transformatie

Chaos. Verandering. Transformatie. Dit zijn steekwoorden die kenmerkend voor onze tijd zijn . Deze bewegingen zijn niet alleen op grote schaal in de wereld zichtbaar, zoals in de vluchtelingencrisis maar zijn ook in in onze persoonlijke levens voelbaar. Wat is er nou aan de hand?

De mensheid is als collectief zijn bewustzijn aan het verhogen om vanuit een meer hart gedragen bewustzijn te leven in plaats vanuit het ego. Deze transformatie is immens en raakt ons allemaal. Er is namelijk een grote opruimingsactie aan het plaatsvinden op al onze levensgebieden. Zij het werk , relaties, Geld, of zelfs in de Politiek . Alles wat niet bij de trilling van liefde past, zowel op globaal als op persoonlijk niveau mag losgelaten worden.de-aarde
Op globaal niveau zie je dat oude macht structuren uit elkaar vallen, onthullingen gedaan worden over de onethische praktijken van bedrijven zoals het gebruik van kinderarbeid of corruptie binnen grote Multinationals.
Er komt steeds meer aan het licht en er is een beweging in ons zelf gaande die ons oproept om liefdeloze manieren van leven en werken zoals bij uitbuiting van derden of corruptie voorkomt niet meer te accepteren , dit is de weg van het hart dat zich meer en meer aan het aandienen is en alle schaduwkanten belicht.

Voor jou persoonlijk uit zich dit proces van transformatie in grote verandering en wellicht onrust;‘ Je bent namelijk bezig bent meer ruimte te maken voor je Authentieke ik, dit is het Ik dat meer vanuit liefde leeft in plaats van uit angst. Je kunt ook het ook zien als de stem van je ziel of je hart. Om dit te kunnen doen , moet jij je trilling verhogen en dat is geen makkelijk proces.
De onrust die je voelt heeft daarmee te maken dat alle zekerheden wegvallen. Alles wat zogenaamd klopte, klopt opeens niet meer. Je hebt misschien het gevoel dat je in een foute film zit. Gevoelens als verwarring, en angst horen helaas bij dit proces en mogen doorleefd worden. Deze emoties zijn nodig om naar je eigen kern van liefde te kunnen komen. Mijn advies is , heb geduld met jezelf en heb vertrouwen, je bent goed op weg en vraag om hulp want je hoeft het niet alleen te doen.aarde-hart

Ik zie de weg naar transformatie, naar je Authentiek Ik,  net als een grote puzzel. Eerst moet de puzzel van jouw huidig leven, dat niet op jouw waarheid gebaseerd is dus niet meer bij jouw trilling past uit elkaar vallen om vervolgens ruimte te maken voor de puzzelstukjes van je Authentieke Ik die puur op liefde gebaseerd is. Tijdens dit proces wordt er ook een appél vanuit het Universum gedaan op onze innerlijke kracht. Wij mogen deze steeds meer en meer ontdekken en vanuit deze kracht onze eigen autoriteit worden en dus ons minder afhankelijk maken van bijvoorbeeld de mening van anderen en zekerheid in onszelf vinden in plaats van in de buitenwereld. Door dit na te streven, worden wij steeds meer gegrond in onze eigen waarheid van wie wij zijn en dat is in essentie liefde.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe gebeurd dit allemaal? Heel simpel. Vanzelf! Je hoeft er niets voor te doen want op het moment dat je kiest om meer vanuit een hart gedragen bewustzijn te leven, dus meer vanuit jouw waarheid en liefde, wordt het proces in gang gezet.
Als ik nu naar mijn leven kijk, dan merk ik dat ik overal vraagtekens plaats . Klopt dit nog wel helemaal voor mij? Voel ik een echte Ja van binnen of voel ik een duidelijk nee. Mijn lichaam geeft mij aan of ik vanuit waarheid en liefde leef want als ik iets besluit want niet voor mij klopt, voel ik een verkramping van binnen. Aan de andere kant, als ik vanuit liefde iets besluit, dan voel ik een verruiming in mijn hart alsof mijn hart meer open gaat en vol vreugde danst. Ons lichaam geeft feilloos de waarheid weer en daar mogen wij steeds meer en meer naar luisteren. Ons lichaam kan niet liegen, onze mind wel. Dit proces van luisteren naar je lichaam vereist absolute eerlijkheid naar jezelf toe en dat is niet altijd makkelijk zeker niet als je niet gewend bent om zo naar jezelf te kijken, Maar halfslachtig dingen doen is iets wat niet klopt in deze tijd van transformatie.

Als je iets besluit wat helemaal goed voelt, kan je mind gaan sputteren. Geef hier geen gehoor aan want het ego wil veiligheid en het veranderen van patronen in gedrag creëert voor zijn gevoel onveiligheid. Het loslaten van alles wat niet klopt in je leven kan lastig zijn omdat je gewend bent aan bepaalde gewoontes, mensen en situaties. Vertrouw erop dat je hart de weg weet en de weg wijst.

Als de Ja’s van binnen volgt, kom je steeds meer stukje van je ware zelf tegen. Het kan ook niet anders omdat je kern van liefde vrijgemaakt wordt van alles wat het bedekt heeft en dat kan variëren van overtuigingen, patronen, bepaald werk etc. Het kan zomaar zijn dat je nu iets echt heel leuk vond wat je voordat je dit pad van het hart bewandelde niet leuk vond of andersom.

Ook als weet jij niet de weg, jouw hart weet het wel en daarop mag je steeds meer en meer vertrouwen en op dat op een dag de puzzelstukjes van jouw Ware ik op zijn plek vallen.

Eveline Zwikker

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Heel apart. Afgelopen dagen, weken, maanden, door hele moeilijke dingen heen gegaan, weinig mee gekregen van de buitenwereld, afgelopen week had ik zelfs geen internet en was ik helemaal aan mezelf overgeleverd. Nu is het alsof ik met mijn hoofd weer boven water kom. Ik zie de wereld om me heen weer en wat ik zie is dat ik niet alleen ben geweest! Bijzonder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in