Het was Moeder Aarde die aanklopte op de gesloten deur van mijn verwonde vrouw. Moeder aarde is in beroering. We zitten midden in de wedergeboorte van haar energie. Zij wil haar liefde en schoonheid in ons aardse leven terugbrengen. Het is de oorspronkelijke vrouwelijke energie in ons. Haar lichte, sensuele, energieke levenskracht is eeuwenlang bevochten en verboden. Het is tijd voor de ommekeer. Moeder Aarde wil terug naar de oorsprong, haar vrouwelijke aardse liefde mag in ons samensmelten met de mannelijke universele liefde. Zij heeft de verborgen vrouw in mij laten ontwaken.

Het ontwaken van de vrouw

De veranderingen die ik heb doorgemaakt in de laatste jaren hebben mij dichterbij mijzelf gebracht. Dichterbij wie ik echt ben. Een metamorfose van een vrouw die vooral voelde wat een ander nodig had, naar een vrouw die haar eigen verlangens mag voelen. Die haar hart durft te horen en te volgen. Een vrouw die weer vrij mag zijn.

Vrije vrouw?

Zo vreemd dit te schrijven anno 2019, een tijd waarin het lijkt dat wij vrouwen vrij zijn om te doen wat wij willen in Nederland. Zo dacht ik ook te leven. Pas de laatste jaren besef ik dat ik in eenzelfde kooi leef als mijn oma, zij het met veel meer verworven uiterlijke vrijheden. Binnenin mij zat een verwonde vrouw die ongelofelijk veel gelijkenissen heeft met mijn oma. Een vrouw die zichzelf uitschakelt om veilig te zijn, die problemen probeert te voorkomen en haar kracht buiten zichzelf inzet om de harmonie te bewaren, alle ten koste van zichzelf. En het vreemde is, ik was zo gewend aan deze ‘angstige vrouw’ dat ik vergeten was wie ik werkelijk ben!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De Terugkeer van de Verborgen Vrouw!

Door de pijn heen

De terugkerende kracht van Moeder Aarde raakt oude pijnen van de verwonde vrouw. Ons lichaam blokkeert de toegang tot deze vrouw om de pijn en angsten van oude trauma’s niet opnieuw te hoeven voelen. Deze strijd die zich in het onbewuste afspeelt, vraagt steeds meer energie en veroorzaakt uitputting, burn-out en ziektes. De afwezigheid van de sensuele vrouwelijke energie geeft leegte en gebrek aan veiligheid en uit zich in depressies en onrust.

Bewust of onbewust zitten we allemaal midden in het ontwaken. De vraag is hoe we hierop reageren. Gaan we onbewust harder strijden, de pijn nog verder wegdrukken? Laten we ons steeds meer afleiden om niet te hoeven voelen? Of gaan we mee met de ommekeer van Moeder Aarde, en kiezen we bewust voor overgave aan de transformatie die plaatsvindt? De pijn durven aankijken en je vrouw bevrijden. Zij is het mooiste wat je hebt, je vuur, zij is wie je bent.

Overgave en het Cadeau

Je vraagt je misschien af: wie is dan die ‘echte’ vrouw? Leef ik haar? Vanbinnen kan je haar voelen, maar weinig vrouwen durven haar openlijk te leven. Het vraagt moed jezelf volledig te durven aankijken en je sensualiteit te omarmen.

foto: Vivienne Westerhoud

Ik heb de keuze gemaakt mijn deur te openen en mijn vrouw weer stap voor stap toe te laten. Een weg vol intense confrontaties met mijzelf, mijn emoties en mijn angsten. En iedere keer als ik haar liefde weer voel, verdwijnen de emoties, pijn of de angst en is er vreugde, geborgenheid en brandt het vuur in mij. De creativiteit borrelt op en mijn lichaam lijkt een energieboost te krijgen. Verstrakkingen transformeren naar een zachte openheid. Ik voel me heerlijk vrouwelijk, licht en passievol in mijn sensualiteit en het werkt aanstekelijk op de wereld om mij heen. Opvallend is de geborgenheid en rust die het geeft aan mijn kinderen, cliënten, relaties en anderen om mij heen. Mijn onrustige en vragende wereld transformeert naar harmonie en rust, ik keer mijn wereld om. Voor relatieproblemen komen harmonieuze oplossingen die ik niet had verwacht. Dit is het cadeau van het universum, nu ik ervoor kies mijn ‘echte vrouw’ te leven.

