Door Lauren Zimmernan

Al sinds 1974 bewandel ik het spirituele pad. In al die jaren, is op één hand te tellen, het aantal Licht Dragers die ik ontmoette, die niet vreselijk te lijden hadden gehad, of extreme beproevingen hadden moeten doorstaan. Ik denk hier veel over na. Het is mij duidelijk dat het gezegde dat ieder “kracht naar kruis” krijgt, vaak uitkomt. En zo bleef ik doordenken aan die woorden, en probeerde ze beter te begrijpen. Ook om een mogelijke “oplossing” te vinden om het lijden te beëindigen, zoniet, te verzachten.

De meeste Licht Dragers ondergingen een moeilijke jeugd. Wij kozen zelf die omstandigheden, die ons zouden uitdagen, sterker en wijzer te worden. Maar, door die keuzes, en de ervaringen die wij op deden, ontwikkelden wij blijkbaar onbewuste overtuigingen, die niet ophouden velen van ons het leven te beïnvloeden. Door mijn Gidsen heb ik begrepen dat door deze overtuigingen te onderkennen en ook te “helen”, er de mogelijkheid bestaat, ons volwassen leven te veranderen.

De beproevingen en het lijden in onze jeugd laten ons geloven dat wij niet gewenst zijn, niet gewaardeerd worden, en gewoon niet passen in deze 3-D wereld. Allemaal hebben wij, zo voel ik dat, heel wat ervaringen uit onze jeugd geheeld en opnieuw geprogrammeerd.
Uren, dagen, maanden en jaren deden wij er over, om ons weer vredig en héél te voelen. En toch bereiken veel Licht Dragers maar kleine succesjes. Steeds maar weer worstelen wij met pijnlijke relaties, gebrek, armoede, en andere pijnlijk situaties. Het is mijn opvatting, en die van mijn gidsen, dat door het feit te onderkennen, dat diep in onszelf zich het idee heeft genesteld, dat wij ons niet bevinden “waar wij thuis horen”, wij de realiteit die wij uitdragen, kunnen veranderen.

Veel van het volgende heb ik al talloze keren aangepakt. Maar, juist omdat het allemaal zo geweldig belangrijk is, moet het steeds herhaald worden. Gelijke energieën trekken elkaar aan. De energie die wij in ons hebben, trekt gelijksoortige energie aan, zodoende gaan wij steeds dóór met dezelfde situaties te creëren. Ook al lijkt een ervaring op zichzelf te staan, in wezen ligt er de energie achter, die daar werd gevormd door een eerdere ervaring. Als wij nooit rijkdom, of echte liefde hebben gekend, of andere zaken waarnaar wij verlangen, hoe en waar vandaan zouden wij die dan aan kunnen trekken? Als wij ervaringen hebben gehad die ons vertelden dat wij niet geliefd, niet gewaardeerd, en niet gesteund werden, hoe moeten wij dan deze energieën “uitwissen”, en ze vervangen door het tegenovergestelde?

Omdat wij, als mensdom, nu staan voor de moeilijke taak, te evolueren tot buiten de grenzen van 3-D, zullen de beproevingen die wij het hoofd zullen moeten bieden, erger zijn dan in welk tijdperk van de geschiedenis ook. Dit vraagt ook om een nieuw begrip van hoe wij de realiteit zelf creëren. Het hoofdstuk hierboven verklaart dat een beetje. Omdat gelijke energieën elkaar aantrekken, is ons doel om een hogere vibratie van onze ziel tijdens dit fysieke bestaan, dit leven, te realiseren. Door meer energie vanuit ons hogere-ik toe te laten, gaan wij met een hogere vibratie resoneren. Deze verhoogde energie, zodra het resoneert door ons energieveld, haalt alle onverenigbare energieën en overtuigingen naar boven om onderkend en geheeld te worden. Het is een feit dat wij, Licht Dragers, voor die heftige beproevingen kozen, die ons deden geloven dat de Realiteit van deze aarde ons niet ondersteunt. Nu staan wij voor de uitdaging, dit geloof te veranderen tot de Waarheid dat wij hier thuis horen, dat er van ons wordt gehouden omdat wij hier zijn, en dat wij hier thuis zijn.

Om dit onderbewuste paradigma te veranderen, moeten wij beginnen met te houden van het leven dat wij leiden. Voor al diegenen die lijden, is dit heel veel gevraagd. Er wordt van ons verlangd, te geloven voordat wij iets hebben kunnen bereiken. Er wordt van ons verlangd een absoluut vertrouwen te hebben in het idee dat wij onze eigen realiteit creëren, en dat wij onze verlangens realiteit zullen zien worden als wij er maar genoeg naar verlangen en genoeg vertrouwen hebben. Er wordt van ons verlangd, dat wij de “waarheid” van de ervaringen uit ons verleden die ons leerden dat wij onwaardig waren, loslaten. Met andere woorden, er wordt van ons verlangd te erkennen dat door ons verleden en ons lijden, wij een illusie van gebrek, lijden en pijn hebben gecreëerd die eigenlijk een leugen is. Als wij dit accepteren, dan staan wij voor de taak, onszelf te vergeven.

Hoe doen wij dit? Hoe kunnen wij onszelf vergeven voor het feit dat wij onszelf op het pad van het kwaad hebben geplaatst?

