volgende stap in onze evolutie

Het is tijd voor de volgende stap in onze evolutie als mens. We hebben ons voor kunnen bereiden met het openen van de wereld van de levende energie, maar nu is het tijd voor de volgende fase. Moeder aarde is ons langzaam maar zeker aan het wekken uit onze lange en diepe slaap. Een slaap waarin we vergaten wie we echt zijn. Het wordt echter hoog tijd om dat geboorterecht op te gaan eisen.

De evolutie van Pachamama

Moeder aarde, ofwel pachamama in het Quechua, is een levend wezen dat net als wij een zielenplan heeft. Haar zielenplan is er eentje van onvoorwaardelijke liefde voor ons mensen. Wij zijn haar kinderen, haar zonen en dochters. Ze houdt zoveel van ons dat ze ons heeft toegelaten haar pijn te doen en haar uiterlijke schoonheid deels te vernietigen.

Maar zoals de winter wordt vervangen door de lente, wordt ook deze tijd vervangen door een nieuw begin. Een tijd waarin moeder aarde ons oproept om te ontwaken uit deze droom van afgescheiden zijn. Ze roept ons terug uit de illusie die we zelf gecreëerd hebben met steeds maar meer winst, producten en technologie. Alles waar we zo aan verknocht zijn en dat we hebben bedacht om maar niet het gevoel van afgescheiden zijn van onze moeder te hoeven voelen.

Ze roept ons op om ons vrij te maken van onze angst. Want het is deze angst die pachamama niet meer wil.

De ‘Pachakuti’

We bevinden ons middenin de pachakuti, volgens de laatste berichten van de Inca-oudsten uit Peru. Zij waren het die mij rond het jaar 2011 trainden en vertelden dat dit eraan zat te komen. Ze vertelden ook over de vorige pachakuti. Volgens hen was dat de tijd dat de Europeanen Zuid-Amerika ontdekten. Velen stierven door virussen die door hen werden meegenomen en waar de inheemse bevolking vatbaar voor was.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2012 ging voorbij en de wereld haalde opgelucht adem. De voorspellingen van de Inca’s waren niet uitgekomen en hun wijsheden werden naar het rijk der fabelen verwezen. Maar… het gevoel van ‘er komt iets aan’ ging bij mij echter niet weg. Ik volgde mijn hart en ging door met het afstropen van mijn oude huid. Want het loslaten van de genetische en karmische erfenis was de opdracht die wij meekregen als voorbereiding voor de volgende stap in onze evolutie.

En toen kwam het jaar 2020.

Het proces van alchemie

De pachakuti is de uitoefening van de kosmische wetten in de wereld waarin wij leven. Volgens de Inca-oudsten wordt op dit moment de pacha (tijd en ruimte) opnieuw op aarde geïnstalleerd en dat gaat gepaard met chaos. Ondertussen gaat er een bewuste energie rond die ons onderzoekt om te controleren of we klaar zijn voor de volgende fase. Deze energie kan iedere vorm aannemen en volgt onze gedachtenpatronen. Als je slecht denkt over deze periode en je hebt veel angst, dan manifesteer je angst en een wereld vol ellende. Als je deze periode liefdevol bekijkt en bereid bent om los te laten, dan zul je een liefdevolle ervaring hebben.

Angst is een slechte raadgever, maar zeker op dit moment een prachtige leraar.

Deze bewuste energie kent ons en weet waar we vasthouden. Het weet waar we als persoon, maar ook als mensheid, niet in lijn zijn met de kosmische orde. Hoe we daarmee omgaan is aan ons. Als we besluiten om ons te verzetten, worden de lessen zwaarder en zwaarder. Als we besluiten om ons over te geven en het alchemistische proces accepteren, dan worden we beloond met een gouden tijdperk. Maar vergis je niet, dat tijdperk komt er sowieso. Hóe we er komen is wel aan ons. Want moeder aarde is geduldig en geeft onze nieuwe kansen, maar toch niet iedere keer opnieuw. Ook zij heeft een plan dat ze volgt en zij is klaar voor de volgende stap in haar evolutie.

Voorbereiden op ascentie

Veel mensen hebben de afgelopen jaren zware inwijdingstrajecten zoals de Hatun Karpay doorlopen, zweethutten gedaan of andere spirituele trainingen. Zij hebben zich al voorbereid op wat er nu speelt. Vaak zijn zij al door de processen van loslaten en transformatie heengegaan. Dit maakt dat velen deze tijd ook als rustig en vredig ervaren. Compleet het tegenovergestelde van hoe sommige anderen het ervaren. We hebben echter als mens wel dezelfde opdracht.

We dienen te ontdekken dat onze vijand vanbinnen zit en de pachakuti laat ons zien wat het is. Want de pachakuti raakt je op het diepste niveau dat we kennen als mens, namelijk ons cellulaire niveau. Het is een vibratie die alle spanning die er aanwezig is, in onze cellen losmaakt. Daarmee kunnen we onze angsten loslaten, want die angsten zorgen ervoor dat we geen gebruik kunnen maken van onze volledige potentie. Omdat we als mensheid niet in lijn lopen met het plan dat moeder aarde voor ons had, krijgen we hulp. Een duwtje om ons duidelijk te maken waar we nog angst vasthouden.

Het duister in deze wereld maakt dat we onvoorwaardelijke liefde kunnen beoefenen.

Door het loslaten van alle angst krijgen we de beschikking over onze volledige DNA-codes en worden onze herinneringen geactiveerd. De pachakuti heeft dan ook als doel om ons Inca-zaad te doen ontwaken, onze unieke talenten die nu vooral latent aanwezig zijn. Hierdoor herinneren we ons wie we zijn als mensen en hoe we ooit onze kracht hebben weggegeven.

volgende stap in onze evolutie2

Hoe ondersteunen we de volgende stap in onze evolutie?

Zelfonderzoek is het toverwoord. Zelfonderzoek gecombineerd met respect voor de elementen en lichtwezens om ons heen. We worden uitgenodigd om onze verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast worden we uitgedaagd om ons te gaan verbinden met de elementen om ons heen. Dit zijn volgens de sjamanen de bouwstenen waar we uit zijn opgebouwd.

  • Vuur. Verbind je elke dag met vuur. Hoe klein dat vuur ook is.
  • Water. Bedank en eer al het water dat je gebruikt.
  • Lucht. Smudge regelmatig met salie of Palo Santo.
  • Aarde. Leg wat aarde op een altaartje in je huis.

“Verbind je met de lichtwezens om ons heen. Zij zijn er altijd geweest, sommigen kozen er alleen voor om hen te vergeten. Maak verbinding met moeder aarde. Praat met haar. Geef je over aan haar kracht en voel hoe zij angst wegneemt en je rust en kracht teruggeeft.”

Laat liefde en vrede jouw weg zijn in deze tijd van uitdagingen.

Hoe kun je verbinding maken met pachamama

In deze video leren we je hoe je contact kunt maken met moeder aarde. Door een simpele techniek wek je de regenboogslang en treedt je in harmonie met de moeder aarde en de kosmos. Voel wat het is om mens te zijn. Geef je over aan de volgende stap in onze evolutie en die van de aarde.

Dankwoord:
aan Q’ero sjamanen uit Peru voor hun trainingen en wijsheid,
aan Rob van den Berg van Yoga Chara voor de basis van deze techniek,
en pachamama om hier te mogen zijn in deze bijzondere tijd.

TipOnze online opleiding tot Earthkeeper. De opleiding duurt anderhalf jaar, maar is sneller af te ronden als je besluit om geen gebruik te maken van de extra ondersteuning via Zoom.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE