DELEN
Pinguin-springt

door Selacia/www.Selacia.com
loslaten-300x300Hoogstwaarschijnlijk voel je je een beetje rusteloos en onzeker bij het begin van april, omdat je niet weet hoe de intense energieën van deze maand in jouw leven zullen spelen.

Zoals ik onlangs op Facebook schreef, kunnen de energieën van april zelfs de meest geaarde persoon onvast en in een staat van voortdurende onrust brengen. Twee eclipsen in één maand zal op elk moment een rit op de roetsjbaan met zich meebrengen. Maar nu in april, met daarbij nog de planetaire configuratie van het het zeldzame grote kruis dat zich al tientallen jaren opbouwt, kan het meer aanvoelen als ondersteboven hangend rondjes maken in de achtbaan.

Hier zijn enkele tips om makkelijker en met minder misstappen, die je dan later toch moet rechttrekken, door deze maand te gaan.

Gebruik onzekerheid als een geschenk

Niemand is graag onzeker en niet in staat om de huidige en toekomstige gebeurtenissen te kaderen. Het zit in onze conditionering om te willen weten wat er aan de hand is en waar we heen gaan. Wanneer we voelen alsof er een enorme mistbank over de weg hangt die voor ons ligt, die zich in alle richtingen uitspreidt en ons zicht versluiert, dan kunnen we in paniek raken.

Toch zitten er hierin geschenken, die je hieronder omschreven vindt.

Sta stil bij de zegeningen van de mistbank. Ja, er zijn er wel degelijk. Eén geschenk is dat de stem van onzekerheid in jou je volgende grote stap voorwaarts kan op gang brengen! Hoe? Indien je bewust luistert naar deze stem, kan dit een dieper onderzoek in jezelf katalyseren. Dit kan je een duidelijker inzicht geven van wat er in je leven niet werkt, en kan je nieuwe oplossingen helpen zien die voorheen niet zichtbaar waren.

Hier is nog een geschenk. De onzekerheid die je voelt in april kan een signaal zijn van je intuïtie om duidelijkheid te krijgen rond al wat niet je hoogste goed is. Misschien heb je de voorbije maanden al intuïtieve flitsen gekregen over een beslissing of een mogelijke actie, die je interpreteerde als tekenen dat de timing nog niet oké was. April kan de maand zijn die je toont dat je geplande actie je niet gaat brengen waar je heen wou. Denk er natuurlijk aan dat onzekerheid soms komt van je ego. Dat is iets anders, en je leert best het verschil tussen beide onderscheiden. Je onzeker voelen door je ego dat je mind en emotionele reacties beheerst, kan leiden tot een blijven vast hangen in onproductieve gedachten die je bang maken om actie te ondernemen. Wanneer je dit voelt gebeuren, is er een oplossing. Je kan dit doorbreken door doorheen dit zelf-gecreëerde gedachtenpatroon te gaan en actie te ondernemen bij wat er voor jou ligt, één ding tegelijk. Dit is hoe jij jouw kracht terug neemt. Hier is een interessante dynamiek op te merken. Het is menselijk om je onzeker te voelen wanneer dingen plots en onverwacht veranderen. De energieën van april sturen dit soort veranderingen aan. Sommige dingen die zullen gebeuren, zullen je van je stuk brengen, ook al hebben ze niet direct impact op jou zelf . Het is gewoon ongemakkelijk te weten dat er overal in de wereld en met mensen die je kent zoveel gebeurt, dingen die je niet verwachtte.most-importantspanning

Maar er zal ook nieuws zijn over welkome gebeurtenissen, waardoor je het gevoel krijgt dat de zon weer schijnt na een lange donkere winter. Een voorbeeld uit de buitenwereld zou kunnen zijn dat je hoort dat een geliefde die je jaren niet zag, een niet geplande business-trip maakt in je land. Je vindt het heerlijk dat je wat tijd kan doorbrengen samen, maar het onaangekondigde bezoek maakt wel dat je planning, die al aardig vol zat, dient aangepast te worden.

angst-liefdeHier is een derde geschenk. De wilde rit van de energieën van april kan voelen alsof je ten onder gaat, maar je kan ze ook tegemoet gaan met een open mind en een bereidheid om oude methoden te veranderen. Sta dan eens stil bij hoe je meer kan toelaten, en in het moment zijn met wat er zich aandient. Leer alert te zijn op wanneer je in je hoofd zit en oplossingen intellectualiseert, en nodig spirit uit om je te helpen los te laten.

Het leven is een evolutie-proces dat je alleen maar ten volle kan appreciëren vanuit je hart. Je rationele mind kan de kwantum eeuwige rijken niet vatten, maar hij zal proberen dingen uit te zoeken en elk detail te controleren. Geniet van meer vrede met een hartfocus. Je geschenk bestaat eruit om te verschuiven naar een nieuw voedend systeem dat vanuit het hart gecenterd is.

Er zijn veel dingen die je gewoonweg niet vooraf kan weten. Maar sommige dingen zijn constant en eeuwig, je kan erop rekenen in de toekomst. Bijvoorbeeld: je ware aard is goddelijk, jij bent licht, en je bestaat als multidimensionaal wezen. Je kan deze dingen vergeten, maar op elk cruciaal moment zijn ze intrinsiek jouw ware zelf. Niemand kan je dit afnemen en je kan ze niet kwijt raken. Vertrouw hierop.

Selacia
vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in