DELEN
wijze man

Een wijze man zei; Volg jouw hart en volg jouw passie..

Ik vroeg de wijze man, hoe kan ik mijn hart volgen als het mij constant leidt naar liefdesverdriet en teleurstellingen?

De wijze man lachte en zei; Lief mens, jouw hart is niet degene die jou leidt naar liefdesverdriet en teleurstelling. Het zijn de verwachtingen die je creëert van het leven, door de verhalen die rond gaan dat geluk buiten je is te vinden en dat de ware liefde ergens buiten op jou aan het wachten is. Het is een hele mooie gedachte voor hoop.

Ik vroeg de wijze man; Hoe zit het dan met ware liefde en succes?

De wijze man lachte weer en zei; De wereld buiten probeert je wanhopig te overtuigen hoe succes eruit ziet, wat liefde is en waar je dit kunt vinden. Het enige wat ze in het geheel eruit laten, is dat geluk en liefde niet buiten te vinden is. Dit is de reden waarom je constant opzoek gaat en constant teleurgesteld raakt.

Het begint allemaal bij zelfliefde. Zelfliefde is onvoorwaardelijk van jezelf houden. Door zelfliefde word je allereerst gelukkig met jezelf en dit vormt een basis voor zelf respect, acceptatie en balans. Een grote kracht van Yoga is zelfrealisatie. Zelfrealisatie dat je “al” gelukkig bent. Door zelfrealisatie zal je ook dingen aan gaan trekken die jou daadwerkelijk in deze staat kunnen gaan brengen. En hoe je naar de wereld kijkt is heel belangrijk, is het glas half vol of half leeg. Vergeet niet dat aan het einde van de streep,  jij degene bent die overal een betekenis aan geeft.

Op deze manier word je bewuster  van de invloed die je hebt op jouw realiteit. En dit is hoe je langzaam terug gaat naar je natuurlijke staat waarmee je bent geboren. Je bent gecreëerd uit liefde en daarom ben jij liefde. Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kan je ook onvoorwaardelijk van iemand anders houden. De truc wat ze met mensen hebben uitgehaald  is om mensen te laten denken dat de verantwoording van hun geluk bij iemand anders ligt dan bij zichzelf. Dit is een valse belofte en het is niks meer dan een illusie.

De mooiste dingen in het leven zijn heel simpel, kijk maar naar de natuur. Alles werkt in harmonie samen om het gene te vormen wat wij noemen “de  natuur”. Niets wordt misleid, alles “is” en bloeit.

Ik vroeg de wijze man; Hoe kan ik nou terug gaan naar mijn natuurlijke staat, als mijn hart is gebroken?

De wijze man glimlachte en zei; Jouw hart is niet het gene wat gebroken is maar jouw wil en jouw verwachtingen van het leven. Jouw hart is juist degene die de waarheid weet en dat is dat jij niets hoeft te zoeken of te verdienen. Het gene wat je zoekt heb je al en dat is verbondenheid in liefde en niemand kan dat van je afpakken. Jij bent degene die acuut kan beslissen om uit de cyclus van angst te stappen en het leuke ervan is dat je van niemand toestemming nodig hebt. Jouw hart weet allang de waarheid; De waarheid dat jij uit liefde gecreëerd bent, want het was er elke keer bij. Jouw hart is niet het gene wat beschadigd is, het is jouw zelfvertrouwen en geloof.  Jouw hart juist is het gene waar je “altijd” op terug kan vallen, omdat het jou nooit zal misleiden.

Ik vroeg de wijze man; Hoe kan ik leren om naar mijn hart te luisteren?

Wijze man; Jouw hart spreekt met je op diverse manieren en de meeste voorkomende manieren zijn jouw intuïtie en gevoel. Je kan het het beste horen in momenten van stilte.

Ik zei tegen de wijze man; dank je wel voor deze mooie woorden.

De wijze man zei; Geen dank, ik ben blij dat je me weer heb gevonden en ik heb nooit aan je getwijfeld. Kom dansen met mij in het heden en laat al jouw oude herinneringen los hoe dingen zouden moeten zijn. Volg mij en ik laat je de echte wereld zien…

De wijze man is mijn hart…

 

All is One and One is Love

Veel liefs,

Over de auteur

Mijn naam is Aldrich Arundel, ik ben 34 jaar. Ik weet nu eindelijk hoe het is om gelukkig te zijn. Als ik nu kort zou moeten omschrijven wie ik “echt ben” zou ik zeggen Unlimited Energy of Love. Dit is ook de naam van mijn website. Unlimited Energy of Love

 

6 REACTIES

 1. Prachtig geschreven, Aldrich! 🙂

  Zelfrealisatie dat je “al” gelukkig bent.

  Ja, je Bent het gelukkig-Zijn Zelf. Het is jouw aard/vibratie, en niet een of andere emotie buiten jouzelf.
  Ieder mens kent dit gelukkig-Zijn in zichzelf, en wil dus ook vanzelfsprekend gelukkig-Zijn.

  Maar het ego projecteert wat wij innerlijk Zijn aan geluk/vreugde/vrede op de buitenwereld, en dit geeft weer de gedachte dat we moeten zoeken.

 2. Wat een prachtig verhaal over zelfliefde.
  Het spreekt mij erg aan hoe de wijze man dit verteld.
  Het is volkomen waar dat zelfliefde de sleutel is.
  Het heeft bij mij jaren gekost om werkelijk te beseffen
  Hoe belangrijk dit is.
  Ik was meer bezig hoe een ander zich moest gaan voelen en
  Deed jaren niks anders om andere mensen te helpen om zich wat
  Meer om zichzelf te bekommeren .
  Ik moet zeggen ik wist het mooi te vertellen, maar verwaarloosden
  Eigenlijk de persoon in kwestie die ik op de 1e plaats moest zetten.
  Ik vond mijzelf niet zo belangrijk, afkraken van mijzelf hoorden erbij.
  Terwijl uiterlijk niet zo belangrijk is , maar wel acceptatie van je lichaam
  En alles wat erbij hoord.
  Ook wat betreft opleiding. Enz ik keek altijd maar naar mensen die veel
  Geleerd hadden en succes vol werden, terwijl ik bleef hangen in iets wat
  Ik zelf al minderwaardig beschouwden.
  Ik keek gigantisch tegen ze op.
  Terwijl ik, hoe een klein radertje , toch belangrijk ben in het geheel.
  Ja eindelijk besef ik het echt.
  Ik heb veel geleerd op geestelijk gebied, en doordat ik veel dingen kan
  Voelen en waarnemen , denk ik dat ik dankbaar moet zijn. voor deze mooie
  Dingen die eigenlijk sinds jaar en dag al bij mij horen.
  Dit is mij kracht , daardoor kan ik meer en meer luisteren naar mijn intuïtie
  Mijn hart. eigenlijk alles.
  En voorgoed die oude herinneringen los laten, die dingen die niet bij mij horen
  Het waren alleen misvattingen dwaalsporen.
  Ik volg de raad van de oude wijze man op , en volg hem naar de echte wereld
  Deze wonderbaarlijke wereld. ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in