Magnesium is een onmisbaar mineraal. Het is daarom ook super belangrijk om je magnesiuminname op peil te houden. Je lichaam is niet in staat om magnesium zelf aan te maken en je krijgt het alleen via voeding of supplementen binnen. Het is daarom slim om in de gaten te houden of je voldoende magnesium tot je neemt.

Magnesium is belangrijk

Magnesium doet veel in je lichaam. Daarom is het dus belangrijk dat je voldoende magnesium tot je neemt. Magnesium is namelijk erg belangrijk voor onder andere het ontspannen van je spieren, het ondersteunt je bot-opbouw, vermindert vermoeidheid en helpt bij de overdracht van prikkels aan de spieren, zenuwen en hersenen. Zo belangrijk is magnesium dus! Door (te) vaak ongezond te eten bouw je een magnesium tekort op. Geraffineerde (bewerkte) producten bevatten namelijk vaak weinig magnesium omdat veel vezels verwijderd zijn uit het product (denk hierbij aan witte rijst, witbrood of witte suiker).

Magnesium en stress

Van een magnesium tekort, krijg je onder andere een gevoel van stress. Wanneer je lichaam in een staat van stress verkeert, neemt je lichaam moeilijker magnesium op. Hallo vicieuze cirkel! Zeker in tijden van stress is het belangrijk om een volwaardig magnesium supplement te slikken. Door het magnesium van Flinndal te suppleren, weet je zeker dat je een goed supplement te pakken hebt en daarmee gemakkelijk je magnesiuminname opvoert.

Een tekort aan magnesium; de effecten

Een magnesium tekort zorgt voor veel verschillende kwaaltjes. Die wil je natuurlijk voorkomen. De meest voorkomende symptomen van een magnesium tekort zijn:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
  • – Spierkramp
  • – Prikkelbaarheid
  • – Hoofdpijn en/of migraine
  • – Zenuwachtig en onrustig gevoel
  • – Lusteloosheid
  • – Koude handen en/of voeten

Ervaar je (een van) bovenstaande klachten? Dan is er een kans je onvoldoende magnesium tot je neemt. Kun je ook teveel magnesium suppleren? Een overschot van magnesium komt gelukkig maar weinig voor. Een symptoom van een overschot aan magnesium is diarree. Ben je vaak in de diarree? Check dan eens je magnesiuminname. Als je gezond eet én magnesium suppleert, krijg je misschien teveel magnesium binnen dat voor de darmklachten zorgt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap