Gouden-driehoek

Kristallen zijn krachtige helers en genezers. Het zijn hulpmiddelen om je innerlijke gaven en je spirituele aard te versterken. Of je nu wilt werken aan een betere gezondheid of een sterkere intuïtie, of je nu steviger in je schoenen wil staan of beter bij jezelf blijven: kristallen staan tot je beschikking!

Als jij weet wat je wilt of wat je nodig hebt, kun je in een paar simpele stappen jezelf of je doel laten bekrachtigen door kristallen. Bijvoorbeeld door het neerzetten van de kristallen Gouden driehoek: een krachtig grid, een energieveld, dat je helpt en diepgaand ondersteunt. Kristallen verlenen de ruimte waar ze in liggen hun trillingsveld en dat is zuiverder of hoger dan dat van ons mensen. Daarom werken kristallen verheffend: ze tillen je boven jezelf uit, ze geven je helderheid en inzicht en de kracht om nieuwe wegen in te slaan. Het neerzetten van een Gouden driehoek vergroot het energieveld in je huis, kantoor, op je werkplek, op je praktijkruimte, in de slaapkamer of zelfs in je tuin. Je kunt dit voor verschillende doelen doen; voor bescherming, rust, minder stress, minder piekeren, voor voorspoed en geluk. Maar je kunt ook een persoonlijke opstelling maken, voor innerlijke kracht, heling, harmonie en heldere inzichten.

De gouden driehoek bestaat uit drie verschillende kristallen

Bergkristal, amethist en rozekwarts vormen samen een Gouden Driehoek. De energie van deze drie kristallen versterkt elkaar. De kristallen worden door ze in een driehoek te zetten met elkaar verbonden, en daardoor neemt hun kracht nog meer toe. Je brengt met dit grid een energiestroom op gang. De amethist maakt je spirituele krachten en inzichten sterker, rozenkwarts versterkt je hartkracht, zelfliefde en empathie. Bergkristal reinigt, brengt healing op gang en versterkt je heldere waarnemingen en je intuïtie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De kracht van de Gouden Driehoek

Bergkristal is een heldere kwartssoort en wordt beschouwd als krachtigste genezer en energieversterker. Dit kristal reguleert energie, geeft energie aan de persoon die ermee werkt (of aan het vertrek waar het bergkristal ligt) en slaat energie op.
Bergkristal is zo zuiver dat hij kan worden opgeladen voor alle soorten energetisch werk. Ook kan hij andere stenen helpen opladen met zijn energie en hun werking versterken.
Bergkristal verhoogt je energie tot het hoogst mogelijke niveau en stemt je af op jouw spirituele doel, als dat je intentie is.

Rozenkwarts werkt in op het hartchakra. Het brengt verzachting en liefde, zelfliefde. Emoties gaan weer vrij stromen bij iedereen die rozenkwarts gebruikt. Het zorgt voor harmonie. Rozenkwarts geeft zachte kracht, vasthoudendheid op een rustige, flexibele, liefdevolle wijze.

Amethist laat je ontspannen en maakt je minder druk in het hoofd. Dit kristal harmoniseert je zenuwstelsel en laat overtollige energie afvloeien. Dus goed tegen stress en spanning. Ook werkt de amethist op het kruinchakra, waardoor je spirituele bewustzijn en inzichten gaan groeien.

Hoe leg je zelf een Gouden Driehoek?

1. Bepaal eerst het doel waarvoor je het Gouden Grid wilt leggen.
2. Maak de kristallen schoon voor je ze gebruikt en laad ze op.
3. Stem je (gemoedstoestand) af op het neerzetten van een prachtige Gouden Driehoek.
4. Plaats de amethist, de rozenkwarts en het bergkristal op de plek waar je jouw Gouden Driehoek wilt hebben.
5. Visualiseer dat je de kristallen met elkaar verbindt, bijvoorbeeld via een zilveren koord dat de kristallen onderling verbindt en dat de kristallen omcirkelt.

Lees voor meer informatie ook ons artikel over het leggen van kristalgrids om je huis te beschermen.

Waar moet je rekening mee houden?

Denk eraan dat de drie kristallen ongeveer even groot moeten zijn, net zoals de gelijke zijden van een driehoek. Zo versterkt de energie van elk kristal de andere twee, zodat er synergie ontstaat.
Je hoeft niet perse gelijke vormen te kiezen, bijvoorbeeld drie bollen, drie knuffelstenen of drie ongepolijste kristallen. Mix en combineer zoals het voor jou goed voelt. Als jij bijvoorbeeld een cluster, een ei en een punt hebt: prima combi!

3 tips om geïnspireerd te werken met je eigen Gouden Driehoek

1. Hoe persoonlijker je Gouden Driehoek, hoe beter deze is afgestemd op jou. Voel dus na wat je erbij wil zetten. Misschien wil je elke avond een kaars in het midden zetten en aansteken, of een kegeltje wierook branden, het geheel opfleuren met bloemen, of wat dan ook: maak er wat moois van!

2. Hoe meer aandacht je geeft, hoe meer energie je terugkrijgt. Neem de tijd om regelmatig bij je Gouden Driehoek te zitten en de energie in je op te nemen. Jouw aandacht, voedt het grid ook weer, waardoor de wisselwerking steeds sterker wordt. Je legt een Gouden Grid tenslotte met een doel, dus schenk dat doel ook je aandacht.
3. Er wordt meestal gezegd dat de Gouden Driehoek bedoeld is om ruimtes mee te harmoniseren, maar natuurlijk mist het z’n uitwerking op jou niet, als legger van het grid. De energie werkt ook op jou in en daarom kun je de Gouden Driehoek ook op andere manieren toepassen. Innemen bijvoorbeeld als kristalwater of bij je dragen als sieraad.

Werken met een Gouden Driehoek –of welk kristalgrid dan ook- is een ‘work in progress’. Het is nooit af of klaar, omdat het energiewerk is. Het verandert continu omdat jij verandert. Je leert, je ontwikkelt jezelf en in dat leerproces heb je steeds een andere behoefte. Het grid verandert daardoor met je mee. Let dan ook goed op je gevoelens en verlangens: Een Gouden Driehoek kan zomaar een element erbij krijgen of van vorm ‘moeten’ veranderen. Zeker als je de kristallen neerlegt met de intentie om heling, harmonie en heldere inzichten te ontvangen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Nou ja!
  Al heel lang praat ik over N gouden energie, ik heb in uiterste hoeken van vertrekken een combi van ongeveer drie evengrote amethist ,rozenkwarts en bergkristal ruwe stenen in driehoekvorm liggen!
  Ook in een kan met gefilterd water liggen deze combi in de koelkast!
  Wat leuk dat ik nu via dit stuk N bevestiging krijg van wat ik al lang overigens uit mezelf al wist!
  Bedankt voor de synchroniciteit!
  Gr Lian

  • We zijn dol op synchroniciteit, Lian.
   En we zijn erg voor zelf afstemmen en je eigen wijsheid volgen. Wat een supermooi voorbeeld ben je daarvan! Bedankt voor het delen ♡

  • Leuk dat je het leuk vindt, Richard 🙂
   We tippen je graag op onze gratis minicursus over de Gouden Driehoek, met templates, handout en (instructie)filmpjes. Want hopelijk blijft het niet bij lezen alleen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in