DELEN
bever maan
Credit & Copyright: James Behrens (IGPP, Scripps Institution of Oceanography)

De bever maan verwijst naar de krachtige activiteiten die bevers nu ontwikkelen om zich veilig te stellen voor de winter. Ze zorgen voor hun voedselvoorziening en voor dammen zodat hun onderkomen veilig gesteld wordt.

Het beloofd weer een pittige maan rit te worden

De volle maan staat in Tweelingen en maakt een driehoekaspect met het triootje van zon/saturnus/mercurius in Boogschutter. De 3-delige conjunctie zal zeker zijn pijlen afschieten.

Een driehoekaspect gaat over een tevreden zijn met jezelf, succes, gemak, gunstige omstandigheden. Een gemakkelijk grijpen van geboden kansen, zorgt voor ontspanning maar als zich uitdagingen voordoen ontbreekt soms net dat nodige tikkeltje  stuwkracht.

Volle maan in tweelingen, driehoek conjunctie zon/saturnus/mercurius in boogschutter

Volle Maan in Tweelingen zal triggeren op een sterke behoefte naar het vinden van de zin van het leven, het ontdekken van je eigen richting. Je verbinding met en je plaats in deze wereld. Maar ook hoe je met de input uit de buitenwereld omgaat. Wanneer je teveel in de collectieve angst meegaat ben je meer bezig met het feit dat je eigenlijk liever niet betrokken wil raken bij de “negatieve” pool van het leven. Je bent niet meer bewust bezig met wat je WEL wil. Neem afstand van wat collectief speelt en luister naar je eigen innerlijke wijsheid die je automatisch op je juiste pad zal zetten. De zon in boogschutter zal helpen ontdekken dat het leven een avontuur is. Saturnus in boogschutter maakt duidelijk dat dit een collectief gegeven is, want collectief wordt de wereld nu door elkaar geschud om de verruiming van de innerlijke grenzen te activeren. Deze boodschap wordt versterkt door mercurius die je helpt stil te staan bij je eigen waarheid.

Dit aspect raakt ook de neptunus in vissen in het 11de huis. Het is weer een verwijzing dat het een collectief gebeuren is, iets dat in groep zal uitgewerkt worden. De gehele samenleving is bezig met een spirituele heroriëntatie die de oude opvattingen zullen ondermijnen. Er zal ook dieper inzicht komen in het hoe en waarom van pijnlijke gebeurtenissen. Illusies zullen doorprikt worden. Het betreft een diepe confrontatie, er kan veel angst en chaos zijn (bijv. de aanslagen in Parijs). Alles staat in het teken van een opschudden uit de lethargie van het zonder zingeving in het leven te staan. Niet meer leven conform de normen van de buitenwereld maar leven conform de normen van je innerlijke wereld. Je innerlijke wereld is liefde. Als elk van ons conform deze waarden leeft zal al ons handelen gedragen worden door de zingeving van onvoorwaardelijke liefde. Men kan maar geven wat men bezit. Bezit je angst en chaos in je hoofd, is dat wat je de buitenwereld zal schenken. Bezit je liefde in je hart, zal je gift aan de buitenwereld vol liefde zijn.bever-maan-volle-maan

Deze volle maan zal dus volledig draaien rond het in contact komen met innerlijke waarden, zingeving en zo een dam vormen zodat zinloos geweld en terrorisme in de toekomst kan vermeden worden.

Sextiel met zwarte maan, mars en venus in weegschaal

De conjunctie zon/saturnus/mercurius is verbonden met het sextiel Zwarte Maan (Lilith), Mars en Venus in Weegschaal.

De mars in weegschaal is je rechtvaardigheidsgevoels gevoel dat streeft naar harmonie. Wanneer je in eigen schoenen staat hoef je geen partij te kiezen en is er geen verlies van evenwicht. Venus in weegschaal laat je de schoonheid en de volmaaktheid zien van alles wat in de wereld is. Er worden geen fouten gemaakt, de schepping is perfect en ook wat de mens schept. Door geen oordeel meer te vellen en te accepteren dat dat wat nu speelt het enige is dat kan spelen, kan je uit je angst en stress stappen en kan harmonie tevoorschijn komen.

