De transformatie van de nieuwetijdsondernemer

Afgelopen weekend was ik met mensen aan het sparren over een mooi nieuw project waar ik aan mag werken. We waren in Zandvoort en het viel me op hoe ontzettend thuis ik me voelde in deze groep mensen, in dit team. We zaten in een strandtent met een ware surfvibe, de langharige surfers kwamen buiten steeds voorbij lopen, hun wilde krullen wapperend in de wind. Boven ons hoofd hing een surfplank en we zaten op heerlijke kussens op een loungebank met zijn allen te sparren en te genieten. Uiteindelijk voelden we allemaal nog de behoefte om onze voeten nog even heerlijk contact te laten maken met het strand – moderne hippies die we zijn – dus dat deden we. Dit was helemaal mijn tribe, dol op de zee, genietend van de natuur en mooie gesprekken. Regelmatig schoot een van ons vol van dankbaarheid. Heerlijk, nog een stel van die ‘emotionele klonten’ zoals mijn moeder ons gezin altijd grappend noemde als we weer eens met zijn allen zaten te huilen om een zielige film.

’s Avonds kwam het besef

Toen ik ’s avonds onder de douche vandaan kwam, zei ik ineens tegen mijn man: “Een aantal jaren geleden had ik hier nog niet tussen gepast”. Met een frons keek hij me aan. “Ik bedoel dat ik niet in deze groep had gepast als ik niet mezelf had durven zijn. Ik heb al mijn kanten durven laten zien, heb enthousiast zitten babbelen en rustig en geïnteresseerd zitten luisteren. Heb geknuffeld (wat ik een aantal jaar geleden echt niet zomaar deed) en hier en daar een traantje weggepinkt. Ik durfde mijzelf echt kwetsbaar op te stellen.” Ik zag het kwartje vallen bij hem. “Je bent geworden wie ik altijd al zag.” Ik ben, sinds wij samen zijn, langzaam en subtiel, maar wel doorlopend, veranderd. Van een bang muisje, dat ik was tijdens mijn burn-out toen we elkaar net kenden, naar een vrij pittige tante, een kant die ik weer terug vond, maar die eigenlijk niet volledig past, naar een zachtere versie van mijzelf, meestal zelfverzekerd en soms alsnog flink onzeker, want ik ben natuurlijk nog niet klaar met groeien. Die transformatie heb ik ook nodig gehad om ondernemer te durven worden en mijzelf daarin steeds opnieuw te laten zien en kwetsbaar op te stellen.

Ik zie het veel om me heen

De meeste mensen waar ik mee werk, dat zijn vaak coaches en therapeuten of andere ‘helpers’, hebben ook een transformatie doorgemaakt. Zijn steeds meer zichzelf geworden, of zitten nog in dat proces. Zetten stapjes om zichzelf meer te laten zien. In het begin vaak schoorvoetend, maar later met steeds meer vertrouwen en steeds meer lol. Wat ik daar het prachtige aan vind, is dat ze dat ook willen voor hun klanten. Zij vinden zichzelf terug en willen dat ook voor hun klanten. Of het nu een leven met minder stress is, of een leven met minder pijn, of iets anders. Ze willen mensen meer lol geven in hun leven, helpen meer zichzelf te zijn, helpen hun leven terug te pakken. Hoe mooi is dat?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Leef het je klanten voor

Als je eenmaal zelf weet hoe het moet, dan kun je het je klanten ook voorleven. Bovendien ben je nooit uitgeleerd en uitgegroeid. Zo sprak ik laatst iemand die een programma aan het ontwikkelen is over zelfleiderschap en zei dat hij het natuurlijk ook voor zichzelf doet. Dat is het mooie: Helen is geheeld worden. Waar je anderen helpt, help je ook vaak jezelf. Daarom is het ook zo mooi om steeds voor ogen te houden welke transformatie jij wilt zien voor je klanten, voor jezelf, maar ook voor je business en voor de wereld om je heen. Wat verandert er aan de wereld om je heen als moeders meer relaxt worden? Als kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten? Wat verandert er als meer mensen weten hoe ze met stress om moeten gaan? Als mensen minder geldzorgen zouden hebben? Wat verandert er als mensen zouden leren weer te genieten van het leven?
Ik hoop dat je inziet wat voor een verschil jij kunt maken door je kennis te delen en echt jezelf te zijn, je bent zo waardevol!

Wat neem jij hieruit mee? Laat jij jezelf al zien, of durf je nog niet? Heb je voor ogen welke transformatie je zelf doorgemaakt hebt en nog doormaakt? En wat wil jij voor je klant? Heb je dat ook verwoord? Komt dat naar voren in wat je uitdraagt? Als je dat zou doen, zul je zien dat je jouw impact op de wereld duidelijker voor ogen krijgt en jouw WAAROM nog veel groter wordt. Veel plezier!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Heel mooi geschreven. Rustig en beeldend. Inhoudelijk resoneert precies met mij. Het zou mijn tekst kunnen zijn 🙂 en wat een mooie naam.heb jij uitgekozen Nadia!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in