DELEN
Sterren-dansten

Sterren-dansten

Over vijftig jaar is de wereldbevolking naar verwachting exponentieel gegroeid tot 14 miljard mensen en is er geen druppel olie meer te vinden. Gedreven door kortzichtige economische belangen en strijdend om de laatste restanten voedsel en grondstoffen zal de mensheid in zwarte anarchie ten onder gaan. Behalve als er een koerswijziging plaatsvindt. Hoe dat kan, beschrijft schrijver Peter Holleman/Chantal Alaïs in zijn boek ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’.

Het boek heeft al lovende kritieken gekregen in De Telegraaf en het AD en van de publieksjury van de onafhankelijke Gouden Meeuw Literatuurprijs. ,,Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien,” concludeert de jury in haar rapport. Ook op de website van het boek, www.vipassanaweb.nl, zijn de lezers lyrisch over het boek. ,,Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld zal gaan kijken,” concludeert een van de recensenten.

Als 52-jarige werkloze transgender met een Hbo-opleiding leidt schrijver Peter Holleman een teruggetrokken bestaan. Als geen ander ziet hij hoe angsten, vooroordelen, intolerantie, kortzichtigheid, hebzucht en streven naar economisch gewin de mens in haar macht heeft. ,,Aan de ene kant explodeert de bevolking en aan de andere kant plunderen we de aarde. Steeds meer mensen hebben steeds minder te plunderen en over vijftig jaar is er helemaal niets meer te plunderen. Inmiddels weten we dat de aarde een oase is in een grenzeloze woestijn van leegte, gaswolken en rotsblokken. Een kosmisch paradijs. Daarom moeten we nu stappen zetten om het anders te gaan doen.”

Met zijn ‘bewustwordingsroman’ wil Holleman de lezer buiten de ‘normale’ kaders laten denken. Hij neemt hen mee naar een Middeleeuwse samenleving, waarin de mensen geloofden in het licht en de waarheid; een wereld vol levensgenot, vrijheid, passie en respect. Waar economische belangen niet bestonden; een witte anarchie.

Het verhaal speelt zich af bij de Katharen (van het Griekse katharsis, wat rein en zuiver betekent), een groep gelovigen die in het Zuiden van Frankrijk leefde. Omdat hun visie en taboedoorbrekende levensstijl niet strookte met die van het katholicisme, werden eind 11e en begin 12°e eeuw bijna een miljoen katharen op de brandstapel vermoord door de inquisitie en door een kruisleger dat de Paus naar Zuid-Frankrijk stuurde.

In zijn boek laat Holleman plantenfysioloog Paul Janssen via visioenen terugkeren naar die tijd, wanneer hij in een Middeleeuwse burcht in Frankrijk een klimaatcongres bijwoont.

Hij legt contact met zielsverwante Shantah, die hem mee terugneemt naar 1145. Door haar ogen ontdekt hij die bijzondere wereld met totaal andere waarden en normen. Volgens het juryrapport kan het boek zich zelfs meten met de wereldwijde bestseller ‘De Celestijnse belofte’!

Net als de Katharen gelooft Holleman in reïncarnatie. ,,Mensen zijn in mijn beleving gevangen kosmische energie. En energie gaat toch nooit verloren? Mensen kunnen dus denken: na mij de zondvloed, maar als ze hier in de toekomst terugkeren belandden ze in een zelfgecreëerde puinhoop,” stelt hij.

‘’ bejubeld door pers en publiek” 

Shantah

 

4 REACTIES

 1. Hoi Gordon,

  Ik kom er net achter dat ik mijn laatste bericht van NTK.com op 15 november had en dat er daarna wel berichten zijn verzonden, maar niet bij mijn mail binnengekomen zijn.
  Las net reacties op hele interessante berichten…….is er ergens een kink in mijn toezendingen geslopen????…..kun jij dit oplossen, want ik wil jullie absoluut niet missen en alle boeiende berichten…….

  Wist niet hoe jou te bereiken, daarom maar via deze weg.

  Lieve en nieuwsgierige groet, Lelie-Anne.

   • @Gordon, yes alles v.d. afgelopen dagen vanochtend (za. 19 nov.) weer ontvangen, blij-blij-blij!!!!!!! Dank je wel.

    Gauw alle berichten lekker gaan lezen – geniet daar iedere dag heerlijk van.
    Had de berichten v.d. afgelopen 3 dagen niet gehad en nu is alles er, dank.
    Ik was bang dat ik door een “storinkje” ofzo niets meer kreeg, dacht daarom: gauw aan de bel trekken en even vragen v. hoe of wat enzo……….
    Ik zag nl. dat er berichten verstuurd waren, doordat daar op gereageerd werd i.d. rechterkolom o.d. site – vind dat ook leuk om te lezen en zag dat ik zelf die artikelen niet gehad had…..ook bovenstaande niet o.a.

    Hoop dat ik nu duidelijker ben……..
    En sinds ik jouw berichten ontvang met al die mooie info, ben ik duidelijk groeiende (niet in kilo’s maar spiritueel) en geniet ook van alle herkenning met anderen enz. enz. Heel waardevolle toevoeging aan mijn leven dus.
    Zo super dat jij deze site begonnen bent!!

    Lieve groet, en een lekker genietweekend toegewenst, Lelie-Anne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in