nieuwe maan 6-mei-2016
By Gk1089 [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Elke nieuwe maan is de beëdiging van een cyclus en de start en een andere cyclus. Iemand met een beetje groene vingers weet dat de tijd van nieuwe tot volle maan de juiste energie heeft voor een opgroeiende plant. Bij nieuwe maan ontwikkelen de planten snel nieuwe wortels zodat ze krachtig kunnen opbloeien. Daarom ook dat het goed is om stil te staan bij wat jij de volgende maand snel wil zien groeien in je leven. En meer nog wat stevig geworteld mag zijn in je leven. Vorige maand was een zeer heftige maand en sommigen hebben die nauwelijks “overleeft”. Mocht je je ook door elkaar geschud gevoeld hebben door de vertragingen en foute communicaties , het doorhakken van knopen en het loslaten van bepaalde dingen en mensen. Wel dan kan je deze maand genieten van de ruimte die je dankzij vorige maand vrijgemaakt hebt. Je zal merken dat nieuwe mogelijkheden zich aan je zullen openbaren. Dit in de richting van nieuwe dromen, en een nieuw gevoel van een gedragen zijn en eigenwaarde. Je zal ook beter de kracht kunnen begrijpen van het dagdromen. En collectief zal de droomwens naar meer harmonie versterkt en geaccepteerd worden.

Velen onder ons zullen de sprong wagen van het waarmaken van hun droom, anderen zullen meer openstaan voor vernieuwing in hun levenspad.

Wel zal elk van ons getest worden op de thema’s vertrouwen en discipline in het loslaten van oude patronen, gedragingen en foute vrienden.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De nieuwe maan staat in Stier.

Stier gaat over je behoedzame ontwikkeling hier op aarde, in de fysieke sfeer. Wanneer jij je veilig voelt zal jij het leven belonen met liefde, tederheid en trouw. Je kan je maar veilig voelen als jij in verbinding staat met je innerlijke kind. Zolang je leeft vanuit je ego angsten ben jij weinig liefdevol. Stier laat je stilstaan bij het waaraan jij trouw bent: aan zelfbescherming vanuit angsten of leren van je innerlijke kind vanuit vertrouwen.

Een stier is een aarde teken en voelt zich thuis in de natuur en in zijn vaste, vertrouwde stekje. Hij heeft liefst zo min mogelijk verandering en geniet graag van wat het aardse leven te bieden heeft. De stier beleeft met al zijn zintuigen. Deze maan nodigt je dan ook uit om je gevoel te vertrouwen en te ontdekken waar jij van kan genieten en hoe jij graag geniet. Gebruik al je zintuigen. Je zal je dankzij de kracht van de stier ook emotioneel standvastiger en krachtiger voelen. De stier schenkt ook bedachtzaamheid en uithoudingsvermogen. Probeer zoveel mogelijk om deze maand verwachtingen los te laten. Proef van dit nieuwe pad als een onbevangen kind. Laat je niet meer bevangen en terugvallen in oude vooroordelen en verwachtingen. Wees je bewust van waarom je iets doet, zo kan je je geniepige verwachtingen de pas afsnijden en genieten van wat zich nu op je pad zal aandienen.

Er is echt een hele nieuwe energie en je zal merken dat oude vertrouwde handelingen en situaties anders kunnen aanvoelen. Wees je daar bewust van en speel erop in. Experimenteer met de nieuwe energie : voelt het beter? Waarom voelt het beter, wat doe je nu anders dan normaal. Wees als een instrument dat je heel fijn aan het afstemmen bent. Je handen kunnen voorbeeld actiever worden want elk van ons bezit healingskracht in zijn handen. Maar nu kan je je er meer bewust van worden. Je oog voor schoonheid en creativiteit kan zich meer uiten nu want de stier is liefhebber van mooie dingen.

