De weg is vooruit

Heb jij wel eens periodes dat er veranderingen op til zijn? Hoe voel jij je op die momenten? Momenteel ervaar ik zo’n periode waar een volgende verandering op komst is. Over het algemeen voel ik me kalm en rustig, vol vertrouwen dat alles goed komt. Ik verwacht enkele obstakels op mijn pad, maar ik weet dat het obstakels zijn die ik kan overwinnen. Ik weet dat op de juiste moment de puzzel mooi in elkaar valt. Hoe sterk is jouw vertrouwen?

Uit de comfortzone

Toch ervaar ik, net als iedereen, soms momenten van angst en twijfel. Verandering is altijd iets nieuws, iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan of ervaren. Het is weer een stap verder uit de comfortzone. Het is belangrijk om niet mee te gaan in die angst en twijfel. Je mag die emoties erkennen, maar laat ze los. Ze zijn er, maar blijf vooruitkijken. Hou het resultaat van de verandering voor ogen en ga dapper door.

Ga door de angst

Het is een proces waar iedereen door moet. Iedereen ervaart angst en twijfel in periodes van verandering. Laat jij je tegenhouden door die angst en twijfel? Of ga je dapper door de angsten en twijfels heen, de verandering tegemoet? Je kan het niet forceren en je moet er doorheen. Het maakt deel uit van ons groeiproces. Neem de situatie zoals ze komt en bekijk rustig de mogelijke opties. Laat je angsten en twijfels achter je. Waarom zou je energie besteden aan iets waar je op dat moment misschien niets aan kan veranderen?

Focus op de weg vooruit

Laat het op je afkomen en neem actie op momenten dat het nodig is. Een tip die ik je wil meegeven in periodes van verandering: kijk niet achteruit, hou je focus op de weg vooruit. Het is heel verleidelijk om terug naar je comfortzone te gaan, naar je ‘veilige zone’. Stilstaan is echter achteruitgang. Alles in het leven evolueert, kijk maar naar de natuur en de wetenschap. Vroeg of laat staat iedereen voor een bepaalde verandering. Waarom dan uitstellen? Als je wacht, wordt de stap later vaak nog veel groter en moeilijker om die te zetten. Als je nu opgeeft, durf je de stap dan trouwens later opnieuw te zetten?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het leven is als een auto

Iemand heeft me ooit het voorbeeld gegeven van een auto. Weet jij waarom een auto slechts 3 kleine achteruitkijkspiegels heeft, maar wel een hele grote voorruit? Het allerbelangrijkste tijdens het autorijden, speelt zich af op de weg voor je. De weg vooruit is wat telt. Je kijkt uiteraard eens een keertje achteruit, maar dan slechts een heel kort moment. Wil jij meerijden met iemand die steeds door de achteruitkijkspiegels kijkt? Voel jij je dan veilig?

De weg vooruit is wat telt

Hopelijk helpt dit je om je leven op dezelfde manier te zien. Kijk door je voorruit. Wat achter je ligt, is voorbij. De weg vooruit is wat telt. Focus op je doel of het resultaat dat je wil behalen. Neem de actie die nodig is, maar verspil geen energie aan je zorgen maken wat er zou kunnen komen. Je ziet wel wat er komt. Voor elk probleem zijn er oplossingen. Vaak maak je je zorgen voor iets wat helemaal (nog) niet aan de orde is. Door te veel nadenken, maken we de situatie vaak erger dan ze is. Ervaar jij dit ook wel eens?

Alles komt goed

Als jij ook verandering doormaakt, vertrouw er dan op dat je er gaat komen. Alles komt altijd goed, net zoals er steeds weer zonneschijn komt na een regenbui. Kijk vooruit en stap dapper door. Als je er bent, mag je eens achteruit kijken naar de weg die je hebt afgelegd. Wees trots op jezelf dat je door de angst en twijfel bent gegaan. Als ik het kan, kan jij het toch ook?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Ik zit in enorme veranderingen. Ik voel enorme onrust en angst. Ik heb ook het gevoel dat de energie om me heen onrustig is. Ik heb het gevoel dat we in een enorme verschuiving zitten.
    Ik weet dat ik er doorheen moet maar ik vind het zo moeilijk. Ik verkramp en leg alle energie stil. Vertrouwen is een leerpunt.

  2. Dankjewel Dorien.
    Jouw verhaal komt precies vandaag op een dag dat ik dit wel kan gebruiken: vertrouwen dat het goed komt.
    Toeval?

    • Ik voelde met je verbonden, dank je wel voor je duidelijk artikel. Het is absoluut waar dat je nooit klaar bent met het doorleven en opruimen van emoties/levenservaringen. Ik wens jou een overvloed aan Licht en Onvoorwaardelijke Liefde!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in