DELEN
waarheid

De astrologie en de oude en nieuwe geschriften vertellen ons dat we nu de eerste babystapjes zetten in het tijdperk van de Waterman. Dat is het tijdperk waarin de waarheid aan het licht komt.

Het is de waarheid die we allemaal al weten en waar we allemaal naar terugverlangen.

Vroeger was die waarheid alleen te benaderen door jarenlang in een oranje gewaad stil op een steen te zitten, maar het wordt – en is – voor gewone mensen zoals jij en ik ook mogelijk de waarheid te kunnen ervaren. En niet meer alleen in een orgasme, diepe meditatie, gebed of in het moment van overlijden, maar ook gewoon in ons ‘dagelijks leven’, al is het maar in minutieuze flarden.

Dat is het “groei” proces waar we allen inzitten. Groei tussen aanhalingstekens, omdat we in wezen niets hoeven te leren. Het is slechts een doorlopend proces van vergeten en her-inneren en vergeten en weer her-inneren. In werkelijkheid gaan we ook niet vooruit (alleen het ego gelooft dat je van A naar B kunt gaan), we gaan naar binnen. We gaan in ons Zelf terug naar wat onze voorvaderen allang wisten. Waar de wijzen, heilige geschriften en godsdiensten altijd al naar verwezen. Terug naar de bron van ons bestaan.

Daar ligt de waarheid die iedereen, van de oude volkeren tot de invloedrijke meesters zoals Jezus en Boeddha en meer recent Tolle en Katie, op hun eigen manier en met eigen metaforen en verhalen ons duidelijk wil maken.

In vorige tijdperken hadden mensen een religie nodig als houvast voor ons mysterieuze bestaan. Religie doet de belofte van verlossing en bood – en biedt – richtlijnen voor veiligheid, daad en deugd. Het nieuwe tijdperk is interessant, omdat die ons juist uitnodigt om het volledig te vinden in ons Zelf, juist met achterlating van religies of concepten.

Die queeste is de route die we nu afleggen. Dat is het ontwakingsproces dat we allen – en ieder voor zich – op onze eigen-wijze manier en in ons eigen tempo doorlopen. Om te komen waar je altijd bent, altijd bent geweest en ook altijd zal zijn. Volgens mij zijn we hier (op aarde) zodat we mogen ervaren wat dat nu precies werkelijk inhoudt en behelst. Ieder in zijn eigen dimensie, diepte en wijdte.

De waarheid waar naar verwezen wordt kent vele woorden, zoals bewustzijn, nondualiteit, tao, het Zelf, het Nu, Zijn, het Ene, het Absolute of het Licht, maar in werkelijkheid is het Liefde.
En jij weet wie en waar dat is. Je her-innert je dat in die spaarzame eenheidservaringen met jezelf en/of met je omgeving. Je voelt het als je een boom knuffelt. Je herkent het in die momenten dat de nevel even verdwijnt en je gevuld en vervuld wordt met mildheid en helderheid. En je ziet het in de oneindige diepte in de ogen van je kinderen, in dieren, in planten of gewoon iedere dag om je heen. De waarheid is nabij, ieder moment.waarheid

Er zijn vele ingangen om tot de waarheid te geraken, de ene is directer dan de andere. Zoek de ingang die jou pakt en graaf. Graaf tot je niet verder komt of op een poortwachter stuit. Als je er dan werkelijk niet zelf uitkomt, zoek dan hulp. We zijn met velen.

Vertrouw! Je gaat de waarheid ontdekken. De waarheid zal ook bij jou aan het licht komen. En ze is zo eenvoudig dat we het niet opmerken en toch zo groots dat we haar waarschijnlijk nooit volledig kunnen bereiken. Ze legt jouw volledige potentieel bloot en verlicht je met jouw perfecte tekortkomingen als mens. Je bent het altijd, maar je kunt het nooit worden. Dát is Het Open Geheim.

De waarheid ?

Jij bent god.