Wij moeten erkennen dat wij grootse zielen zijn, die de ergste beproevingen hebben doorstaan met als doel te leren, te begrijpen., en daarmee ongelooflijk veel kracht te vergaren. Zonder die beproevingen, zouden wij nooit diegenen zijn die wij nu zijn.

De volgende stap bestaat uit het veranderen van de overtuiging dat wij ongewenst, niet waardevol zijn,. Hoe gaan wij dit allemaal veranderen? Door dóór te gaan met het proces van leren begrijpen wie wij zijn. Wij gaan dóór met het opgaan in de energie van de Ziel.

Alle Zielen, zolang zij leven binnen dit bestaan, deze incarnatie, delen hun energie met alle dimensies. Zoals wij nu in 3-D leven, beperken wij onze energie niet tot 3-D. Wij leven in alle dimensies. Onze Gidsen, of hun energie zich nou voornamelijk bevindt in 5-D of in 8-D of nog ergens anders, delen hun energie met 3-D en alle andere dimensies. Sluiers bedekken dusdanig alle dimensies, dat wij voor het grootste deel die dimensies niet zien of horen, noch ervaren, waar wij juist onze hoofd ervaring opdoen/ beleven. Maar deze sluiers zorgen niet voor een gehele afzondering van de basis energie van het geheel van de Ziel. De Ziel bevindt zich overal binnen dit bestaan. Dus een ieder van ons “is” ook overal. Elke ervaring in elke dimensie heeft waarde.

Als wij een enorm lijden ondergaan, bestempelen wij onbewust dit lijden als…onwaardig. Omdat wij ons op een onbewust niveau identificeren met onze ervaringen, bestempelen wij onszelf als…..onwaardig.

Als “gemeenschap”, staan Licht Dragers op het punt één van de meest hoog gerespecteerde aspecten van de mensheid te worden. Het Licht en de energie die voortvloeien uit onze inspanningen verschijnen op een moment in de geschiedenis, waar het herkend wordt, en waar hier juist op grote schaal naar gezocht wordt. Jarenlang worstelden wij met de gedachte dat ons werk alleen bestaat uit het beste van onszelf geven aan de mensheid, ervan uitgaande dat alles gelijk en vrij verkrijgbaar moet zijn. En dat daarom onze diensten en wat wij bieden gegeven moeten worden, zonder dat daar iets tegenover staat. Zelf heb ik jarenlang met deze kwestie geworsteld. Wij willen gratis aan kunnen bieden, omdat wij begrijpen dat in een groter context, alles vrij toegankelijk is voor alle mensen, en dat alle mensen gelijk zijn. Maar, hoe moeten wij in ons onderhoud voorzien en gezond en heel blijven, als wij niets ontvangen? Er moet een evenwicht zijn tussen geven en ontvangen.

In deze tijd bestaat het aardse leven uit credit en debet, geven en nemen, en een gigantisch aantal systemen van uitwisseling. Achter onze bereidheid onze diensten vrijelijk te geven, schuilt er de aanspraak op de overtuiging dat wij kostbaar en waardig zijn. Oude dóór en dóór uitgekauwde kwesties, om het op z’n zachts uit te drukken. Maar in deze tijd wordt er een “nieuwe” energie losgelaten op de energie van deze Aardse werkelijkheid. Het is de helende energie die zich manifesteert buiten de beperkte paradigma’s waardoor de Aardse realiteit eeuwenlang werd gedomineerd. Als Licht Dragers moeten wij onze manier van denken en onze overtuigingen open stellen om deze energie te ontvangen. Dat begint bij te beseffen hoe belangrijk wij zijn binnen dit Universum.

Dan volgt de aanvaarding dat wij precies dáár zijn, waar wij horen te zijn. Dat wij niet afgezonderd van elkaar zijn en op de één of andere manier minder kostbaar omdat wij ons bevinden in 3-D, en niet in één van de hogere dimensies.

En de volgende stap, misschien wel de laatste stap, is om te leven met het volledige respect van allen en onszelf. Elk mens afzonderlijk voegt een contributie van formaat toe aan het leven. Ondanks ons verleden en ons lijden, of misschien juist dankzij, (en wat wij daarvan leerden) zijn wij kostbaar en gewenst op dit moment….in deze realiteit…..in dit stukje van het leven.

4 REACTIES

 1. ”Het is mijn opvatting, en die van mijn gidsen, dat door het feit te onderkennen, dat diep in onszelf zich het idee heeft genesteld, dat wij ons niet bevinden “waar wij thuis horen”, wij de realiteit die wij uitdragen, kunnen veranderen.”

  Naar mijn gevoel bevind ik me ook niet daar waar ik thuis hoor. En dit is soms erg lastig.

  Liefs

 2. Hallo Lauren,

  Top deze tekst van je! Vermoedelijk ontstaan veel illusies en overtuigingen uit loyaliteit aan wat toen normaal was. Het is ook een kwestie van hier nu zelf een thuis durven creëeren!l Wel verdiend!

  Marijke

 3. Heel erg bedankt voor dit artikel en de inzichten, waarheden. Dit is precies waar ik sta en wat kortgeleden ik ingezien heb. Ik werk er elke dag aan om oude overtuigingen los te laten en op te gaan in het licht en de liefde van de ziel in de hoop zoveel mogelijk andere mensen te kunnen helpen of bijstaan. Deze woorden zijn een welkome bevestigiging van hetgeen ik ervaar. Bedankt daarvoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in