Dit is een artikel over de volle Maan van 19 april 2019. Dit is de tweede volle Maan in de Ram-Weegschaal as valt. Je kunt hierin lezen over diepe heling van onze gewonde harde (mannelijke) kant en het gewonde zachte (vrouwelijke) kant en hoe deze volle Maan ons stimuleert om een dialoog opgang te brengen tussen deze krachten in ons en buiten ons en waarin onze ware aard, onze Wezensessentie de kans kan krijgen dit te helen.

Dit is de tweede volle maan die opnieuw in de Ram-Weegschaal as valt.De Zon staat samen met Uranus is Stier en brengt veel bewustzijn en kracht op onze vechtlust, daadkracht, mannelijke kant en wat het nieuwe is dat wil ontvouwen. Maar deze volle Maan laat ook de gewonde vrouwelijke kant zien en vraagt om loslaten en dwars door de chaos heen in een nieuwe ordening te komen van jouw leven.

Stop met vechten

Als je in deze periode niet lekker in je vel zit, dan kun je ervaren dat jij en jouw leven bestaan uit allemaal losse fragmenten. Niets lijkt dan te passen of aan te sluiten op elkaar. Het gevoel van machteloosheid kan diep zijn en uitzichtloos. Maar op het moment waarop je stopt met proberen om alle ballen omhoog te houden en je niet meer kan of wilt vechten, dan lijkt alles als vanzelf op te lossen. Dan brengt de stroom jou naar waar je wel kunt bestaan, komen er als vanzelf oplossingen en lijkt de berg ineens niet meer zo hoog. De goddelijke stroom van de gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen kan alleen stromen als je loslaat. En laat zijn wat er is. Dan pas kan de goddelijke stroom door je heen werken en kan synchroniciteit ontstaan waarin al die gebroken losse facetten zich bevinden in een ordening, verbinding en eenheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Verandering van aanpak

De wisseling van een deel van de zwarte Maan van Waterman naar Vissen vanaf begin maartwas en is niet simpel. Waar we onszelf voor maart nog konden openen voor transparantie en vrijheid en genieten van de expressie van onszelf, wordt er nu iets anders van ons gevraagd om onze kern te bereiken en te laten uitstromen. De Waterman energie vraagt met Priapus in Leeuw een centrering en een ordening van krachten op een gelijkwaardige en bewuste manier. Dat is nog steeds het geval, omdat de kern van de goddelijke stroom (de niet gecorrigeerde zwarte Maan) nog in Waterman staat, maar de Vissen energie (van de gecorrigeerde zwarte Maan) vraagt daarnaast nu ook totale overgave, het niet weten, alles loslaten en vertrouwen dat alles zijn eigen ordening heeft. Dit pad leidt soms dwars door de chaos heen. En tot half juli 2019 is deze combinatie van zwarte Maan in Waterman en Vissen actief. Het gaat dan dus om zowel bewust aanwezig te zijn (zwarte Maan in Waterman) met overgave aan de stroom die je dwars door de chaos heen leidt naar een nieuwe ordening en eenheid. Een eenheid en samenhang die je niet kunt bedenken, maar die alleen maar kan ontstaan.

Door de chaos heen

Het kan zwart worden, uitzichtloos, het niet weten en de enorme chaos en egospelletjes kunnen dan de boventoon voeren. De oordelen en sociale vraagstukken zijn enorm met dit huidige overlevingsmechanisme. Sociaal gezien wordt er een hoog en gevaarlijk spel gespeeld met de vaccinatie situatie rondom de mazelen. Maar weet dan dat overgave aan het leven de sleutel is. (Saturnus, zuidelijke Maansknoop en Pluto in Maagd 6de huis.) Je mag en hoeft niet meer te weten hoe je verder moet. De antwoorden zijn niet logisch. Het overlevingsmechanisme is nu dat het ego het wil oplossen. Zelfs dienstbaar zijn en alle ballen omhoog houden is niet meer het antwoord op alles wat uit elkaar valt en niet meer te lijmen en te rijmen valt. (Overlevingspunt in Leeuw en Maagd (Priapus). Vertraag en laat het bewustzijn en de energie zichzelf transformeren naar een nieuwe ordening, dwars door de chaos en het niet meer weten heen. (VM zwarte Maan in Waterman en gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen conjunct Nessus in het 8ste huis en Neptunus in het 9de huis. )

Integratie hard en zacht

We kunnen met deze volle Maan de wond van het Hart en van onze zachte energie intens ervaren. De pijn dat de brute en harde krachten het altijd zullen winnen van het zachte en vrouwelijke, van het Hart is diep.(Cheiron conjunct Mercurius in Ram en Venus in Vissen 9de huis.) Maar dat is een illusie, die zich pas toont wanneer we in de zachtheid van onszelf durven te blijven, ook als de hardheid buiten jou of in jezelf zich aandient. De zachtheid van je Hart en je Wezenlijke Zelf doet hardheid smelten, ruzies lossen op. Gewoon omdat hardheid niet onze natuur is en niet bij onsWezenlijke authentieke Zelf hoort. Het is geboren uit overleving, om jezelf staande te houden, maar is niet Wezenlijk. Het is een mechanisme. De mannelijke harde kracht in ons is dus gewond. De vrouwelijke zachte kracht die onder de voet gelopen wordt, is gewond. Beide krachten zijn in pijn en in dualiteit. Er is met deze volle Maan een intens verlangen om een dialoog op gang te brengen tussen deze beide gewonde krachten in ons en in ons leven. En daar is moed, lef voor nodig, om de intense zachte innerlijke kracht toe te laten in verbindingen met onze gewonde harde kant en gewonde zachte kant.

