kinderen-spelen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

voor jou:

CERTIFICAAT

DE SOCIETY VAN KINDERLIJKE PERSONEN

 

Dit certificaat geeft jou het recht om:

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine


Te wandelen in de regen, te springen in modderplassen, regenbogen te verzamelen, aan bloemen te ruiken, bellen te blazen, onderweg te stoppen, van gedachten te veranderen, zandkastelen te bouwen, luchtkastelen te bouwen, naar de maan en de sterren te kijken, hallo te zeggen tegen iedereen op straat, avonturen te beleven, te zingen in de badkamer, vrolijk te zijn, kinderboeken te lezen, je gek te gedragen, te dansen, nieuwe gympies te kopen, hand in hand te lopen, te knuffelen en kusjes te geven, zomaar te lachen en te huilen, wat rond te zwerven, bang te zijn, je raar te voelen, geen schuld of schaamte meer te voelen, onschuldig te zijn en te blijven, fouten te maken, het weer goed maken, sorry te zeggen, stom te zijn, iets of iemand stom te vinden, ja en nee tegelijk te zeggen, te toveren, vragen te stellen, te huppelen, op een smal muurtje te lopen, zomaar wat te tekenen, dingen anders te zien, te vallen en weer op te staan, met dieren te praten, naar de lucht en de wolken te kijken, overal gezichten en dieren in te zien, iemand heel lang aan te kijken, vertrouwen te hebben, laat op te staan, in de bomen te klimmen, een dutje te doen, helemaal niets te doen, te dagdromen, met speelgoed te spelen, onder de deken een boek te lezen met een zaklantaarn, te stoeien, het leuk te vinden een lichaam te hebben, met je vingers te eten, nieuwe dingen te leren, dingen uit elkaar te halen, nieuwe regels te maken, over alles en nog wat opgewonden te raken, gekke verhalen te vertellen, de wereld te redden, vriendjes te worden, alles te doen wat er in je opkomt en wat je gelukkig maakt, het fijn te vinden dat je leeft, dit papier over te schrijven en te doen alsof jij het zelf verzonnen hebt.


Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd!


Commissie hoe jong te groeien.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

11 REACTIES

 1. Enorm bedankt voor deze tekst…

  De tekst is ook bij mij reeds afgedrukt, ingekaderd en aan de muur hangend. Nu heb ik eindelijk het bewijs dat ik nodig had om aan al ‘die anderen’ duidelijk te maken dat ik op die manier kan en mag zijn. Super!

 2. Hi Gordon, goedemorgen.

  Big big grin! Zo heerlijk om in alle eerlijk- en zuiverheid ons echte Zijn te lezen, herkennen en last but not least intens te koesteren en van te genieten! Hoe mooi zijn we ooit ons evolutie weggetje gestart en hoe fabeltastisch er van doordrongen te mogen zijn dat we onze evolutionaire “filmpjes” in slowmotion teruggespoeld kunnen beleven als een MOONWALK als we teruggaan naar deze tekst.

  Dank je wel weer voor publicatie, ik weet niet wat de mensen om me heen vandaag beleven als ze me tussentijds out of de blue zien lachen omdat ik weer aan dit stukje terugdenk……maar ik heb minimaal voor een week energie en de lachspieren zijn weer even extra aangespannen….;-)

  Blijde en zonovergoten dag, warme groet, Mirjam

 3. Schitterend! hihi, geweldig! wat een mooi cadeautje heb jij dan gekregen Gordon! en wat ontzettend lief van je om het hier met je lezers te delen! chapeau!

  Toen ik het las deed het mij meteen an mijn dochter denken; mamma, zei ze eens, jij blijft het eeuwige kind! toen ik zelf nog kind was, vond ik het stom dat je huppelde en in een plas water sprong en mijn broek nat werd! en dan zei je ook nog; maak je toch niet zo druk, daar hebben we godzijdank een wasmachine voor! als ik klaagde dat mijn broek modderplekken had! maar nu, zoveel jaren later, ze is nu 27, vind ik het geweldig dat je dat deed! ik wordt er nu een beetje emotioneel van. omjdat ik zó ontzettend gelukkig ben! en ik vind het daarom zo fijn,als dit hier allemaal lees, dat de tijden aan het veranderen zijn, god zij dank!
  dus geniet allen tesamen! Geniet! 🙂 xx hihi prachtig!

  liefs, Henriëtte

 4. Heb het al uitgeprint en op de keukendeur gehangen…iedere keer een lach op mijn gezicht als ik er voorbij loop. Dankjewel!!

 5. Het is nooit te laat voor zulke dingen, want het kind in jezelf zal er altijd blijven zitten. Volwassen zijn is leuk, maar je moet je soms wel eventjes kunnen laten gaan. Dat is belangrijk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in