onze toekomst

Wat zal de toekomst brengen? Het is een vraag die velen bezighoudt, maar het antwoord ligt niet vast. Het is nu van het grootste belang dat onze ‘aardse ik’ versmelt met onze ware essentie.

Hoe? Door te gaan leven vanuit je hart! Hierin worden we nu uitermate op de proef gesteld. Er is zoveel chaos, angst, verwarring en onzekerheid.

We hebben allemaal de taak om te doen wat er binnen ons vermogen ligt. Iedereen heeft een eigen missie. Soms zichtbaar, soms alleen energetisch waarneembaar. Samen creëren we een betere wereld.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Loslaten van oude pijn

Om je missie te kunnen vervullen, is het belangrijk om in contact te zijn met je hart, dit is je kompas. Het klinkt makkelijker dan het is, want in de loop van ons leven is de toegang tot ons hart in meer of mindere mate gebarricadeerd. Pijnlijke ervaringen en verdriet hebben een laagje eromheen gelegd. Het loslaten van oude pijn en oude ballast is dan ook belangrijker dan ooit.

Deze pijn laat zich subtiel voelen, zoals een onbestemd gevoel in de buik of een brok in je keel. Wanneer we deze signalen negeren, zullen we lessen op onze weg krijgen die ons helpen bewust te worden van onze opgeslagen pijnstukken. Uit ervaring weet ik, dat de lessen steeds intenser worden en het daarom ook beter is om de pijn aan te kijken. Natuurlijk is dit spannend. Maar de ervaring leert dat je je lichter zult voelen en bevrijd. Ook een luchtballon kan pas opstijgen wanneer hij de zware zakken loslaat.

Tijdlijnen

Wereldwijde organisaties hebben een route klaarliggen voor de mensheid. Dat is hoe zij de oplossing voor deze crisis zien. Waar de ene mens gewillig zijn lot uit handen geeft, zien anderen de risico’s en het grotere plaatje. Maar besef dat ook deze tijdlijn niet vastligt. Onze energie, ons bewustzijn kan op ieder moment de tijdlijn doen verschuiven.

Het is verleidelijk om antwoorden over onze toekomst te zoeken in video’s van lichtwerkers. Sommigen schetsen een doembeeld, waar anderen het licht aan de horizon zien gloren. We mogen  gematigd zijn met het hiermee vullen van onze tijd en afwachten. Het is tijd om ons eigen pad te bewandelen. Wij zijn scheppers met ongekende energetische vermogens!

Jij en je dierbaren

In een tijd waarin de polarisatie tussen mensen zo enorm is, is juist de menselijke verbinding van groot belang. Maar hoe doe je dat, als jij heel anders in de huidige situatie staat dan je dierbaren? Als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over het experimentele vaccin en vrienden en familie wil behoeden voor eventuele gevolgen? Deze zorgen hoor ik veelvuldig terug in mijn praktijk.

Onze toekomst

Hoe je ook in de huidige situatie staat, het is voor ons allemaal belangrijk om te groeien van angst naar vertrouwen. En daarbij de vrije wil van de ander te respecteren.

Ook Janneke worstelt hiermee. Ze staat met de meeste familieleden niet op één lijn wat betreft de maatregelen en alles wat daarbij komt kijken. Ze heeft veelvuldig informatie gedeeld, maar deze wordt door niet op prijs gesteld. Ze merkt dat dit haar van haar kern afbrengt. Ze raakt verstrikt in angst over wat er mogelijk komen gaat. Maar dat helpt niemand, zeker niet haarzelf. Ze vraagt in een sessie aan haar Hoger Zelf en haar gidsen hoe ze haar weg kan vinden in deze complexe situatie.

Het antwoord is: “Zoek je eigen wortels op, hervind je eigen natuurlijke staat van Zijn”. Op de vraag hóe, werd het volgende geantwoord: “Stop met je te bemoeien met de buitenwereld. Hou je bezig in je eigen wereld met dingen waar jij je goed bij voelt”. Voor Janneke was dit: de natuur opzoeken, telefoon laten liggen, mediteren en verbinden met gelijkgestemden. En bovenal is de tijd aangebroken om haar ideeën over haar missie concreet maken.

