vaccin
Bron: pexels

Voor de één een gruwel, voor de ander een zegen: een vaccin dat zou beschermen tegen Corona. Zoals alles in het leven, nodigt ook jouw perceptie die je ten aanzien van een vaccin hebt, uit tot onderzoek.

Waar gaat je angst over?

Wanneer je merkt dat een vaccin voor jou een grote opluchting zou zijn, is het interessant om je af te vragen waarom dit zo is. Ben je bang om ziek te worden? Om dood te gaan? Zoek je naar veiligheid?
Wanneer je juist met grote zorg en angst naar een vaccin kijkt, is het ook interessant om dit te onderzoeken. Ben je bijvoorbeeld bang dat de overheid een vaccin verplicht gaat stellen? Dat je misschien geen vrije wil meer zult hebben?
In beide scenario’s overheerst angst. En angst is vaak geen fijne plek om te zijn. Het spreekt je aan op een gevoel van gebrek aan controle. Misschien zorgt het er bij jou voor dat er veel gedachten in je hoofd zijn. Of zak je juist weg in een moedeloos makend gevoel van machteloosheid.

Deal met je angst

Zoals je weet trekt angst datgene aan waar je bang voor bent. Het is dus belangrijk om niet in deze fase te blijven hangen. Deal met je angst. Voel hem in je lichaam, maak er liefdevol ruimte voor. Plak er geen label op, vertel er geen verhaal bij, maar voel de angst fysiek. Waar voel je hem? In je keel, borst of buik? Blijf er net zolang met je aandacht bij totdat je fysieke gewaarwordingen tot rust komen.  

Verleg je aandacht

De uitnodiging die het fenomeen vaccin je biedt is dat je – in eerste instantie (!) – je aandacht van de buitenwereld afhaalt en je steeds meer verankert in jezelf. Als kind heb je geleerd dat je voor je veiligheid afhankelijk bent van je moeder. Als zij er was, was je veilig. De vervulling van jouw behoefte aan veiligheid lag toen dus in de buitenwereld. Vandaag de dag denk je misschien nog steeds zo: wanneer er maar een vaccin is, ben ik veilig of, andersom gedacht: als er geen vaccin is ben ik veilig. Het is de andere kant van dezelfde medaille.  

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Verbind je met jezelf

Waar het nu om gaat, is dat je inziet dat je in deze intense tijd wordt uitgenodigd om je vooral te verankeren in jezelf. Dat je dáár de veiligheid gaat vinden die je nu nog in de buitenwereld zoekt. Dat die veiligheid zich daar niet bevindt, heb je wellicht al eerder ondervonden. Die vaste baan die je dacht te hebben of dat huwelijk waarin je elkaar trouw tot in de dood beloofde, al die zogenaamde vastigheden zijn ballonnetjes die het leven moeiteloos doorprikt. Je hebt allang ervaren dat je soms met lege handen kunt staan.

Dat zijn belangrijke keuzemomenten: probeer je je als een drenkeling zo snel mogelijk ergens opnieuw aan vast te grijpen in de buitenwereld of lukt het je om je oriëntatie te wijzigen? Reik je in plaats van naar buiten, uit naar binnen?
Je vindt pas ‘veiligheid’ als je je verbindt met jezelf. Want hier ga je van binnenuit ervaren dat er diep in jou een laag is waar het stil is. Hier is diep vertrouwen. Hoe verwarrend en intens het leven vandaag de dag ook is, als je je verbindt met deze laag in jou, merk je dat je tot rust kunt komen. Dat je vanuit daar met vertrouwen de wereld in kunt kijken. En dus ook iets anders aan zult trekken dan datgene wat je aan zou trekken vanuit angst.

Je bent veilig vanuit verbondenheid

Het leven is er niet op uit om jou pootje te haken. Integendeel. Het leven nodigt je steeds weer uit om thuis bij jezelf te komen. Als pasgeboren kind begon je vanuit daar. Gaandeweg verloor je echter steeds meer de verbinding met jezelf, doordat je afhankelijk was van je moeder. Op latere leeftijd verdween deze verbinding nog meer toen je mee moest gaan doen in de maatschappij. Hierdoor verlegde je focus van hier naar daar.
Nu, juist nu, is het hoog tijd geworden om weer terug naar ‘huis’ te gaan. Om alles wat er in je leven gebeurt aan te grijpen om de verbinding met jezelf te verstevigen. Iedere beweging die je vanuit die basis maakt, zal voedend en kloppend zijn. Ook al lijkt dat in eerste instantie misschien niet altijd het geval.

Wanneer je niet langer naar veiligheid zoekt in de buitenwereld, maar deze in jezelf vindt, zul je merken dat je met steeds meer zelfvertrouwen stappen zult zetten in diezelfde buitenwereld. Vanuit een impuls zul je gaan voelen wanneer je daar iets in wilt doen. Door die innerlijke verankering ben je trouw aan jezelf en zul je precies datgene doen waar niet alleen jij, maar ook je omgeving bij gebaat zal zijn. Je voelt niet langer angst ten aanzien van wel of geen vaccin, maar zult vanuit die verankering precies datgene doen en meemaken wat voedend en kloppend is voor jou. 

Ik wens je een goeie reis terug naar huis..
Hartegroet, Irene

Op donderdag 13 augustus geeft Irene Verweij een Masterclass Lichtwerk.

Leer hoe je Lichtwerk concreet kunt maken.
Hoe je je daadwerkelijk met Licht kunt verbinden in deze Masterclass met krachtige Lichtmeditatie.

Lichtwerk is geen vaag of zweverig begrip. Integendeel. 
Lichtwerk nodigt concreet uit om je te verbinden met licht en liefde.
Maar hoe doe je dat dan? Hoe kun je als je  bijvoorbeeld gestrest, verdrietig of je alleen voelt je daarmee verbinden? 

Precies hierin geeft deze Masterclass je antwoorden

Meld je hier gratis aan : https://event.nieuwetijdskind.com/masterclass-lichtwerk-2/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Dank voor je woorden Irene,
  Onlangs besefte ik me dat ik me meer wil verdiepen in een eventueel verplicht vaccin.
  Duidelijk was het al voor mij dat ik geen vaccin wil, geen enkel.
  Ik ben zelf prima in staat om welke “ziekte” dan ook te genezen.
  Maar indien men een vaccin verplicht stelt zullen daar sancties tegenover staan.
  Het wordt dan moeilijk om in gezonde interactie met de buitenwereld te blijven.
  Een beperking van mijn vrijheid ligt dan op de loer.
  Dat geeft spanning en veel energie zal nodig zijn om mijn visie staande te houden.
  Ik weet niet of ik die weg wil bewandelen.

  Ik zou het fijner vinden om een manier te vinden die de stoffen van een vaccin direct ongebruikt afvoert.
  Een soort van “let´s get it over with”. Zalig zijn de armen van geest.
  De hele corona heisa gaat tenslotte niet over wel of niet ziek worden, het gaat over wel of niet bewust worden.
  Ik heb deze heisa niet nodig, het is niet mijn keuze om zo te leven dat een virus toegang heeft en zijn signaal kan geven.
  Toch ben ik onderdeel van het geheel en vind dit alles nu in mijn leven plaats.
  Daarin zal ik mijn weg moeten vinden.

  Marcus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in