genaamd Beulen in Brabant won een keer een prijs met een vleeswedstrijd.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Woorden hebben ook aantrekkingskracht, en er zijn erbij met ……..geheime valkuilen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in