de Wet van Polariteit

De oude Egyptenaren hadden meesterschap over de universele wetten van energie en bewustzijn. De vierde wet is die van Polariteit; alles is duaal. De Egyptenaren leren je dat ‘hoog’ niet beter is dan ‘laag’. Integendeel. Het is de wrijving ertussen die ertoe doet: die maakt je bewustzijn steeds ruimer.

Een jaar of twintig houd ik me bezig met energie en bewustzijn en mijn zoektocht naar de ziel ging niet via ‘licht en liefde’, maar vooral via mijn lijf en de zwaarte die daarin was opgeslagen. Pas veel later, in Egypte, ontmoette ik de ‘divine’, met haar onwaarschijnlijk hoge vibraties.

Het geploeter voelde nooit erg verheven, maar desondanks zinvol. Stap voor stap ontdekte ik dat je lichaam het laboratorium is waarin je licht en donker kan alchemiseren. Al kreeg ik pas vrede met de aardse dualiteit nadat mijn woede op ‘daarboven’ (vanwege de benarde situatie waarin ‘ze’ me hadden geplaatst) enigszins was afgezwakt.

De wet van Polariteit stelt dat alles duaal is. En er is geen absoluut verschil tussen twee polariteiten op een spectrum. Misschien lijken licht en donker tegengesteld, maar ze zijn gelijk van aard. Ze zijn alleen anders in ‘dichtheid’ of ‘niveau’. De wet zegt daarmee ook dat je tegenstellingen altijd met elkaar kan verzoenen. Vanuit de absolute waarheid van Liefde.

Alchemie

de Wet van PolariteitDe Egyptenaren waren uitstekende alchemisten. Ze wisten dat je een stof nodig hebt van een lagere orde – lood – om een stof van een hogere orde – goud – te kunnen maken. Zonder grondstof geen goud. En ze kregen het ongetwijfeld zelfs in de materie voor elkaar: goud maken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Bij ons gaat het natuurlijk vooral over innerlijke transformatie, waarbij je energie met een grove vibratie (angst, woede, verdriet) omzet in subtiele energie (liefde, wijsheid, compassie). En daar heb je Polariteit voor nódig: juist via vernauwing kom je tot verruiming, via afwijzing leer je jezelf werkelijk liefhebben en door kwetsbaarheid ontdek je kracht. Het is de wrijving tussen beide polen die het alchemistische proces tot stand brengt.

Een van de wegen die de Egyptenaren ter beschikking stond was de heilige seksualiteit: ze gebruikten de pure, rauwe, seksuele energie om tot verlichting te komen; zowel alleen als met een ander. Bij de Christenen hoefde je met seks niet aan te komen, dus die kunst zijn wij vergeten.

Karakterstructuur

De alchemie was natuurlijk niet strikt Egyptisch. Ook de Chinezen verfijnden het proces tussen yin (het donker; het onbewuste) en yang (het licht; het bewuste) tot in de puntjes. Mijn leraar, Barbara Brennan, pakte de hele energieleer Westers en daarmee psychologisch aan. Zij benadrukte dat elk mens groei kan doormaken dankzij zijn lage expressievorm. In haar teachings vormt je karakterstructuur (je set aan verdedigingsmechanismen) de kaart naar je ziel. Je ego met al zijn gedoe is dus niet het landschap zelf, wel de route erheen. Door je karakterstructuur te bestuderen en de pijn eronder te voelen en bewust te maken, leg je je ware blauwdruk bloot.

Het proces van heling zorgt ervoor dat je steeds meer energetische frequenties kan belichamen. Door je persoonlijke duisternis vrij te maken, lukt het steeds beter om de goddelijke, hoge vibraties in je lichaam vast te houden. Het maakt dat je draagkracht toeneemt, én dat je verfijning of licht groeit. En dát is je potentieel. Het enige dat je hoeft te doen, is donker in gelijke mate waarderen als licht, en weten dat de twee samen (laag en hoog, lichaam en geest, yin en yang) een resultaat voortbrengen dat de afzonderlijke polariteiten overstijgt. Jouw unieke bewustzijn wordt geboren uit de wrijving tussen beide polen én het oordeelloze bewustzijn van je hart.de Wet van Polariteit

Egypte Downloads

Ben je klaar om met de frequenties van de Egyptische goden de ingeslapen codes in je DNA te activeren? Tijdens de Egypte Downloads krijg je zes krachtige inwijdingen in de oorsprong van liefde, waarbij je de balans herstelt tussen het goddelijke vrouwelijke en het goddelijke mannelijke vanbinnen en terugkeert naar de eenheid die daaraan voorafgaat.

Je herinnert je de priester of priesteres die je ooit was, die kennis heeft van de universele bewustzijnswetten. Met behulp van het groepsveld, online visualisaties, energetische frequenties, en de gezamenlijke intentie vormen we krachtige portalen die direct leiden naar de oudheid en de oorsprong van de goddelijke Creatie.

De Egyptische giergodin Nechbet symboliseert de Verzoening; haar vleugels verbinden de dualiteit van aarde en de hemel. Ga je mee op reis?: https://www.egyptedownloads.nl/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap