Ik ben een echte pleaser, zoals dat heet. Ik voel heel goed aan wat mensen nodig hebben of van me willen en daar probeer ik aan te voldoen. Herken je dat? Veel hoogsensitieve mensen zijn pleasers, heb ik gemerkt. Een mooie eigenschap of een valkuil? Dat het ten koste kan gaan van mezelf heb ik voor het eerst echt gevoeld toen ik burn-out raakte. Sindsdien probeer ik ook wat meer aan mezelf te denken en te voelen wat ik nodig heb. Laat getal 9 je helpen om de pleaser en de egoïst in balans te laten samenwerken.

Getal 9 staat voor dienstbaarheid

Hier raken we aan de kern van getal 9 in de medicijnwiel numerologie, het getal van dienstbaarheid. De twee kanten van de 9 zijn de pleaser en de egoïst. In onze maatschappij heeft egoïsme een negatieve klank. Het is iets dat je niet mag of wil zijn. Maar je hebt het nodig voor balans, zoals het medicijnwiel zo mooi laat zien.

Waar het om gaat is geven en nemen in balans brengen. Dat betekent zoiets als zowel dienstbaar zijn aan jezelf als dienstbaar zijn aan anderen. Het is zelfs zo dat je eerst dienstbaar mag zijn aan jezelf, voordat je er kunt zijn voor een ander. Denk maar aan het zuurstofmasker in het vliegtuig: eerst je eigen masker opzetten voordat je dat van je kind opdoet. Want als jij niet voldoende lucht krijgt, kun je ook een ander niet redden. 

Een 9 in je medicijnwiel

Met een 9 in je medicijnwiel ben jij hier om dienstbaar te zijn. Niet alleen aan anderen, je mag ook leren om dienstbaar te zijn aan jezelf. Zorgen dat jouw beker gevuld is, zodat je ook iets te schenken hebt aan je omgeving. Als je doet wat je leuk vindt, en daar energie van krijgt, kun je iets betekenen voor anderen.

De pleaser en de egoïst laten samenwerken met getal 9

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Met een 9 in het Noorden is het je levensmissie. Jij bent hier om dienstbaar te zijn, aan mensen of dieren of aan een goed doel. Met een 9 in het Oosten is het je gave. Jij kunt dan heel goed geven en er zijn voor een ander. Met een 9 in het midden van het wiel, zoals ik heb, is dienstbaar zijn iets waar je blij van wordt. Degene met een 9 in het Westen is dienstbaar zonder daar per se iets voor te doen, daar het Westen het Zijn vertegenwoordigt.

De valkuil van getal 9

Iemand met een 9 in het Zuiden kan het moeilijk vinden om dienstbaar te zijn, of kan té dienstbaar zijn aan anderen. Misschien vindt deze persoon wel dat hij niet genoeg krijgt of te veel moet geven. Hij kan denken; ‘wanneer zorgt iemand nou voor mij?’ of ‘als ik niet voor iedereen zorg, gaat het mis’.

In al deze gevallen kan het een uitdaging zijn om ook dienstbaar te zijn aan je eigen behoeftes en verlangens. De egoïst en de pleaser in ons moeten leren samenwerken, zodat wij in balans komen en stevig in ons centrum staan.

De betekenis van de 9 in het jaar

Getal 9 hoort bij september. Deze maand vraag je je af of je creatie dienstbaar is aan jou, of dat jij misschien nog meer dienstbaar mag zijn aan je creatie. Als de creatie dienstbaar is aan jou, dat wil zeggen jou voedt, dan is het dat ook aan een groter geheel. Dan is er sprake van bezieling. Wanneer is je creatie dienstbaar aan jou? Als jij ontvangt van de creatie: geld, voldoening, erkenning, geluk of wat dan ook. Weet: als je creatie niet eerst dienstbaar is aan jou, kan hij dat ook niet zijn aan anderen of het grotere geheel.

Het creatieproces waarmee ik in januari van start ging was woonruimte vinden in de Algarve. In augustus was voor mij heling aan de orde. Ik ging de diepte in, ook met behulp van truffels, en deed diverse vormen van traumawerk. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want ik vond een huis dat ik per 1 oktober ga huren.

De pleaser en de egoïst laten samenwerken met getal 9

In september mag ik ervaren dat mijn creatie dienstbaar is aan mij en aan anderen en het grotere geheel. Ik krijg steeds meer ingevingen over de volgende fase van mijn missie. De Algarve ligt ter hoogte van waar in een ver verleden Atlantis lag. Ik voel dat mijn missie mij naar het zuiden van Portugal brengt om te schrijven over mijn visie. Door dat te doen, doe ik wat mij bezielt en kan ik anderen inspireren.

Het hogere doel dienen

Ik zie parallellen tussen hoe het er in de laatste periode van Atlantis aan toeging en het heden. Misbruik van macht en middelen die leiden tot uitputting van de aarde. Een toename van materialisme en technologie versus het negeren van de ziel. Wij bevinden ons op een kantelpunt: slaan we door naar robotisme en gaan we ten onder aan het duister? Of worden we bewust en wint het licht?

Mijn missie leven, door in de Algarve te gaan wonen, is dienstbaar zijn aan mezelf en aan waar ik blij van word, aan anderen die ik inspireer en wakker maak door hun eigen bijdrage hierin te gaan voelen. Hoe meer mensen ontwaken en hun licht laten stralen, hoe beter voor de aarde.

De pleaser en de egoïst laten samenwerken met getal 9

Tenslotte dit, want ook dat hoort bij getal 9: als je creatie heel leuk is en makkelijk gaat, kun je schuld voelen en zelfs schaamte. Dit is een valkuil, veroorzaakt doordat we hebben geleerd dat we dingen moeten doen voor anderen, dat we moeite moeten doen en aan onszelf voorbij moeten lopen. Ik gun het mezelf daarom bewust om blij te zijn met mijn huisje, ook al voel ik dat niet iedereen in mijn omgeving er even gelukkig mee is. Familie, vrienden en buren: ze gaan me missen. 

Toch ga ik mijn eigen pad. Ik voel zo sterk dat dit is wat ik te doen heb, dat de egoïst in mij vriendelijk doch beslist tegen de pleaser in mij kan zeggen: “we gaan het doen, want hier wordt iedereen beter van”. En die vorm van dienstbaarheid geeft precies de voldoening die de 9 in mijn hart nodig heeft!

Dit is het negende artikel in een reeks over de 12 getallen in het medicijnwiel en de maanden in het jaar. In oktober komt er een artikel over getal 10, dat van leiderschap.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. het getal 9 staat met september in het medicijnwiel. niet geheel mee-eens. octa = 8 dus oktober is eigenlijk maand 8 en november maand 9. net als vissen het laatste teken van de dieren riem is en ram het eerste van uit deze telling zit je beter op het pad, dan nu september maand 9 noemen.
  t is te vinden in het zogenoemde occulte =(het niet zichtbare) kennis.

  mvg e. de rover

 2. Hoi Lusanne,

  Wat fantastisch dat je je hart volgt en in de Algarve gaat genieten en ZIJN.
  Ik draag Portugal ook een warm hart toe en hoop er nog veel te vertoeven als ons huisje klaar is aan de zilverkust.
  Er hangt een heel speciale, mooie energie die ik niet kan verwoorden.
  Veel liefde en geluk op je pad!

  Pascale

 3. Lieve Lusanne,
  Welkom & heel veel (Zelf)Liefde, Geluk, Plezier & Bezieling in je nieuwe huis in de Algarve toegewenst!
  Mogen Al Je Wensen & Dromen Uitkomen!
  Hartengroet ❤️ ira

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in