Hoe onze empathie voor anderen problemen kan veroorzaken voor ons zelf.

Alles dat er is heeft een wens er te zijn. Het begint met een verlangen dat zich wil manifesteren en vormen in materie. Dit proces ontstaat als een web dat laag over laag wordt gesponnen en vindt plaats op een niet – fysiek niveau door onze eigen gedachten. Dit is een fascinerend en, voor wie het nog niet besefte, een magisch proces. De drijfkracht is aldus het verlangen! Jouw verlangen … Het is het zaadje van waaruit leven mogelijk is.

Luisteren naar Jezelf

Voor velen zijn de eigen verlangens nog onbekend of worden gewantrouwd, of zelfs gevreesd. We hebben veelal geleerd onze wil en wensen te onderdrukken, opzij te schuiven voor wat er van ons verwacht wordt. Overtuigingen spelen hierin een belangrijke rol.

Het is bijvoorbeeld een veel voorkomend idee dat een eigen wil afgeremd moet worden; we doen het al bij onze kinderen, meestal vanuit de angst dat ze dan asociaal worden of verwend raken. Een eigen wil en verlangens hebben zou zelfs iets slechts zijn, egoïstisch, narcistisch; je mag niet aan jezelf denken, of in ieder geval pas nadat je met anderen bezig bent en rekening houdt. Of het wordt, in spirituele kringen, gezien als het zogenoemde ego dat uitgezuiverd zou moeten worden…

Het zijn allemaal ideeën die de levensstroom blokkeren. Weten wie je bent en het kennen van je verlangens is een innerlijke ontdekking ongeacht de ander, je omgeving en omstandigheden; het is een dialoog met Jezelf ofwel je Hoger Zelf. Luisteren naar je gevoel en wat jou drijft in het leven is van essentieel belang. Als je weet dat hieruit je leven vorm krijgt; dat jij je leven creëert vanuit je verlangens, die Wil, dan ga je er heel bewust mee om. Het wordt dan een heerlijk spel, een toveren zowaar …

Verlangen versus Behoeften

Leren luisteren naar wat opkomt in jezelf, en vooral je ontspannen en jezelf oefenen in goed – voelen, maken ruimte voor een dieper voelen. Wanneer een basis hierin is gelegd dan zal je kunnen onderscheiden wat behoeften zijn, die oppervlakkiger van aard zijn, en wat je wezenlijk wil.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een stuk chocoladetaart is bijvoorbeeld erg begerenswaardig maar is het een verlangen? Brengt het je diepe vervulling en genot dat onbelast blijft? (dus genieten zonder schuldgevoel) Of wil je er een emotie zoals verdriet mee onderdrukken? Aan jou is de keuze! Er is dus niets mis met toegeven aan die taart mits dat verlangen er is en je ermee resoneert. Je zult gaan merken dat je hierin meer speels wordt en vrij wanneer je je eigen moeten´s en verboden achter je hebt gelaten.

Uitdoven

Onder een laag van deugdzaamheid en (zelf-) veroordeling leven we vaak stilletjes ons leven, niet luisterend naar wat ons drijft, waar we warm voor lopen. Het overwegend onbewuste en beperkende idee dat er geen ruimte is voor onze verlangens, dat ze geen bestaansrecht hebben en slechts dromen zijn, houdt ons tegen; “Be real”, wordt er dan gezegd… En eigenlijk zijn we dàn heel onwerkelijk bezig.

Realisme is namelijk een kwestie van perceptie; er is geen één werkelijkheid, deze creëren we immers zelf. Dus hup, aan de slag met het manifesteren van je wensen en dromen! Je creëert al voortdurend alleen weet je het niet en manifesteer je steeds dezelfde, ongewenste, werkelijkheid. Het is tijd voor verandering! En nu kan dat gemakkelijker dan ooit gezien de transformatie waarin we ons als collectief bewustzijn bevinden…

Nieuwetijds Bidden

We leven nu in een tijd van “lichter worden”; van meer ruimte, transparantie, opheldering en Liefde (met hoofdletter jawel). Dat wat ons tegenhield om te zijn wie we werkelijk zijn wordt opengebroken, bevrijd. Het was er al die tijd al en wil nu volledig stralen. Je kunt het zelfs niet tegenhouden, uiteindelijk lost al het verzet op want dat is het vooral: verzet! Al de pijn, het lijden, de moeite, de frustraties, negatieve emoties … Het is allemaal verzet tegen wat je werkelijk bent en wat je werkelijk wil, wat je verlangt. Mee stromen hiermee voelt goed, en dat geeft aan dat je je op jouw pad begeeft. Dus luisteren hiernaar en praten met Jezelf; vragen en ontvangen, is waar het om gaat nu.

Je zou kunnen zeggen dat het een nieuwe vorm van bidden is. Geen smeken en hopen ten opzichte van een God buiten jouzelf met de nodige remmingen, schuldgevoel en nederigheid. Het is het erkennen van Jouzelf als leidende kracht, als de God die in alles en iedereen doorstroomt. Je verlangens honoreren en je Wil volgen is het meest liefdevolle, wijze en altruïstische dat je kunt doen, voor jezelf èn de wereld!

Hoger Hart Meditatie

Wil je de verbinding maken met je Hoger Zelf, je verlangens en dat wat je wezenlijke drijfveren zijn in dit leven? Richt je dan op je hartenergie; het Hogere Hart genoemd ofwel Heilige Hart. Het is het gebied rond je fysieke hart en erboven. Hier is de Christusenergie gezeteld, een energie die nu in de Nieuwe Tijd opleeft en integreert in ons lichaam. Het gaat over onvoorwaardelijke, goddelijke liefde en het verbonden zijn met alles dat leeft.

Deze Hoger Hart Energie is dus niet beperkt tot het lichaam, en straalt heel ver uit. Geef aandacht aan dit gebied, adem hiernaar toe, voedt het, en straal van hieruit. Visualiseer en ervaar de verbinding van jouw lichaam met je wezen, je kern, ziel, Al wat Is, de kosmos, God; welke naam je er ook aan wil geven. Lijn jezelf als het ware uit.

Voel dat je vanuit deze Hartenergie in alles en iedereen aanwezig bent. Je bent ruim en vibrerend, je voelt dat je leeft. Je weet wat je wil, wat goed voelt, waar je blij en enthousiast van wordt, je ziet het, je voelt het, je ervaart het in je lichaam. Jouw verlangens stromen, ze ‘praten’ met je als inspiratie, ideeën, inzichten, ontmoetingen, kansen, flow … En zo schep jij jouw leven.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Een heel mooi, bemoedigend en bevestigend artikel Annemarie! T resoneert helemaal met het proces waar ik in zit. Zo ook het artikel goed-voelen wat je geschreven hebt! Dank je wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in