15 REACTIES

 1. "De waarheid waar naar verwezen wordt kent vele woorden, zoals bewustzijn, nondualiteit, tao, het Zelf, het Nu, Zijn, het Ene, het Absolute of het Licht, maar in werkelijkheid is het Liefde.
  En jij weet wie en waar dat is. Je her-innert je dat in die spaarzame eenheidservaringen met jezelf en/of met je omgeving."
  .
  Schiet mij maar lek.
  .
  Een eenheidservaring met jezelf en/of met je omgeving.
  .
  Wie of wat is dat dan wat die zogenaamde eenheidservaring ervaart?
  .
  Hoe kan er een eenheidservaring zijn vanuit eenheid?
  .
  Laat staan dat er een jezelf en/of omgeving zijn kan.
  .
  Er is dan toch enkel 'eenheid' en geen ik en dat (geen splitsing).
  .
  Wat er hooguit geschieden kan is dat jij als ego/ik-beleving eventjes verdwijnt.
  .
  Daarna is er de mind die van 'dat eventjes verdwenen zijn' zijn/haar eigen verhaaltje maakt.
  .
  Zo is eenheid (net als Liefde) ook maar een verhaaltje/duiding.
  .
  Eenheidservaring is niet de ervaring van eenheid, het is hooguit een lokkertje naar het punt waar jij verdwijnt (opgaat in eenheid).
  .
  Jij als bewustzijn/god/eenheid maakt geen splitsing, kunt geen eenheidservaring ervaren.
  .
  M.a.w. hoe mooi van alles ook voelt, het blijft een ervaring vanuit het ego/de mind.
  .
  Niets mis mee maar uiteindelijk zal dat ook losgelaten dienen te worden om 'in eenheid te geraken'.
  .
  Kijk maar eens goed als er enkel het moment Nu is, is die voelbaar, ervaarbaar echt in het moment Nu?
  .
  NEEN, de werkelijke waarheid is voor het ego/de mind/de mens niet leuk.
  .
  Zolang je er nog aan ontsnappen kan zou ik ook kiezen voor eenheidservaring en Liefde.
  .
  Ik ga eens overpeinzen hoe ik toch in vredesnaam uit die eenheid gekropen ben en dat zogenaamde mezelf van alles ben wijs gaan maken en dingen ben gaan voelen als zalig makend.

  • Scherpe toevoeging Aart, dankjewel! We dealen met de beperktheid van woorden en kunnen slechts verwijzen naar. Maar om nu iedere keer een verhaal te uploaden met enkel de tekst 'Er is alleen maar nu, al het andere zijn slechts verhaaltjes die per definitie niet waar zijn' gaat mij iets te ver. Blijkbaar.

   • Niels, ik lig aan je voeten.
    .
    'Er is alleen maar nu, al het andere zijn slechts verhaaltjes die per definitie niet waar zijn'.
    .
    Ik kan het niet vaak genoeg lezen.
    .
    Geen ontsnappen meer mogelijk.
    .
    Ja maar, ik voel Liefde, echte pure Liefde.
    .
    'Er is alleen maar nu, al het andere zijn slechts verhaaltjes die per definitie niet waar zijn'.
    .
    Ja maar, ik voel kramp in mijn darmen (waar gaat dit heen).
    .
    Dat is een gevoel gebaseerd op het Nu en niet de werkzaamheid der mind maar de spruitjes.
    .
    Nog maar een keertje.
    .
    Er is alleen maar nu, al het andere zijn slechts verhaaltjes die per definitie niet waar zijn'.
    .
    Niets gaat Niels te ver.

 2. Mooi om steeds meer te ervaren dat God niet buiten mij is, maar in mij.
  En mijn goddelijk licht steeds meer te laten schijnen, naar mij zelf en anderen.
  Wat betreft het zien van de waarheid in andere levende wezens: Dan herken je
  waarschijnlijk je eigen goddelijke kern in die van de ander. Als in een spiegel.

  • Ik begrijp wel Niels dat je dat niet bedoelt. Maar voor iemand als ik die altijd via het gebed contact heeft gehad met God (inderdaad met een hoofdletter) is dit dan maar even een tussenfase. Tenslotte heeft Jezus Christus gezegd dat hij de weg, de waarheid en het leven is. En jouw waarheid hoeft niet de mijne te zijn. Gun mij nog even wat babystapjes op dit gebied, ik weet nog niet waar ik dan op uit kom. Jouw zevenmijlslaarzen zijn me nog veel te groot.

 3. Lieve Niels ,

  "Zijn of haar" wat we noemen Goddelijke energie is in ons …was altijd… anders zouden we niet zijn …deze beleving niet hebben 🙂
  T'is als we deze energie niet in ons "door omstandigheden erkennen" dat we niet volledig kunnen zijn .

  Als ik heb gevraagd of " HIJ of ZIJ " mij aub wou gebruiken …kwam een nieuw beleven..een ten volle opener leven…en….oneindig weidse ervaring 🙂
  En is zoals je schrijft Niels, het gebeurd meer en meer collectief .Je helpt velen op hun weg…en zo kunnen we God of het "oneindige grootste" …ja te groot om te benoemen altijd via onszelf ervaren-voelen…en een manifestatie van zijn 🙂

  😉 HOHO "Hij of zij" de eeuwige energie zal daar fan van zijn 🙂 !!! …

  Ons hoger zelf weet!!!
  …Ons diepste wat achter zoveel lagen kon zitten voelt het nu via zoveel liefde ,vergeving ,compassie enz .

  Terwijl overlopen van liefde daarom zeker niet altijd met romantische liefde te maken heeft,maar gebeurt gewoon voor alles wat is …ook het niet tastbare !

  Jij weet het ook!!!
  Dank je voor het delen via deze site Niels!

  Mooi !

  Liefdevolle groet !

  Christiane

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in