Jouw missie

Velen verlangen naar een betere wereld. Het is een gegeven dat het oude eerst moet afbrokkelen voordat er iets nieuws kan ontstaan. Dat is wat er nu gebeurt. De mensheid loopt vast en kijkt wanhopig naar boven, naar regeringen en overheden, voor antwoorden. Maar het antwoord ligt niet bij de machthebbers. Het antwoord ligt bij het individu, bij jou. Wat heb jij hier te brengen? In mijn volgende artikel ga ik in op het vinden en verwezenlijken van je missie.

Ook al weet je nog niet precies wat je missie is, het is belangrijk om de deur hiervoor open te zetten. We zijn energetische wezens in een fysiek jasje en tot ongekende wonderen in staat. Wanneer je je omringt met mensen die hier sceptisch over zijn en dit veroordelen, is het lastig om je vibratie en motivatie tot verandering hoog te houden. Door je te verbinden met gelijkgestemden lukt dit wél.

De toekomst is nu!

Mensen die net als jij voelen dat het tijd is voor verandering en bereid zijn om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Samen is het gemakkelijker om de grotere realiteit en je werkelijke potentieel te ontdekken. In het hele land ontspruiten talloze groepen, veelal op telegram en Instagram, waar mensen zich aansluiten met mooie ideeën en initiatieven. De toekomst is .

Een voorbeeld van een mooi initiatief is het project van Christel dat nu vorm krijgt. Christel werkt bij een landelijke organisatie op het gebied van veiligheid. Ze heeft als missie: het creëren van innerlijke vrede bij de medewerkers, zodat er vrede binnen en buiten de organisatie kan ontstaan.

Haar uitgangspunt is: ‘vrede voelen is vrede brengen’. Haar idee is revolutionair te noemen en uitermate passend in deze tijd.

We hoeven niet te wachten tot er vanuit het oude systeem handreikingen komen om onszelf gezond te houden. Of te wachten op een beter schoolsysteem. De huidige systemen zijn niet gebaat bij verandering, individuen zijn dit wél. Je ziet dan ook dat de meest bijzondere initiatieven ontstaan vanuit de gewone mensen zoals jij en ik.

Heb je zelf een mooi initiatief gestart of maak je er deel van uit? Ik nodig je uit om het hieronder te delen. Laten we elkaar inspireren!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Zouden wij woorden als ‘machthebbers’ eens achterwege kunnen laten. Of hen ‘schijnbare machthebbers’ kunnen noemen ofzo? Elke keer weer die termen gebruiken pepert het extra in. De mensen laten steeds meer zien dat zij hun eigen kracht op eisen, dmv protesten, dingen anders te doen etc. Bovendien zien we in de media altijd de extremen en wie weet zijn er zomaar VEEEEEEL meer mensen die het al anders doen….

    Dus denegreer de mensheid niet meer door te doen alsof machthebbers nog de oude machthebbers zijn. Want dan ben je dat ‘medium filter’ dat blijft bevestigen wat allang niet meer zo is.

  2. Het word een zware klus! Ja! Het mes snijd aan twee kanten, zeker wanneer je ziet dat er geliefde zijn die hun keuze gemaakt hebben waar jezelf niet achter staat. Natuurlijk hebben we (mogelijk beperkt) een vrijheid in het maken van onze keuze, alleen geen keuze in de consequenties die het met zich meebrengt. Ben er zo goed als zeker van dat vele hier niet van doordrongen zijn! men is het zich niet bewust. Dat is zowel pijnlijk als teleurstellend, maar nog altijd geen reden! ,,voor mij althans” om het los te laten. Ja! We zullen wonderen nodig hebben.

  3. Ben het helemaal eens met het stukje / omring me ook wel met gelijkgestemden , maar ongeveer net als bij Janneke : familie waar je zo’n goede band mee hebt ; mijn overtuigingen leken te delen & dan om economische redenen ( werk en reizen ) toch ineens laten vaccineren .

    Schiet dan niet zozeer in de angst /kan het ook wel loslaten : maar is toch wel pijnlijk / teleurstellend op dat moment

    Maar wonderen hebben we wel nodig / met zoveel % gevaccineerden die wel hun invloed hebben : donorbloed bijvoorbeeld , maar naar ik begreep ook iets in hun uitademing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in