Zachte hartekracht

De intens zachte kracht van het goddelijke in ons voelt vrouwelijk aan, maar heeft de beide duale krachten geïntegreerd in eenheid. Deze kracht is zacht en krachtig tegelijk. Deze kracht kan vanuit onvoorwaardelijkheid alles doen wijken, omdat het één en heel is in zichzelf. De Wezensessentie, jouw Godsvonk stroomt dan door je heen.Het laat zich niet sturen, maar kan alleen in onvoorwaardelijkheid aanwezig zijn. Dus onvoorwaardelijkheid (alles mag er zijn) naar jouw innerlijke gewonde hardheid en gewonde zachtheid (slachtoffer) maakt dat de goddelijke zachte stroom kan integreren hierin. Deze zachte kracht van onze Wezensessentie is nu extra krachtig beschikbaar, maak gebruik van dit cadeau. (noordelijke Maansknoop in Kreeft conjunct zwarte Zon 12de huis.) 

Het pad der verrassing en vol magie

Zo kun jij jezelf ook buiten systemen en regimes plaatsen. Heb het lef om in je Hart en zachtheid te blijven als je bestraald wordt met 5G, gebombardeerd met zonnevlammen, als er verplicht gevaccineerd moet gaan worden. Als de Wezensessentie door je heen stroomt, dan kun je met je plasma energielichaam verstorende krachten opvangen. Blijf in je eigen trilling en er komt een oplossing die niet bestaand is, maar nieuw is voor ieder moment en situatie en persoon. Angst trekt je weer in de dualiteit en afscheiding. Vertrouwen in je Hart en dat je Wezensessentie jou door de chaos heen leidt is een flinke uitdaging, maar een weg met veel verrassingen en vol met magie. Vanuit deze kracht zijn we authentiek en komt naar ons toe wat Wezenlijk bij ons hoort. 

De rol van Notre Dame

De rol van de Notre Dame in Parijs die afgelopen maandag is afgebrand is een bijzondere. Men is diep geraakt in het Hart en daarin is de Notre Dame een katalisator in diepe transformatie. Ik heb een beschrijving gegeven met mijn astrologie en ervaringen als achtergrond. Dit artikel vind je op mijn website en mijn Facebook tijdlijn. Paris is ‘Par Isis’, de stad van de godin Isis. De zachte goddelijke oerkracht van het goddelijke vrouwelijke die voorbij gaat aan het afgescheiden mannelijke of vrouwelijke krijgt de kans om te herrijzen. Deze gebeurtenis is een kans om het gewonde mannelijke en vrouwelijke te overstijgen. Lees in dit artikel welke krachten hier aan het werk zijn.

Welke keuze maak jij?

Het voelt voor mij als een keerpunt en grote omkering deze gebeurtenis. We kunnen er voor kiezen deze aanjager van het Hart te gebruiken om innerlijk deze gewonde krachten te laten integreren in het kosmische Hart, waardoor onze Wezensessentie (godsvonk) vat gaat krijgen direct in de materie en door kan gaan stromen de wereld in.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Yin en yang is van nature in alles aanwezig. Dat evenwicht behouden is een dagelijkse taak. Zeker wanneer we in een mensenlichaam onderhevig zijn aan virussen, bacterien , vervuiling en (elektro) smog. Om dan te gaan pleiten tegen vaccinatie is een regelrechte aanval op de mensheid. We mogen ons gelukkig prijzen dat we ergens leven waar deze chemische cocktails ( helaas is dat zo) wel aanwezig zijn voor onze kinderen. Praat gerust met biologen, artsen en natuurgenezers. Ook deze laatste raden de meeste vaccinaties aan. Het heeft niets te maken met jouw vrije keuze , zeker wanneer jouw keuze vele anderen negatief kan beïnvloeden. Kapitalisme is veel schadelijker voor de gezondheid… En zeker ontkenning! Wacht tot polio opnieuw in opmars komt. Steeds het rechtstreekse gevolg van de vaccinatie manie. Intriest . Het goede kan zelden bestaan zonder het kleinere noodzakelijke kwaad. Denk en praat daarom met meer zachtheid over vaccineren, wanneer iedereen anti wordt zijn de gevolgen catastrofaal en dit vanuit het ego, vanuit het grote zelfbeschikkingsrecht waarmee je dat van een ander afneemt.

  2. Bedankt. Heel veel herkenning met wat er in mijn leven gebeurt… En opluchting dat het allemaal niet zo abnormaal is als het soms lijkt… Uit chaos ontstaat orde… Oef!

  3. Wow, wow, wow, dank je wel Manuela, prachtig artikel en voel het door mijn zijn heen. Geweldig om te lezen en alles op z’n plaats te zien vallen. Licht en liefde ✨.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in