De spelregels zijn aan het veranderen

Deze nieuwe energie zal je bewust maken van de nieuwe lei die je elke dag weer opnieuw hebt. Enkel je oude gedachten zorgen voor een vooringenomen lei. De toekomst is altijd al een onbeschreven lei. Enkel je angsten en vooroordelen zorgden voor een projectie, daar waar er eigenlijke enkel potentieel was. Wordt jezelf nu bewust van je automatische piloot en leef bewust in het nu. Er is geen enkele wet, noch wetenschap die bepaald of bewijst dat je toekomst een kopie van je verleden zal worden. Waarom dan hardnekkig dat beeld in stand willen houden? De nieuwe spelregels zijn “minder is meer” en daar is de stier een kei in. De sleutel hier is vertrouwen. Leer te vertrouwen op je gevoel en intuïtie, in plaats van het jezelf moeilijk te maken met het in leven houden van alle mogelijke rampscenario’s. Het oude ongezonde vertrouwde loslaten in ruil voor vreugde en geluk. De keus ligt bij elk van ons persoonlijk, niemand anders kan deze keus maken in onze plaats. Zeker op gebied van relaties is het nu belangrijk om die relaties (jobs) die je ondervoeden en leegzuigen los te snijden uit je leven. Ruimte maken voor dat wat echt ok is voor jou is nu super belangrijk. Het is tijd om je huis op te ruimen en alle rommel te verwijderen. De lente schoonmaak op elk niveau van je leven. Volg de leiding van je eigen lichaam, luister wat het nodig heeft aan voeding en laat je niet meer afleiden door wat anderen zeggen wat jij aan voeding nodig hebt. Alles wat een worsteling is dien je nu los te laten. Kijk dus zowel naar relaties, vriendschappen, hobby’s, projecten, jobs en ondersteun enkel nog dat wat bij jou hoort.nieuwe-maan-6-mei

Planeten in 6e huis

De maan heeft gezelschap van de Zon en Mercurius. Je zal ervaren dat je deze maand graag over je gevoelens zal willen praten en je willen verbinden. De blinde vlekken zullen zich ook roeren en stier zal geen risico’s willen lopen. Veiligheid en vertrouwen boven alles, doch met Venus ook in stier zal zinnelijkheid en aanraking belangrijk zijn. Je zal willen schoonheid scheppen. Het je verbonden voelen en genieten van het gekoesterd worden. Dit speelt zich allemaal af in het 6de huis. Je wil dus schoonheid en plezier in zowel je dagelijkse leven, je werk en je gezondheid. Je zal oefenen met de balans tussen lichaam en geest.

De 5 retrograde planeten

We hebben nog altijd de 5 retrograde planeten: Mercurius (communicatie), Mars (daadkracht), Jupiter (verbeelding), Saturnus (je structuur en visie) en Pluto ( macht). Omdat de zon en maan het dichtst bij mercurius staan kan je tweestrijd ervaren tussen dat wat je voelt en wat je wil. Mercurius retrograde is elke vorm van communicatie van buiten naar binnen die vervormd kan zijn. Ik krijg bv al 2 weken geen post meer bedeeld . Mijn buurman kwam daarnet een brief afleveren en blijkt dat hij nog brieven van andere buren in de bus had, mijn pc heeft weer kuren, blijkt dat de anti virusscanner zichzelf uitgeschakeld had, je kan naast elkaar praten, contracten maar half lezen, ….Deze uiterlijke verwarring is bedoelt om je te helpen verstillen, om te luisteren naar je innerlijke kind. Het is belangrijk om oude wonden nu te healen en dat kan maar als je contact maakt met je innerlijke kind, zonder afleiding van dingen van buitenaf. Bij mezelf voel ik al een aantal dagen veel behoefte om contact te maken met mijn innerlijke kind. Ik doe dat door te schrijven. Ik neem een blauwe balpen voor mezelf en een andere kleur voor mijn innerlijke kind. Dan schrijf ik een vraag op en neem ik de andere kleur en noteer ik wat spontaan bij mij opkomt. De vernieuwing zit hem in het je herverbinden met je innerlijke kind die je beste raadgever en kompas is.
Mercurius loopt weer vooruit vanaf 22 mei, Mars vanaf 29 juni, Jupiter vanaf 9 mei, Saturnus vanaf 13 augustus en Pluto vanaf 26 september…

Isabelle Lambrecht

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in