De nieuwe aarde: zelfvoorzienend samenleven

Het was onvoorstelbaar, maar toch gebeurde het dit afgelopen jaar; winkels moesten hun deuren sluiten. ‘Wat als de supermarkten nu ook dicht moeten?’ vroeg ik mij ineens af. Deze gedachte deed me mijn adem inhouden. Snel inventariseerde ik mijn keukenkasten. Ik zou nog voor een dag of drie eten hebben. Maar daarna? Hoe moest het daarna zonder supermarkt? Ik zou het niet weten.

Deze gedachte maakte me in één klap wakker. Het deed me beseffen hoe kwetsbaar en afhankelijk we van het systeem zijn. Als we niet bij ons geld op onze bankrekening kunnen of winkels moeten –  om wat voor reden dan ook – voor een tijd sluiten, betekent dit dat we hulpeloos zijn.

Zelfvoorzienend samenleven.

Dit inzicht zorgde ervoor dat ik me ging verdiepen in zelfvoorzienend leven. Hoe zou het zijn om zelfredzaam te zijn? Om in je eigen kracht te staan en ongeacht wat er in de buitenwereld gebeurt, zelf te voorzien in je basisbehoeften? Ik begon te schrijven en het boek ‘Zelfvoorzienend Samenleven’ ontstond. Het boek werkt met een mooie paradox: samenleven en tegelijkertijd zelfvoorzienend zijn. We hoeven niet allemaal in een hutje op de hei te gaan wonen: laten we samen de handen ineen slaan vanuit daar waar je woont.Zelfvoorzienend Samenleven

Op naar een nieuwe aarde.

In ‘Zelfvoorzienend Samenleven’ onderzoek ik samen met jou hoe het zou zijn om zelfvoorzienend te gaan leven. Wat houdt dit in? En, hoe kun je dit bewerkstelligen? Hoe kun jij (ja, jij!) zelf de wereld van binnenuit veranderen door andere keuzes te maken? Zelfvoorzienend leven betekent dat we zelf weer regie over ons leven nemen. Samen kijken we welke eerste stappen we hierin kunnen zetten. Van het een komt het ander: ontdek dat het leven je vreugdevol ondersteunt bij jouw initiatieven. Zelfvoorzienend samenleven nodigt uit tot een maatschappijverandering die begint bij onszelf. Het is plan B gebaseerd op natuurlijke principes met respect voor de aarde en al haar bewoners.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Meer weten? Gratis online bijeenkomst 9 september.

Vind je het leuk om meer over dit onderwerp te weten te komen? Je bent van harte welkom op de gratis online bijeenkomst van donderdag 9 september aanstaande om 19.30 uur.
Voel je zoveel enthousiasme en wil je hierin doorpakken? Je bent zeer welkom bij de jaartraining ‘Zelfvoorzienend Samenleven’ waarin we vorm gaan geven aan deze nieuwe werkelijkheid. In 9 maanden neem ik je mee en bereid ik je voor op deze nieuwe manier van leven.
Zie voor meer informatie zelfvoorzienend-leven.nl.

Hartegroet, Irene Verweij
zelfvoorzienend-leven.nl
lightworker-academy.nl

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in