Zwarte Maan in Weegschaal zal je verdraagzaam- of meegaandheid ontmaskeren. De bom zal barsten want het is tijd om ja te zeggen tegen dat waar jij nu echt 100% voor kan gaan. Geen meegaandheid meer maar een schudden tot op je grondvesten zodat je een stevige ondergrond zal vinden bij jezelf.

Deze volle maan vraagt je om volledige acceptatie van wat speelt, een kijken dan in die spiegel om zo je eigen zingeving en kracht te ontdekken.

Hoe meer weerstand je biedt hoe heftiger de barstende bom voor jou zal zijn.

Isabelle Lambrecht   www.isahealing.eu

9 REACTIES

 1. Ik wilde even iets opmerken over het triootje in Boogschutter dat volgens u een driehoeksaspect maakt met de volle maan in tweelingen. Dit is niet juist, het kan alleen een oppositie maken. Verder een mooi verhaal overigens.

 2. Het is me wat die volle maan.
  Ik reageer er meer op als ooit.
  Dat niet goed kunnen slapen is sowieso lastig.
  Ik ben in de war , mijn gevoelens mijn hart
  ik heb er geen controle over op het moment.
  Toch ben ik gek op dit natuur fenomeen.

  • Hallo Doors..

   Ik zou een kindje van 5 vooral laten geloven zolang als het kan.
   Sinterklaas stress hoord erbij . het is zo aandoenlijk om te zien hoe
   een kind onbevangen kan omgaan met deze mooie traditie.
   Misschien dat ik jou situatie niet kan inschatten omdat het te persoonlijk is.
   Maar van uit mijn hart zou ik denken laat jou nog kleine kindje nog in de waan.
   Ik heb er zelf warme gevoelens overgehouden onze Sinterklaas viering thuis.
   Des de groter was de ontgoocheling toen een buurmeisje , uit een gezin waar
   warmte juist ontbrak en er niks gevierd werd , mij vertelden dat de Sint niet bestond.
   Mijn wereld stond op zijn kop . ik erg verdrietig.
   Je moet afscheid nemen als toen 7 jarige van iets wat je erg dierbaar was.
   Mijn moeder zou het waarschijnlijk op een subtielere manier verteld hebben.
   7 jaar is natuurlijk al weer 2 jaar ouder dan jou kleine kleutertje.

   Warme groeten Jannie. ❤️

   P . S ik heb dat stukje gezinsinspiratie door gemaild naar mijn dochter.
   Zij heeft twee kleintjes, een van 5 en een van. 7 die geloofd tot nu toe nog steeds..

   • Ik heb ook heel veel moeite gehad met sinterklaas tov mijn dochter. Ik heb haar daarom vrij snel verteld hoe het echt zat. Ik kan je vertellen, het zal alleen als n bevrijding voor jezelf voelen. Het kind heeft er, op dit moment in onze manier van leven, alleen maar last en verdriet van. Ze staat alleen in n land vol gelovige kinderen.

  • Hallo Doors.
   Ik heb uit mijn jeugd een enorm trauma overgehouden i.v.m. Sinterklaas. Mijn ouders hadden mij geleerd dat ik niet mocht liegen en zij vertelden mij over Sinterklaas. Tot in de vierde klas heb ik volgehouden tegen de andere kinderen dat Sinterklaas wel bestond.
   Dat zeiden mijn ouders immers? Ben er enorm mee gepest en uiteindelijk zeiden mijn ouders tot mijn verbijstering dat Sinterklaas inderdaad niet bestond. !!!
   Oef.
   Mijn eigen dochter heb ik van het begin af aan verteld dat Sinterklaas een leuk sprookje was, maar niet echt bestond.
   En elk jaar als de Sint weer in het land was geloofde ze in het sprookje en beleefde het met volle teugen. Daar liet ik haar uiteraard vrij in. Zo heb ik nooit over hem gelogen en had zij evengoed een fijne sinterklaastijd.

   • Zoals jij vertelt, heb ik het ook gedaan, en mijn dochters hebben nooit tegen hun klasgenootjes verteld hoe de vork echt in de steel zat, en hebben toch ook genoten van de Sinterklaastijd, maar zonder de stress en met veel knipogen………….

 3. Heel mooi geschreven. Maar neptunus staat in het 12de huis in Vissen. Het 12de huis is ook het huis van de Vissen. Het kan zijn dat je een andere tekening hebt gezien. Hoop dat je er iets aan kunt veranderen 🙂 Geniet van deze volle maan. Love and Joy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in