De mening van de meerderheid

Wat ik in sinds de afgelopen jaren vaker om me heen zie, is dat mensen die tegen de mening van de meerderheid ingaan en zich daarover uitspreken, wordt verweten “alleen maar geld te willen verdienen”. Alsof dat verwerpelijk is. Dat verwijt zie ik soms ook op onze facebookpagina in de reacties verschijnen. Waar onze berichten over spirituele thema’s worden afgebrand door mensen die vasthouden aan hun 3D werkelijkheid/overtuiging dat je met spiritueel werk geen geld zou mogen verdienen. Ik heb er weinig geduld voor.

Mensen die roepen dat iets “slechts een verdienmodel is”, hebben geleerd anderen te veroordelen die laten zien dat ze niet hoeven te ploeteren en te overleven zoals zij dat doen. Ze zijn volgens mij vooral bang niet meer bij de groep te horen waarmee ze zich identificeren en ze leveren daarvoor een groot deel van zichzelf in als wisselgeld. Deze mensen hebben waarschijnlijk de overtuiging dat ze niet beter verdienen (over verdienmodel gesproken ;-).

Blijkbaar beseft niet iedereen hoe veel energie het überhaupt kost om structureel een vast inkomen te genereren in de wereld van spiritualiteit en bewustzijn. Waarin je nationaal en internationaal een immens gevarieerd aanbod hebt van personen, diensten en producten. In de reguliere arbeidsmarkt zouden we spreken van hevige concurrentie, maar als je vanuit je hart wilt werken is dat geen helpende gedachte. Dan is er maar één ding wat je kan doen en dat is je blijven afstemmen op je ziel. Want die gelooft in eenheid. En niet in tekort maar in overvloed.

En ook voor spiritueel ondernemers geldt: wie vorig jaar ‘succes’ had, kan dit jaar uit het zicht verdwenen zijn omdat het aanbod niet meer aansluit bij waar het collectief nu is. Ik zal je hier niet vermoeien met de basis van succesvol ondernemen: je ideale klant met zijn pijn en verlangens formuleren, je daar mee verbinden via marketing en dan opschalen. Ik vertel je liever wat ik zie dat succesvolle ondernemers doen en waarin ze een krachtig voorbeeld zijn voor iedereen: zij vinden zichzelf steeds weer opnieuw uit, en groeien verder door zich telkens af te stemmen op hun hart en hun ziel. En van daaruit verbinden zij zich met de medemens.

Iets wat deze uitdagende tijd eigenlijk van iedereen vraagt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Petje af voor hun voorbeeld, hun moed en doorzettingsvermogen!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Respect ja, maar in mijn beleving zijn er ook mensen(BN-ers??) die een graantje mee willen pikken uit de ruif.
    Mogelijk met de beste bedoelingen, maar zonder meerwaarde,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in