DELEN
De weg naar onderwijsvernieuwing

Met passie, plezier en creativiteit laat ik woorden dansen, voor inzicht, verdieping en zicht op vele kansen. Eindeloze mogelijkheden liggen in mijn zicht, dienend aan de mensheid, onderwijs in het licht. Ik hoop je te inspireren om vooral van elkaar en het systeem te leren. Met verlangen in kracht te staan en voor liefde en verbinding te gaan.

door Indra Tulling- www.liefmetlef.nl

Er zijn nog té veel kinderen die zich aanpassen in het onderwijssysteem, de verbinding met zichzelf verliezen, niet naar school willen, zich niet gezien voelen. Wat zegt deze spiegel over het probleem?

We kunnen een prachtig curriculum met inhoud verzinnen maar dat vormt niet de basis om onderwijsvernieuwing te beginnen.

Het gaat om die FOCUS op RESULTAAT. Met de gevolgen dat een kind zijn innerlijke kracht verlaat.
Wanneer zijn de resultaten bekend? Enig idee wat een stress dit uitzendt? Voor leerkracht en kind wie oh wie bezint? Voldoe ik wel aan mijn taken? Mijn hart roept; ‘ik wil staken’! Doet mijn hart er eigenlijk wel toe? Ik wil mijn hart graag volgen. Wie kan mij vertellen hoe? Mag ik zijn wie ik ben en ontdekken hoe ik leer. Dan zal ik mijn best doen, keer op keer. Met aandacht voor mij voel ik mij gezien. Ben ik als mens meer waard dan een cijfer 10?

Zolang bepaalde gedachtenpatronen de energie de verkeerde kant op blijven sturen zijn het de kinderen die het hebben te verduren. Enig idee wat focus op resultaat met kinderen doet? Faalangst, ongezond perfectionisme, ben en doe ik wel goed?

[vc_cta h2=”” h4=”Ontdek hoe je meer contact kunt maken met je kind en opvoeden makkelijker wordt” shape=”square” add_button=”right” btn_title=”LEES MEER” btn_style=”classic” btn_color=”pink” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-angle-double-right” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nieuwetijdskind.com%2Fouder-workshop-5-sleutels-om-je-kind-te-zien-en-horen%2F||” css=”.vc_custom_1473062521636{background-color: #e8e8e8 !important;}” btn_add_icon=”true”][/vc_cta]

De gevolgen van het systeem zitten in de aanpassing van het kind in ‘wat hoort en goed zou moeten zijn’. Ongezien in vermogen, ongehoord in talent, wat doet dat pijn. Wie had aandacht voor hoe jij graag leerde? Hoe je ook je best deed en probeerde. Wie was het die je werkelijk zag? Eenzaam verscholen of achter het masker van een stralende lach. Achterblijvend met gemis aan verbinding met wie je bent, met je niet wetende aangeboren kracht en talent. Het zal wel, je weet niet beter als kind. Nu gun ik dat ieder mens zichzelf in de liefdevolle verbinding terugvindt.

Nodigt het systeem uit om kinderen te zien of gaat het alleen om prestaties en controle misschien? Scholen gaan nog steeds de strijd om de cijfers aan. Is dit waar scholen mee door moeten gaan? De beste willen zijn of met pijn sjoemelen om uit de rode cijfers te blijven. Dit is de stroom waar kinderen in drijven. Vechten voor cijfers, prestatie en geld als motivatie om in deze patronen door te gaan. Tegen het gevoel, hoofd boven water en net niet kunnen staan.

Wie herkent het gevecht voor meer willen hebben en beter willen zijn? Doet dit patroon niet verwijderen van de wijsheid van het hart, ‘je bent al goed’, hoe fijn!

Wie doet mee voor een ander voorbeeld en durft te gaan staan voor een ander streven om aan kinderen door te geven?
Wie doet mee met het creëren van nieuwe intenties en nieuwe waarden waarin kinderen zich gezien voelen en kunnen aarden?

Mijn intentie is ‘onderwijs van ons kinderlijk verlangen in het licht’ met een volwassen en heldere blik op de toekomst gericht.

Een kind wil groeien en leren, vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid, los van moeten presteren.
‘Succes gericht’ is een innerlijk kracht die een kind op uitnodiging kan ontwaken. Resultaat behalen vanuit het verlangen om goed gevonden te worden doet het lichaam een bepaald moment met signalen staken. Ergens in zijn leven gaat de aanpassing knellen en zal het tijd en hulp nodig hebben om te herstellen.

Dus zolang de aandacht angstvallig blijft op het resultaat, ben je voor het kind te laat. Die verlangt er alleen naar te kunnen genieten van zijn eigen groei en creatie, verwonderd door zijn innerlijke motivatie. Voelen en zien dat hij gesteund wordt door het systeem en de mensen om hem heen.
Ik zie ouders die wanhopig zijn. Problemen van hun kind raakt in hun diepste pijn. Leerkrachten die op hun tenen lopen en op vertrouwen, steun en sturing hopen.

Draagt het systeem nu de spiegel van vertrouwen? Op welke fundering hebben scholen vernieuwing te bouwen? Op de waarden van de prestatiemaatschappij? Vechtend voor de beste baan, het denken voorop; geluk, plezier en gezondheid achter in de rij?

[vc_cta h2=”” h4=”Ontdek hoe je meer contact kunt maken met je kind en opvoeden makkelijker wordt” shape=”square” add_button=”right” btn_title=”LEES MEER” btn_style=”classic” btn_color=”pink” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-angle-double-right” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nieuwetijdskind.com%2Fouder-workshop-5-sleutels-om-je-kind-te-zien-en-horen%2F||” css=”.vc_custom_1473062521636{background-color: #e8e8e8 !important;}” btn_add_icon=”true”][/vc_cta]

De tijd is gekomen om te gaan voor onderwijs vanuit het hart, vertrouwen, verlangen en grote dromen. Vanuit deze nieuwe energie, wijsheid en heldere formulering van nieuwe waarden zal de fundering in vruchtbare grond kunnen aarden.

Een nieuwe fundering: mensgericht, kind in het licht. Dat biedt een compleet vernieuwend zicht. Zicht op verbinding, balans, vrede en innerlijke kracht. Dat is precies waar de wereld op wacht.

Ik moedig ieder zijn of haar gevoel en wijsheid aan in de verbindende stroom voor de balans en sturing van een nieuwe onderwijsdroom.

Met inspirerende groet,
Indra Tulling-Weeda

[add_single_eventon id=”53249″ ev_uxval=”2″ ext_url=”https://www.nieuwetijdskind.com/ouder-workshop-5-sleutels-om-je-kind-te-zien-en-horen/” ]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in