Harmonie met de Mannelijke Energie

Alleen wanneer ik de mannelijke energie in mij toelaat, kan mijn sensuele vrouw krachtig staan voor wie zij is. Het is de mannelijke kracht die haar moed geeft om onderscheidend te durven zijn. De verwonde vrouw heeft in haar lijden een wrok opgebouwd tegen de mannelijke energie, alsof hij de schuldige is van haar leed. Toch is het de vrouw zélf die zichzelf kooit met haar eigen vrouwelijke veroordeling en afgunst. De wrok naar de mannelijke energie staat het leven van de aardse liefde, het vrouwelijke in ons, in de weg. Door herstel van de harmonie tussen de man en vrouw in mij, krijg ik de vrijheid om mijn verborgen vrouw te kunnen leven.

Elke dag mijzelf?

Lukt het me nu iedere dag? Nee, het is een pad van vallen en opstaan. Extremen, van volledig vertrouwen naar soms destructieve gevoelens. Na rust duikt er weer een angst op. Maar nu ben ik me er bewust van. Ik voel het nu meteen wanneer ik mijn echte vrouw weer verberg. Ik merk het aan mijn energie, de reacties van mijn kinderen, het vertrouwen in mijn werk en mijn levenslust. Dat maakt het makkelijker om te kiezen en ik kan mijn vrouw nu à la minute weer tevoorschijn halen.

Leef je Sensuele Vrouw

Wil jij de ‘echte’ vrouw ontdekken en voelen waar jij naar verlangt? Wil je weer vol energie en inspiratie leven? Durf ervoor te kiezen de dichte deur open te breken en de krachtige sensuele vrouw, met de pijn die daarbij vrijkomt, te verwelkomen. Het vraagt jezelf lief te hebben. Zelfliefde legt de strijd tegen jezelf neer en opent de toegang naar de onderdrukte vrouw. Een moedig hart en vertrouwen helpen je om haar aardse liefde weer te durven omarmen. Volledige overgave aan liefde, wij zijn liefde! We mogen weer gaan ervaren dat liefde onze kracht is en we kunnen daarmee de angst helen om ons haar toe te eigenen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Toen ik deze week door mijn narcistische broer op mijn ziel werd getrapt en daar lastvan had, vond ik dit lied van Lenny Kuhr in You Tube. Ik heb het musschien wel 15 keer gedraaid en kreeg iedere keer weereen brok in mijn keel, de muziek, stem en niet te vergeten de tekst.

 2. Lieve Mirjam, Bedankt voor je mooie artikel.
  Van kind af aan had ik een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, maar voor de lieve vrede slik je onrecht wat je wordt aangedaan.
  Wat mij nu stoort is de mateloze onrechtvaardigheid, onrecht, machtsmisbruik, straffeloze moorden en het gehuichel van hen die “boven” ons staan, dat voel ik heel fysiek. Het is geen angst maar boosheid en verontwaardiging naar machthebbers die hun positie misbruiken.

  • Herkenbaar gevoel Elles, dank je voor het delen. Het voelt als een tegenkracht van de oorspronkelijke vrouwelijke kracht, waardoor we steeds verder van de oorsprong aardse liefde zijn gekomen. Wat belangrijk is om te vergeven, hoe lastig soms ook. Daarmee maak je jezelf los van het onrecht en komt de ruimte terug voor wie jij bent!

  • Er is onrecht dat is zo onmenselijk dat het niet te vergeven valt, maar ik begrijp wat je bedoelt met vergeven in de zin van, er zijn dingen waar je niets aan kunt doen en die je niet kunt veranderen, dus helaas accepteer het en richt je op het goede wat er ook is in deze wereld.

 3. Wow….. dit is mijn verhaal, ik herken elk woord. En daar waar ik dacht dat ik de enige ben, bij wie de angst zich zo uit… ben ik niet alleen. Dankjewel, dat je woorden geeft aan wat ik zo sterk voel. Ik ben erg bang de laatste tijd, boos, klaar met bang zijn, me verstoppen. Ik zei van de week nog; “Het zal weer ergens goed voor zijn, al heb ik geen flauw idee wat er nou precies (weer) is.. het antwoord zal ik wel krijgen binnenkort” En daar is het al. Ik kan weer een stapje verder. Ik mag op zoek naar die liefdevolle vrouw in mijzelf! Ik ga je naam zeker onthouden en je vast een keer opzoeken. Nogmaals dank.

  • Dank je wel Rianne voor je reactie. Blij dat mijn woorden je helpen! Je bent zeker niet de enige, en ik zie veel vrouwen die hier nu doorheen gaan. Met zelfliefde wordt de ommekeer dragelijk. De wereld heeft onze oorspronkelijke vrouwelijke energie hard nodig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in