De oneindige reis van water

Zonder water zou de aarde veranderen in een grote woestijn en zouden wij mensen dus ook niet kunnen bestaan. Wist je dat ons lichaam zelfs voor meer dan de helft uit water bestaat?

De waterkringloop van onze wereld is oneindig. Het valt uit de lucht als neerslag en wordt vervolgens opgenomen door de grond, bomen en planten. Het druppelt langzaam door de verschillende aardlagen en komt daarbij in ondergrondse bronnen. Een deel van het water komt in rivieren en oceanen terecht. En een deel verdampt waardoor het weer in de lucht komt. Voor mensen is water de belangrijkste bouwstof om te overleven. We zijn afhankelijk van water voor de werking van onze lichaamscellen, organen, spijsvertering en bloedcirculatie maar ook voor het kwijtraken van afvalstoffen.

De vervuiling van water

Helaas zorgt de industrie en landbouw voor vervuiling van water. Zoals door verontreinigd afvalwater of het lozen van schadelijke stoffen in het oppervlaktewater. Ook vervuilt water door bijvoorbeeld uitlaatgassen van auto’s en zelfs door onze urine waar medicijnresten inzitten. Daarnaast vervuilen we het water door wat we door de gootsteen wegspoelen, het lozen van drugsafval en weggooien van plastic op straat waarvan een groot deel zal eindigen in de plastic soep.

Uiteindelijk zal ook het vervuilde water weer verdampen. Hierbij komen voornamelijk watermoleculen vrij en blijft de rest van de vervuiling op aarde. Naast fysieke vervuiling neemt water ook voortdurend informatie op uit radio- en elektromagnetische straling, en andere krachtvelden waaraan het wordt blootgesteld. Dit noemen we ook wel de energetische vervuiling van water.

Het water dat we drinken heeft dus al een hele reis afgelegd en veranderd continu, maar is al zo oud als al het water dat op de aarde voorkomt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Water is gelukkig heel veerkrachtig

Als je naar een stromende bergbeek kijkt, dan valt direct op dat het water constant aan het wervelen is. Dit wordt ook wel het vitaliseren of structureren van water genoemd. Dit proces, waarmee water weer herstelt naar zijn natuurlijke toestand, is uitvoerig bestudeerd door Viktor Schauberger. Hij wordt gezien als de grootste deskundige op het gebied van water en beschreef een hele andere zienswijze. Water is niet gewoon een ding, eerder een levende entiteit.

“Behandel water als een levend lichaam; het moet ademen, bewegen en voeding (mineralen) tot zich nemen” – Viktor Schauberger

Je kunt je voorstellen dat het van belang is, water te drinken dat geschikt is voor ons lichaam en dus het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke structuur.

Het geheugen van water

Water heeft ook een geheugen. De homeopathie is hier een goed voorbeeld van. Bij deze alternatieve geneeswijze wordt een bepaalde oplossing met water verdund. Dit gebeurt zo sterk dat er geen enkele molecuul van overblijft. Echter blijft de trilling van de geneeskrachtige oplossing als een frequentie in het water aanwezig.

Drinkwaterbedrijven kunnen gelukkig heel veel (fysieke) vervuiling uit het water verwijderen. Maar de negatieve informatie (trilling) van deze vervuiling zit nog wel in het water.

De Japanse wetenschapper Masuru Emoto heeft deze trillingen heel mooi in beeld gebracht door zijn water experimenten. Als je zijn uitkomsten mag geloven, dan heeft water heel duidelijk het vermogen om de informatie op te slaan waaraan het wordt blootgesteld. Hij fotografeerde hiervoor sneeuwkristallen die in aanraking kwamen met frequenties van verschillende boodschappen. Aan de vorm kun je zien wat de kwaliteit van het water is.

Water vitaliseren

Door het water te vitaliseren wordt een natuurkundig proces op gang gebracht waarbij het water gaat wervelen volgens het Schauberger principe. In de kassenteelt is het heel gewoon om water te vitaliseren. Er werd hierbij namelijk vastgesteld dat de oogst van de verschillende producten enorm toenam. Een wetenschapper bij de Universiteit van Wageningen heeft ooit gezegd dat er geen wetenschappelijk apparaat bestaat die de werking van het vitaliseren kan meten. Aan het resultaat is echter wel goed te zien wat het effect is van het vitaliseren.

Om water goed te filteren moeten er meerdere stappen worden doorlopen. In de eerste plaats wordt het water fysiek gezuiverd van vervuilende stoffen. En zoals Schauberger voorstelde, zal het daarna moeten worden voorzien van mineralen. Vitaliseren (structureren) zou vervolgens nodig zijn om ook het geheugen van de verschillende soorten vervuiling te wissen. De ongeordende watermoleculenclusters worden hierdoor gebroken en opnieuw geordend door kleinere clusters. Deze clusters passen beter bij ons natuurlijke lichaamsvocht.

Zelf water vitaliseren met een waterfilter

Een waterfilter wat al deze stappen toepast zijn de Aqualine waterfilters van Tradeline. Daarnaast is de bodem van de glazen opslagtank voorzien van de Flower of Life (levensbloem). Dit symbool is een van de bekendste geometrische symbolen binnen de magische wereld van de Heilige Geometrie. Het teken zou de meest betekenisvolle en diepgaande patronen van ons universum als geheel bevatten.

Tip: Van 18 t/m 26 november krijgt je 15% korting op de aanschaf van Aqualine waterfilters via de webshop!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap