zonne-eclips-van-9-maart
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Momenteel is er enorm veel beweging in de aardse frequentie. De hooggevoeligen onder ons weten, dat er sedert de vorige volle maan er behoorlijk wat onrust is. Omdat je lichaam zich nu aan het aanpassen is aan de versnelde verhoging van de frequenties, kan je meer fysieke onrust merken en onrustiger slapen.

De zonne eclips van 9 maart

Dat deze maand weer extra prikkelend wordt kunnen we al vermoeden omdat we 2 eclipsen krijgen. De tendens voor het hele jaar 2016 zal krachtig gezet worden en gaat over bewustwording op een heel diep niveau. Maar in de eerste plaats gaat het over het je bewust worden van je huidige drijfveren (je angsten, verwachtingen) zodat je deze kan loslaten om te versmelten met je ware, hogere zelf.

Op 9 maart is er de zonne eclips op de zuidelijke maansknoop . De zon is hier dus de dominante kracht. Op 23 maart hebben we dan een maaneclips.

Tijdens de zonne eclips is er als het ware een kosmisch huwelijk want zon (man) en maan (vrouw) staan dan op één lijn met het kind/de mens (de aarde). Er is een ware versmelting en daardoor een contact mogelijk op elk niveau. Wij als mens kunnen dan makkelijker contact maken met elk facet van onze ware essentie, ondersteund door de kosmische constellatie. Voor die mensen die al in die mate verlicht zijn dat ze zich niet meer gebonden weten aan het persoonlijke willen, kunnen op die momenten zeer diepgaande groei openen. Tijdens deze samenstand krijg je maximale ondersteuning om alles wat lager trilt dan je ware essentie los te laten. Als je de kracht van overgave kent kan je meegenomen worden op deze krachtige golf naar het lichter worden. Wanneer het zonlicht (het doen) gedimd wordt door de maan (het voelen) krijg jij op dit moment een kans om doen en voelen te laten opgaan in het pure ZIJN. Jouw grootsheid wordt dan aangeraakt en in je beleving gebracht.De zonne eclips van 9 maart

 

Wie zich echter nog aan zijn angsten of kleinzielige ik vastklampt zal weinig kunnen aanvangen met deze krachtige poort naar verlichting. Integendeel, hij zal enkel de duisternis opmerken en die als een “rampsituatie” beoordelen. Want crisis zal gebruikt worden om je bewust te maken van je negatieve kijk op jezelf en het leven.

Zon eclips in Vissen

De eclips zal zichtbaar zijn in Indonesië. De eclips van 9 maart laat zich voelen in de vissenthema’s want hij zal zich voltrekken in het vissenteken. Zowel maan, mercurius, neptunus, cheiron en de zuidelijke maansknoop zullen zich in het teken vissen bevinden. Als healer en vis voel ik me dan ook zelf behoorlijk getriggerd de laatste dagen. Ik merk verdieping, verruiming, healing, meer energie, verbinding en aansluiting op heel subtiel niveau. Versterking ook van het spontaan zien van beeldspraak, wat de taal van de ziel is. Beeldspraak toont me altijd de achterliggende dimensie die met het blote oog niet kan gezien worden. Als ik de huidige energie moet benoemen dan is het een soort van loslaten van de oude ik en een transcenderen naar mijn hogere essentie.De zonne eclips van 9 maart 2106

Vissen, als laatste van de dierenriem hebben een bepaalde ongrijpbaarheid, een subtiele onwezenlijkheid. Omdat de vis al geproefd heeft van alle vorige dierenriem thema’s, komt ze in een fase van onthechting van de ware transformatie en assimilatie van alles. Wat bedoel ik daarmee. Ram is de geboorte, stier de aarding, tweeling het leren, kreeft het bezielen, leeuw de bevruchting, maagd het ordenen, weegschaal het stabiliseren, schorpioen het transformeren, boogschutter de expansie, steenbok het structureren, waterman revolutie, vissen het transcenderen.

Wanneer alle stadia doorlopen zijn is er een volheid, een GEDRAGENHEID, een zijn.

De grondslag of de basis van deze transcendentie is INZICHT. Wanneer je alle fases doorloopt krijg je inzicht in het hoe en waarom. Er komt begrijp en overgave. Er zal een tijdsfragment opengaan waarin de lering van het hart terug geactiveerd zal worden. Het loslaten van elke vorm van het zoeken van(kortstondige) vervulling in de buitenwereld en elke vorm van macht en controle. Het uit de illusie van afgescheiden stappen naar het terug je verbinden met.

Deze eclips in vissen staat voor de terugkeer naar eenheid, het hof van eden, de terugkeer naar de bron.

Deze terugkeer is maar mogelijk wanneer jij je persoonlijkheid loslaat en alle persoonlijke willen overgeeft aan de wil van de schepper. De vierkanten zullen je helpen om de blinde vlekken, je ego angsten aan de kaak te stellen. Want je kan maar onthechten en transcenderen als je de ketenen van angst loslaat. Enkel angsten binden je aan je ego en je kleine ikje. Angsten zijn kleinzieligheid, noodzaak en voorwaarden vanuit je illusie van afgescheiden te zijn. Een vis die alle thema’s BEWUST in zichzelf geïntegreerd heeft weet dat hij eigenlijk niks meer nodig heeft want alles is er al.

Dit vissen-bewustzijn, dat jij al volmaakt bent, zal je nu helpen. In de vissenenergie is minder = meer. In het niks doen ligt het zijn verscholen! Het zijn vanuit een niks meer te verlangen.

De zonne eclips van 9 maart 2106 Cheiron en Neptunus in Vissen gaat over het healen van je ego-dwang, de kleinzielige urgenties. Het is tijd om te ontspannen om van doen naar zijn over te gaan. Het zuiveren van elke vorm van verlangens die zorgen voor een identificatie met je kleine ik.

Mars komt vierkant te staan met Mercurius en Zon komt vierkant staan met Saturnus en Mars. Het collectieve onderbewustzijn (vissen) wordt hier dus getriggerd met die vierkanten. Het gaat hier over een collectieve groei naar volwassenheid. Kennis (Mercurius) die moet worden door gegeven. Het gaat over de onpersoonlijke transcendentie, onthechting.. Nog een vervulling zoeken in de geneugten van de buitenwereld. Saturnus staat ook vierkant met de maansknopen (dit zal een hele maand opspelen).

Deze eclips leidt ons met stevige hand naar de volgende ontwikkelingsfase. De blinde vlek waarmee je de laatste 2 weken en de volgende 3 weken zal mee geconfronteerd worden dient zich aan om verlicht te worden. Omhels de nakende “confrontatie/crisis” want het is een heel belangrijke stap nu op je weg naar verlichting en groei. Hou de dingen eenvoudig, want de kracht ligt in de kleine dingen. Verwacht geen grootste dingen, een op het eerste zicht gewone situatie kan zich in een paar seconden tijd ontspinnen tot heel veel meer.

Isabelle Lambrecht   www.isahealing.eu

vitaal water
vitaal water
vitaal water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in